ΑΕΛ

Κούγιας: "Η ΑΕΛ ετοιμάζεται για κάτι μεγάλο"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΛ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΛ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξης Κούγιας μετέτρεψε την παρουσίαση των νέων αποκτημάτων της ΑΕΛ σε απολογιστική συνέντευξη για τα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα της Λάρισας και τα όσα έχει περάσει μιλώντας για παίκτες που έπαιζαν στοίχημα και τον Τσιώλη που τον άφησε στα σκα... να πνιγεί.

Το απόγευμα της Τετάρτης η ΑΕΛ παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα αλλά η παρουσίαση μετατράπηκε σε απολογιστική συνέντευξη του Αλέξη Κούγια για την παρουσία του στην ομάδα της Λάρισας.

Ο ισχυρός άνδρας των "βυσσινί" χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις και έκανε λόγο για παίκτες που έπαιζαν στο στοίχημα τις κάρτες και τα κόρνερ, αναφέρθηκε σε όλους τους προπονητές της ΑΕΛ κάνοντας λόγο για τον Τσιώλη που τον άφησε να πνίγεται στα σκατά... ενώ μίλησε και για τον στόχο από εδώ και πέρα και με τις μεταγραφές που έγιναν. Χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Σήμερα κλείνει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και κατά την προσωπική μου άποψη είναι και μια πολύ σημαντική ημέρα γιατί σαν ποδοσφαιρική προσέγγιση εγώ κλείνω 2,5 χρόνια που έχω τις τύχες της ΑΕΛ στα χέρια μου. Σε αυτά τα 2,5 χρόνια όσον αφορά τη δική μου παρουσία δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω το ίδιο πάθος με τις πρώτες ημέρες. Έχω τις ίδιες αρχές. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Είμαι κοινωνός στην κάθε ιδέα της ΑΕΛικής… ιδέας.

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι έχουμε αλλάξει πολλά στην ΑΕΛ. Όταν πήρα την ομάδα από τον Βαγγέλη Πλεξίδα δεν υπήρχε ούτε ένας υπάλληλος να μου δώσει λεπτομέρειες για την ομάδα. Ποιους παίκτες έχει, πόσες είναι οι οφειλές κλπ. Και μου έκανε εντύπωση πως μία τόσο μεγάλη ομάδα έφτασε σε αυτό το σημείο. Ρωτούσα να μάθω γιατί ο χρόνος έτρεχε και ακόμα και τα δευτερόλεπτα έπαιζαν ρόλο.

Τελικά αποφάσισα να την πάρω την ομάδα χωρίς να γνωρίζω τι προσφυγές έχουμε. Μετά από μια βδομάδα αφού πήρα τις τύχες του συλλόγου έμαθα πως είχαμε μόνον έναν ποδοσφαιριστή. Τον Μπανούση. Και έναν ακόμη, τον Μπόγιοβιτς που θα είχε δικαίωμα να έρθει στην Ελλάδα μετά από δύο μήνες. Και αυτήν η ομάδα έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής! Και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα φτιάξαμε μια ομάδα με τη βοήθεια του Σωτήρη του Μάρκου και του Θωμά του Κυπαρίσση, η οποία στο τέλος πήρε το πρωτάθλημα, αφού αρχικά βρήκαμε κλειστές πόρτες. Αναστόπουλος, Ελευθερόπουλος, Βενετίδης, Αναστασιάδης δεν ήθελαν να ακούσουν για την ΑΕΛ.

Τελικά πήραμε τον κ. Ντόστανιτς και πήραμε το πρωτάθλημα. Πήραμε το πρωτάθλημα με ποδοσφαιριστές που δεν περίμενα ποτέ να γίνουν πρωταγωνιστές. Για παράδειγμα τον Μαρουκάκη τον πήραμε για αλλαγή του Μπόγιοβιτς και έγινε πρωταγωνιστής. Το ίδιο ο Κομεσίδης που ήρθε ως δεξί μπακ και έγινε το καλύτερο στόπερ της κατηγορίας. Ο Ρέντζας, ο Αναστασόπουλος. Κόντρα ακόμη και στη διαιτησία πήραμε το πρωτάθλημα στη Β΄ Εθνική.

Είχαμε διπλάσιο αριθμό κίτρινων καρτών με οποιονδήποτε ανταγωνιστή μας εκείνη τη χρονιά. Την επόμενη ημέρα η τεχνική ηγεσία είχε πάρει την απόφαση να αλλάξει το ρόστερ. Γι΄ αυτό και σταδιακά αλλάξαμε έως σήμερα το ρόστερ μας. Μόνον δύο έμειναν. Οι Ρέντζας και Μασούρας. Από όλους τους παίκτες της Β΄ Εθνικής, έμειναν μόνον δύο.

Πέρυσι εμπιστευτήκαμε τον κ. Αναστασιάδη και μας έφερε τους Φάρκας, Ναζλίδη, Αβραάμ και Κόντορ. Στο τέλος του πρώτου γύρου είδαμε πως το ρόστερ ήταν ελλείπείς και αποφασίσαμε να πάρουμε με τον κ. Τσιώλη άλλους 12 ποδοσφαιριστές. Φτάσαμε να έχουμε 32 παίκτες. Με την έλευση του κ. Πάους, είχαμε τεράστιο πρόβλημα. Είχε έρθει και ο κ. Φυντάνης, ο οποίος ζούσε το δράμα των αποδυτηρίων των Τσακοπίνο, Γκουλουζάντε ακόμη και του… καβάλα στο δελφίνι που είχε έρθει στην ΑΕΛ.

Μάλιστα ξέραμε πως οι υπόλοιποι θα κερδίσουν και όπως και έγινε. Αφήσαμε στην άκρη όλους αυτούς του Τσακοπίνο για να σωθούμε και πήραμε το ρίσκο οι μεταγραφές του Ιανουαρίου να μας κάνουν προσφυγές αφού αποφασίσαμε να τους κάνουμε στην άκρη. Φτάσαμε στο σημείο να απενεργοποιήσουμε τον κ. Πάους γιατί δεν ήξερε την ελληνική πραγματικότητα και αποφασίσαμε να σώσουμε την ομάδα με τον κ. Φυντάνη.

Στον αγώνα με την Ξάνθη κάποιοι μας είχαν διαγράψει. Είχαν μοιράσει ακόμη και τις μετοχές της επόμενης ημέρας. Όμως με γεμάτο γήπεδο και με τον Ηλία Φυντάνη η ομάδα σώθηκε. Αυτοί που είχαν ετοιμάσει τα κηδειόχαρτα τα έβαλαν εκεί που ξέρετε. Του κ. Πάους του ζητούσαμε να πάρουμε μεταγραφές και δεν ήθελε. Του προτείναμε τον Μόρα και μου είπε είναι μεγάλος. Του είπαμε να πάρουμε γρήγορο κυνηγό και μας πρότεινε τον Δώνη της Νις. Στο Καρπενήσι είχαν αποξενωθεί με τον κ. Φυντάνη. Μετά τις τεσσάρες αποφασίσαμε να φύγει.

Ρισκάραμε με τον κ. Ματάισεν, ο οποίος έκανε περίεργα πράγματα. Πέρασε από το μυαλό μου πως όλα γίνονται για το στοίχημα. Και γι΄ αυτό θελήσαμε να κάνουμε αναδιάρθρωση στην ομάδα. Έμαθα πως κάποιοι παίκτες μας έπαιζαν κάρτες και κόρνερ. Τους καθαρίσαμε και έτσι μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ κάναμε μια εξαιρετική πορεία.

Το παιχνίδι με Πανιώνιο και το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι τελικός για εμάς. Οφείλουμε και απαντήσεις για την τεσσάρα της Νέας Σμύρνης. Μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο θα συγκεντρωθούμε στον αγώνα με τον ΠΑΣ, ο οποίος θα έρθει εδώ για να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά και να προκριθεί. Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν το παραμικρό.

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα καθώς έχουμε ένα ρόστερ που συγκεντρώνει ποιότητα και εμπειρία. Ένα ρόστερ που έχει παρόν και μέλλον. Προσπαθούμε να κάνουμε ακόμη μια μεταγραφή για δεξιό μπακ. Έχουμε κάποιους στόχους. Δεν βάζουμε οποιονδήποτε στα αποδυτήρια μας. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που παρουσιάζουμε σήμερα ποδοσφαιριστές σε εξαιρετικές ηλικίες με λαμπρό μέλλον και φυσικά να έχω τη τιμή να βρίσκομαι δίπλα σε έναν από τους πέντε μεγαλύτερους Λαρισαίους ποδοσφαιριστές. Τον Βαγγέλη τον Μόρα.

Με τις σημερινές μεταγραφές η ΑΕΛ ετοιμάζεται για κάτι πολύ μεγάλο. Νιώθω πως έχουμε βρει τον άνθρωπο που θα μας οδηγήσει από εδώ και πέρα εκεί που θέλουμε. Τον Ηλία Φυντάνη. Έχουν περάσει αξιόλογοι προπονητές. Γκμοχ, Δώνης, Ουζουνίδης. Όλοι τους όμως την έβλεπαν ως διάδρομο. Τον Ηλία Φυντάνη τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Ξέρω πως δεν θα με προδώσει. Και έχω προδοθεί από προπονητές. Τελευταία φορά από τον κ. Τσιώλη που με άφησε στα σκατά κυριολεκτικά έτοιμος να πνιγώ».

ΜΟΡΑΣ: "Η ΑΕΛ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ"

Στην παρουσίαση βρέθηκαν και τα έξι μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΛ αλλά αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Βαγγέλης Μόρας με τον Έλληνα αμυντικό να τονίζει πως η ομάδα της Λάρισας είναι ο λόγος για τον οποίο παίζει ποδόσφαιρο.

Βαγγέλης Μόρας:
«Μετά από πολλά χρόνια επιστρέφω εδώ. Την ονειρευόμουν πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω ούτε να υποσχεθώ κάτι. Δεν θέλω να πουλήσω ούτε οπαδιλίκι ούτε τίποτα. Ξέρετε όλοι τι ομάδα είμαι. Ο λόγος που παίζω ποδόσφαιρο είναι η ΑΕΛ. Από μικρό παιδί ήταν αυτό το όνειρο μου. Δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο. Επιστρέφω σήμερα για να δώσω ότι δεν έδωσα τον 1,5 χρόνο παρουσίας μου στις δύσκολες στιγμές της ομάδας αυτής. Θα ήθελα να δώσω ότι έχω σε αυτή την ομάδα. Δεν ήρθα ούτε να το παίξω ντίβα. Ούτε γιατί πρέπει να παίξω βασικός.

Θα προσπαθήσω να δώσω ότι καλύτερο μπορώ. Με τον ανταγωνισμό και τον συναγωνισμό μπορεί η ομάδα να βελτιώνεται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που βοηθήσατε στο να επιστρέψω. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω στο να συνεχίσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η ΑΕΛ βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Έχει κάνει μία καλή πορεία στο Κύπελλο ενώ μπορεί και παραπάνω στο πρωτάθλημα».

Παρασκευάς Λυκούργος:
"Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλία Φυντάνη και τον κ. Κούγια που με επέλεξαν να έρθω σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Ο κ. Ζιώγας σημαίνει πολλά για μένα και τον ευχαριστώ που μεσολάβησε για να έρθω εδώ. Θα δώσω τα πάντα και την ψυχή μου στην ομάδα".

Κρίστοφερ Χούμπτσεφ:
"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον προπονητή για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ελπίζω να βοηθήσω αυτό το κλαμπ να πάει παραπάνω στο Κύπελλο και να πάρει μία καλή θέση στο πρωτάθλημα".

Νεμάνια Μλαντένοβιτς:
"Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή και τον πρόεδρο. Ήρθα σε μεγάλη ομάδα. Δεν σκέφτηκα καθόλου όταν μου προτάθηκε να έρθω. Κοίταξα στο παρελθόν το πρωτάθλημα που κατέκτησε αυτή η ομάδα και τα δύο Κύπελλα και κατάλαβα ότι είναι μέσα στις μεγάλες ομάδες. Θα δείξω πολλά στο μέλλον και πιστεύω ότι θα δώσω περισσότερα σε αυτά τα χρόνια που θα παραμείνω στην ομάδα".

Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς:
"Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς. Νιώθω πολύ όμορφα για την φιλοξενία όλων των ανθρώπων που με σταματούν στις καφετέριες και με επευφημούν στο δρόμο. Αυτό που είδατε μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα από αυτά που μπορώ να δείξω στο μέλλον. Θα δώσω πολύ παραπάνω από αυτό που είδατε".

Αλέκσανταρ Γκοϊκοβιτς:
«Θέλω να ευχαριστήσω και τον προπονητή και τον πρόεδρο. Θα κάνω ότι έκανα και στη Σερβία. Θα δώσω τα δυνατά μου. Θα παίξω με την καρδιά μου και την ψυχή μου. Περιμένω την ευκαιρία από τον προπονητή. Θέλω να δώσω πολλά για την ομάδα και τον κόσμο. Πήρα γεύση από τον κόσμο στο ματς με την ΑΕΚ και ανυπομονώ να τους δείξω τι μπορώ να κάνω».

ΠΗΓΗ: ARENALARISSA.GR

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ