ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: "Να πουλήσω το σπίτι μου για να φτιάξω το γήπεδο ενός άλλου;"

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του AEL FC Arena. Αναλυτικά οι δηλώσεις του (AUDIO).

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Κονσέρτο για πολυβόλα», με τους Γιάννη Καραλή, Κώστα Γκόντζο και Παύλο Σαχτούρη φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το «AEL FC Arena»: «Κάντε μου μία χάρη να πάρετε αύριο (σ. σ. Τρίτη) το πρωί τηλέφωνο τον κ. Γκαγκάτση στα γραφεία της Super League για να σας πει πόσα χρήματα έχουν κρατηθεί μόνο για το γήπεδο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο από την πρώτη ημέρα που πήρα την ΑΕΛ, την 28η Ιουλίου 2015.Το γήπεδο το νοίκιασα, επειδή η ΑΕΛ πριν την αγοράσω έπαιζε στο «Αλκαζάρ», το οποίο σύμφωνα με βεβαίωση από την περιφέρεια έχει στατικά προβλήματα, δηλαδή είναι ακατάλληλες οι εξέδρες του, καθώς είναι ένα παλιό γήπεδο, 50 ετών. Τα τσιμέντα του έχουν αρχίσει και χαλούν.

Εγώ δεσμεύτηκα όταν πήρα τις μετοχές ότι θα γυρίζαμε στο AEL FC Arena. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το γήπεδο θα ήταν στην κατάσταση που το βρήκα. Αφού δεσμεύτηκα αναγκάστηκα να μπω. Η πρωινή μας ανακοίνωση τα λέει όλα. Βλέπετε να απαντά κανείς σε αυτή την ανακοίνωση; Αυτοί λένε ότι έχω πληρώσει ένα εκατομμύριο, εγώ λέω ότι έχω πληρώσει 1,75 εκατομμύριο σε τέσσερα χρόνια. Αυτά τα χρήματα θα έχουν καταβληθεί μέχρι τις 30 Απριλίου. Μέχρι τώρα έχω εκχωρήσει 1,6 εκατομμύριο».

Για τη δήλωση του αμυντικού της ΑΕΚ Μάριου Οικονόμου, περί της συνεχούς καταπόνησης των παικτών της ΑΕΛ: «Ποιος Οικονόμου τώρα και δικαιολογίες; Ποια παιδιά της Λάρισας; Στο ίδιο γήπεδο παίζουν όλοι. Όποιος μπορεί να παίξει μπάλα παίζει. Λες κι εμείς δεν έχουμε παίξει μπάλα. Το γήπεδο αυτό για να γίνει γήπεδο δε θέλει κούρεμα. Θέλει ανακατασκευή, να πάει δύο μέτρα κάτω, να αλλάξει αρδευτικό σύστημα, να αλλάξει το χώμα, διότι είναι βούρκος από κάτω.

Το καλοκαίρι το γήπεδο έχει θερμοκρασία 60 βαθμούς και το χειμώνα -20. Πρέπει να γίνει ειδική κατασκευή. Αυτό που έγινε στα Γιάννινα. Για να γίνει αυτό θέλει 300 χιλιάρικα. Δεν είμαι ούτε ο Βαρδινογιάννης, ούτε ο Κόκκαλης, ούτε ο Μελισσανίδης. Έχω το ψώνιο μου να έχω ομάδα, αλλά να δώσω μόνο για το γήπεδο 300 χιλιάδες, ενώ φέτος έχω δώσει 400 χιλιάδες και πέρσι 600 χιλιάδες, δεν το μπορώ.Η λύση είναι μία, όπως έγινε στα Ιωάννινα!

Μπήκε στη μέση η Super League, φώναξε το Δήμο που είναι ο ιδιοκτήτης του γηπέδου και του είπε ή συμφωνείτε στη λύση που θα σας δώσω ή κόβουμε το γήπεδο και φεύγει η ομάδα από αυτό γήπεδο και πάει σε κάποιο κατάλληλο. Οπότε τα χρήματα που θα χαλάσει ο Χριστοβασίλης για την ανακατασκευή θα τα αφαιρέσετε από το μίσθωμα.

Μου είπε ο κ. Γκαγκάτσης ότι ετοιμάζει να περάσει σήμερα (σ. σ. Δευτέρα) ένα νομοσχέδιο, σύμφωνα με αυτά που ξέρω, ότι του χρόνου για να μην κόψει η Super League το γήπεδο στη Λάρισα θα πρέπει να ανακατασκευαστεί και τα χρήματα που θα διατεθούν θα κοπούν από το ετήσιο μίσθωμα. Ο Πηλαδάκης δεν το δέχθηκε αυτό πριν από δύο χρόνια, όταν το πρότεινα εγώ. Εγώ δεν μπορώ να φτιάξω το γήπεδο, έχω τη συντήρηση του γηπέδου. Αυτό το γελοίο πρόσωπο που λέγεται Πηλαδάκης, το αρχιλαμόγιο, που με το Βγενόπουλο έδιναν 48 εκατομμύρια για να φτιάξουν γήπεδο και έφτιαξαν ένα χωράφι.

Χρωστάει 120 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και θα τολμήσει να βγάλει ανακοίνωση για μένα αυτός ο απατεώνας. Που χρέωσε την ΑΕΛ 19,5 εκατομμύρια ευρώ και την έριξε στα χωράφια. Που πήρε γήπεδο αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ τζάμπα και 48 εκατομμύρια για να φτιάξει γήπεδο κι έφτιαξε αυτό που έφτιαξε που δεν κάνει ούτε 15. Τολμάει κανείς να με κοιτάξει στα μάτια εμένα; Τους έκανα ανθρώπους!

Πόσα λεφτά πρέπει να πληρώσει κάποιος για ένα γήπεδο; Η ΑΕΚ πληρώνει 280 χιλιάδες στο ΟΑΚΑ, με όλα πληρωμένα, ο Παναθηναϊκός 220 κι εγώ από 400 ως 500 χιλιάδες το χρόνο. Ο κ. Γκαγκάτσης υποσχέθηκε ότι του χρόνου αν θέλει ο Πηλαδάκης να εισπράττει από μένα χρήματα για το γήπεδο, διότι αλλιώς θα το κάνει κοτέτσι όπως ήταν προηγουμένως, γιατί μόνο η ΑΕΛ μπορεί να παίζει εκεί, θα πρέπει τα χρήματα της ανακατασκευής να τα αφαιρέσει από το μίσθωμα».

Για το «Αλκαζάρ»: «Ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει καταλάβει τους εκβιασμούς που υφίσταμαι. Φαντάσου να είχα 500 χιλιάδες ευρώ παραπάνω το χρόνο, σε έναν προϋπολογισμό που φτάνει τα τρία εκατομμύρια. Η ΑΕΛ θα ήταν ήδη σε άλλο επίπεδο. Ο κ. Βασιλειάδης είπε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να φτιαχτεί το «Αλκαζάρ», διότι χρειάζονται 5 εκατομμύρια. Το «Αλκαζάρ» χρησιμοποιείται τώρα, αλλά πηγαίνουν 150 με 200 άτομα. Δεν πάνε 10 χιλιάδες. Παίζει η Under20 της ΑΕΛ με 150 με 200 άτομα, έπαιζε ο Απόλλων Λάρισας πέρσι που ήταν μόνο οι στοιχηματζήδες με τα laptop κι έχει 15 παραπομπές για στημένα παιχνίδια. Δε μπορεί να λειτουργήσει το «Αλκαζάρ». Κάντε μία έρευνα μέσω των συνεργατών σας και θα το διαπιστώσετε».

Για το αν αυτά που ειπώθηκαν για το γήπεδο μετά το παιχνίδι έχουν να κάνουν με την ισοπαλία της ΑΕΚ: «Μόνο με το αποτέλεσμα έχουν να κάνουν. Πέρσι το γήπεδο ήταν χειρότερο. Και πρόπερσι χειρότερο. Φέτος έχουμε κάνει βελτιώσεις. Στη Λάρισα έπαιξαν κι άλλες ομάδες και καμία δεν έβγαλε την ανακοίνωση της ΑΕΚ. Οι δικοί μας ποδοσφαιριστές, όπως τους βλέπεις, δεν είναι τεχνίτες; Και λέω ξανά. Τι να κάνω; Να πουλήσω το σπίτι μου για να φτιάξω το γήπεδο; Έχω κάνει υπερβολικές θυσίες. Στην ανακοίνωση που έχω βγάλει ζητάω συγγνώμη από όλους, οπότε καταλαβαίνετε πως αντιμετωπίζω το κοινωνικό γεγονός ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΛ έχει 4,5 χιλιάδες διαρκείας. Φτηνά των 50 και των 100 ευρώ κι όχι των 300 και 1.700 του Πηλαδάκη και προπληρωμένα για τρία χρόνια. Έτσι έγινε. Με το που λειτούργησε το γήπεδο τους έβαλε και πήραν διαρκείας για τρία χρόνια. Με 300 το φθηνότερο και 1.700 το ακριβότερο. Κι εμείς έχουμε με 50, 100 και 180 ευρώ στις διακεκριμένες θέσεις. Εμείς κάνουμε αγώνα, διότι είχε απαξιωθεί η ομάδα. Από το 2011 που έπεσε και διαλύθηκε και πήγε στα χωράφια και τις συμπεριφορές του Πλεξίδα ως το 2015, είχε απαξιωθεί. Είμαστε μία ομάδα δύο ετών στη Super League, αφού ανεβήκαμε το 2016. Έχουμε κάνει φοβερά άλματα.

Το προπονητικό κέντρο, αντιθέτως, είναι δικό μου και είναι ισάξιο με αυτά του Ολυμπιακού, του παλιού του Παναθηναϊκού, δεν ξέρω πως έχει γίνει της ΑΕΚ τώρα, διότι κι αυτό έχει αναβαθμιστεί, του ΠΑΟΚ. Έχουμε καταπληκτικό προπονητικό κέντρο. Παίζουμε σε καταπληκτικά γήπεδα στο προπονητικό και στο «AEL FC Arena» πρέπει να κάνουμε πόλεμο χαρακωμάτων. Η γκέλα που κάνει ο Μπάρκας στο τέλος είναι από λακκούβα. Χθες τα γκολ που χάνει ο Μπαργκάν ήταν από την καταπόνηση που προήλθε από το γήπεδο. Για αυτό δεν μπορούσε να τα τελειώσει σωστά τις φάσεις. Ο Μπαργκάν είναι αναγεννημένος κι αυτό οφείλεται σε εμένα, διότι τον έχω σαν παιδί μου. Να μου ανήκε το γήπεδο να το φτιάξω το χορτάρι».

Για το αν μπορεί η ΑΕΛ να πάρει το «AEL FC Arena»: «Υπάρχει. Το γήπεδο έχει περάσει ως υποθήκη στα δάνεια των 120 εκατομμυρίων ευρώ που έχει πάρει ο Πηλαδάκης. Διότι δεν έχει βάλει άλλο ακίνητο. Είναι υποθήκη για το συνολικό ποσό των δανείων. Το γήπεδο ανήκει στον Πηλαδάκη και το χρωστάει ολόκληρο. Άρχισε να πληρώνει το γήπεδο από τα χρήματα που του έδινα εγώ. Το ξέρω από την τράπεζα Πειραιώς. Προηγουμένως υπήρχε στάση πληρωμών. Αυτή είναι η πληροφορία που έχω, δεν ξέρω αν κάνω λάθος. Αν θέλει η κυβέρνηση ή ο Δήμος Λαρισαίων μπορεί να το πάρει κάνοντας μία συμφωνία με ένα κούρεμα δανείων να το πάρει με 10 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει συζήτηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη και τον Δήμαρχο Λαρισαίων να γίνει κάτι τέτοιο μέχρι το καλοκαίρι. Το γήπεδο είναι καταπληκτικό ως εικόνα και έχουμε αυτό το βούρκο που παίζουμε και δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε μπάλα».

Photo Credits: Εurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ