ΑΕΛ

Κούγιας: "Η ΑΕΛ δεν μπορεί να έχει βοηθό προπονητή έναν αρτοποιό"

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Κούγιας EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην απόφαση του Ράτκο Ντόστανιτς να αποχωρήσει από την ΑΕΛ και δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να έχει η ομάδα του ως βοηθό προπονητή έναν αρτοποιό στο επάγγελμα.

Ο Ράτκο Ντόστανιτς παραιτήθηκε από την ΑΕΛ μετά την απόφαση του Αλέξη Κούγια να απομακρύνει από την ομάδα τον βοηθό του Σέρβου, Θόδωρο Σκύφτα. Ο μεγαλομέτοχος της θεσσαλικής ΠΑΕ τοποθετήθηκε για το θέμα που προέκυψε λίγο μετά το 0-0 των "βυσσινί" με την Κέρκυρα και υποστήριξε: "Εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα, σεβόμαστε τις απόψεις του κάθε προπονητή αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε ως βοηθό του έναν αρτοποιό".

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια στη Nova: "Ο λόγος για την παραίτηση του κ. Ντόστανιτς είναι ένας και μοναδικός. Είχαμε πρόβλημα εξ' αρχής με τον κ. Θοδωρή Σκύφτα, ο οποίος είναι αρτοποιός στο επάγγελμα, τον γνωρίζουμε χρόνια στη Λάρισα και από την πρώτη στιγμή ήθελε να επιβάλει ως βοηθό του ο κ. Ντόστανιτς. Εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα, σεβόμαστε τις απόψεις του κάθε προπονητή αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε ως βοηθό του έναν αρτοποιό. Γελάει όλη η Λάρισα, η οποία έχει πολύ υψηλό επίπεδο οπαδών και οι οποίοι απαιτούν να έχει η ομάδα σοβαρή εικόνα. Ένας προπονητής δεν μπορεί να επιβάλει για βοηθό έναν αρτοποιό επειδή κάνει παρέα η γυναίκα του με τη γυναίκα του κ. Σκύφτα.

Εμείς είμαστε πολύ αυστηροί, εξάντλησα την υπομονή μου και σήμερα του είπα ότι επειδή ποτέ δεν συνεργάστηκε με τους άλλους βοηθούς, αποξένωσε τους πάντες. Ανεξαρτήτως της κάκιστης εικόνας με την Κέρκυρα, του είπα να τελειώσει αυτή η κωμωδία με τον Θοδωρή. Μου είπε «είναι δική μου δουλειά, είναι το δικό του επιτελείο». Του είπα ότι εγώ είμαι όμως ο ιδιοκτήτης και ότι «εάν ήθελες πράγματι έναν σοβαρό βοηθό, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να προπονήσει ούτε ομάδα της γειτονιάς του». Τον είχε πάρει στον Λεβαδειακό, στη Βέροια, δεν θέλω να προσβάλω τις άλλες ομάδες, έχουν περάσει από τον πάγκο της ΑΕΛ μεγάλοι προπονητές εθνικών ομάδων. Όταν έχεις Ουζουνίδη, Παπακώστα, Δώνη, Αναστασιάδη, Τσιώλη δεν μπορείς να έχει βοηθό σου στον κ. Σκύφτα. Είναι σαν να έχω εγώ στο γραφείο μου έναν βοηθό που δεν έχει περάσει έξω από το Πανεπιστήμιο".

Για τη συνέχεια ανέφερε: "Δεν θα ασχοληθώ με το προπονητικό μέρος. Αυτή τη στιγμή πρέπει να συγκεντρωθούμε για να τελειώσουμε με όμορφο φίνις το πρωτάθλημα. Στις 18 Απριλίου παίζουμε το δεύτερο ματς με την ΑΕΚ, δεν μπορείς να πας με αυτή την εικόνα σε αυτό το ματς, να φτιάξουμε την εικόνα μας, τα αποδυτήριά μας. Θέλει σύνεση να αποφασίσεις. Έχουμε ένα δύσκολο ματς με τον Απόλλωνα, κάθε Κυριακή παίζουμε με ομάδες που παίζουν την ύπαρξή τους. Με αυτά που έκανε πέρυσι η Κέρκυρα, παραλίγο να μας ρίξει, νοικοκυρεύτηκε με τον Γιάννη (Ματζουράκη), παίζει μεγάλο ρόλο ο προπονητής σε μια ομάδα. Η ΑΕΛ και στον ημιτελικό και στα επόμενα παιχνίδια θα έχει εξαιρετική εικόνα".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα του προπονητή στην οποία ανέφερε: "Επειδή λίγα δευτερόλεπτα μετά την παραίτηση του κ. Ντόστανιτς άρχισε στη Λάρισα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από διάφορα sites και ραδιόφωνα μία ακατάσχετη και ανεύθυνη προπονητολογία, η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι:

1. Προπονητές οι οποίοι εργάστηκαν στο παρελθόν στην ΑΕΛ αποκλείεται να επαναπροσληφθούν.

2. Αποκλείεται να προσληφθεί ξένος προπονητής.

3. Με κανέναν προπονητή δεν έχει μιλήσει και περισσότερο δεν έχει συμφωνήσει είτε ο κ. Κούγιας είτε οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της ΠΑΕ".

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ