ΑΕΛ

Η ΑΕΛ δικαιώθηκε στο CAS για Τοάμα

Η ΑΕΛ δικαιώθηκε στο CAS για Τοάμα
CAS

Για να εξασφαλίσει άδεια η ΑΕΛ και να μπορέσει να παίξει στη Super League θα πρέπει να αποδειχτεί ότι η νέα ΠΑΕ δεν έχει σχέση με την προηγούμενη. Τη δικαίωση στο CAS για Τοάμα φέρνει ως νέο επιχείρημα για δικαίωση η ομάδα του κάμπου.

Από τα θέματα που "καίνε" την ΑΕΛ είναι η εξασφάλιση άδειας που θα της επιτρέψει να παίξει στη Super League, αν φυσικά κατορθώσει αγωνιστικά να είναι στη δυάδα με την ολοκλήρωση της Football League. Οι "βυσσινί" εξέδωσαν δελτίο Τύπου, στο οποίο επεσήμαναν πως η νέα ΠΑΕ δικαιώθηκε στην υπόθεση της καταγγελίας του ποδοσφαιριστή Τοάμα.

Ο ποδοσφαιριστής αυτός ενώ αγωνίστηκε στην ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, είχε καταφέρει με απόφαση της FIFA να καταδικάσει τη νέα ΠΑΕ ΑΕΛ επί ιδιοκτησίας Πλεξίδα, να του καταβάλει το ποσό των 156.570€, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν αδειοδοτήσε την ΠΑΕ ΑΕΛ ιδιοκτησίας Πλεξίδα, με την αιτιολογία ότι αποτελεί συνέχεια της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, γιατί αυτή δεν είχε διαγραφεί από το ΓΕΜΗ.

Με ενέργειες του Σοφοκλή Πιλάβιου, ωστόσο, η νέα ΠΑΕ ΑΕΛ, ιδιοκτησίας σήμερα της εταιρίας Ανίκητο Άλογο, προσέφυγε στο CAS, δικαιώθηκε και απέδειξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη. Το δελτίο Τύπου: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) στη Λωζάνη της Ελβετίας δικαίωσε την ΠΑΕ μας στην υπόθεση της καταγγελίας του ποδοσφαιριστή Τοάμα, ο οποίος ενώ αγωνίστηκε στην ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, είχε καταφέρει με απόφαση της FIFA να καταδικάσει τη νέα ΠΑΕ ΑΕΛ επί ιδιοκτησίας Πλεξίδα, να του καταβάλει το ποσό των 156.570€, εκμεταλλευόμενος του ότι η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν αδειοδοτήσε την ΠΑΕ ΑΕΛ ιδιοκτησίας Πλεξίδα, με την αιτιολογία ότι αποτελεί συνέχεια της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, γιατί αυτή δεν είχε διαγραφεί από το ΓΕΜΗ.

Το CAS δέχτηκε τους νομικούς ισχυρισμούς του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΑΕΛ και ακύρωσε την απόφαση της FIFA, με το νομικό σκεπτικό ότι η νέα ΠΑΕ ΑΕΛ ιδιοκτησίας σήμερα της εταιρίας Ανίκητο Άλογο δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, είναι διαφορετική νομική προσωπικότητα και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπόχρεη να πληρώσει χρέη της παλιάς ΠΑΕ ΑΕΛ 1964.

Αυτή η απόφαση μαζί με την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης που δημοσιεύσαμε χτες δημιουργεί ένα δεδικασμένο τόσο για την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, όσο και για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο του κόσμου, το CAS, δέχθηκε ότι καμία σχέση δεν έχει η νέα ΠΑΕ ΑΕΛ με την παλιά ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη και αποτελεί διαφορετική νομική προσωπικότητα. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να ευχαριστήσει τον ειδικό επί διεθνών αθλητικών θεμάτων δικηγόρο κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, πρώην Πρόεδρο της ΕΠΟ, για τις εξαίρετες νομικές υπηρεσίες που προσέφερε επί του συγκεκριμένου θέματος".

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ