ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Το ποδόσφαιρο λέει πρωταθλήτρια η ΑΕΚ"

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ και έκανε έναν μίνι απολογισμό της σεζόν, μετά το 2-0 με τον Λεβαδειακό.

Αφού «κατέβηκε» από τα χέρια των ποδοσφαιριστών του, αφού χρειάστηκε να αλλάξει τρεις μπλούζες απ’ όσα έγιναν μέσα στα αποδυτήρια, ο Μανόλο Χιμένεθ έφτασε στη συνέντευξη Τύπου.

Και φυσικά αποθεώθηκε ακόμα και εκεί. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για την πιο ευτυχισμένη του στιγμή, αλλά και για το πρωτάθλημα που κατακτά δίκαια η ΑΕΚ καθώς ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο.

«Η ΑΕΚ έχει κερδίσει στο γήπεδο αυτό το πρωτάθλημα. Όχι μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ, αλλά και οι ουδέτεροι, είδαν την κανονικότητα μιας ομάδας, όχι μόνο στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, αλλά και στην Ευρώπη. Κερδίσαμε τα περισσότερα ματς και κάναμε κάτι πολύ δύσκολο. Ήταν πολλά παιχνίδια που παίζαμε απέναντι σε ομάδες, που είχαν έξτρα κίνητρο. Το μεγαλείο του ποδοσφαίρου, είναι να παίζει ο αντίπαλος στο 100%. Αλλα εμείς δεν παίξαμε κανένα ματς εύκολο. Και έπρεπε να είμαστε στο 100% της ετοιμότητας, για να πάρουμε έναν βαθμό. Γι αυτό και το ποδόσφαιρο λέει, πως πρωταθλήτρια είναι η ΑΕΚ. Αν θέλει να πει κάποιος κάτι που δεν παίζεται μέσα στο γήπεδο, εμένα δεν μ’ απασχολεί».

- Ένας μίνι απολογισμός της σεζόν…

«Για να κάνω μια σύντομη ανάλυση, θα πρέπει να έχω χρόνο να σκεφτώ. Ξεκινήσαμε παίζοντας με μια ανώτερη ομάδα στην Ευρώπη. Και αξίζαμε να είχαμε πάρει την πρόκριση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, στο ματς στην Μόσχα. Ο Αραούχο ήρθε πολύ αργά, δεν μας βοήθησε στις πρώτες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Ο Μάνταλος, ο Τσιγκρίνσκι, ο Γιάκομπ, ο Τσόσιτς, τραυματίστηκαν. Πάμε και παίζουμε ένα παιχνίδι στη Μίλαν, χωρίς την βασική ενδεκάδα. Κάναμε το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Μετά έπρεπε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη, για να πάρουμε κάθε πόντο. Χωρίς να χάσουμε κανένα ντέρμπι, απέναντι στις πιο δυνατές ομάδες της Ελλάδας. Απέναντι στη Ντιναμό αποκλειστήκαμε αξιοπρεπώς. Και μια τεράστια προσπάθεια από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, που τα έδωσαν όλα. Εγώ γι αυτό μπορώ να πω ότι είμαι πολύ περήφανος, να έχω προπονήσει ένα σύνολο παικτών που είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες. Η χειρότερη στιγμή, ήταν με τον Αστέρα.

Και η καλύτερη στιγμή, είναι οποιαδήποτε στιγμή περάσαμε είτε στα Σπάτα, είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στην Ευρώπη, που μου χάρισαν οι ποδοσφαιριστές. Μ’ όλο το σεβασμό, μ’ ότι απόφαση ληφθεί στην έφεση, η απόφαση της ΦΙΦΑ, είναι αρκετά ξεκάθαρη. Ελπίζω να το έχει στο μυαλό και η ομοσπονδία. Εμείς κάναμε μια δουλειά που δεν ξεκίνησε τον Ιούνιο. Αλλά ξεκίνησε πέρυσι τα Χριστούγεννα, όταν δέχθηκα να έρθω στην ΑΕΚ. Από την ένατη θέση, βγήκαμε πρώτοι στα πλέι οφ και ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο γύρο. Και αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τα θεμέλια που έβαλαν και κάποιοι που δεν είναι πλέον στην ομάδα. Μπορεί να ξεχάσω κάποια ονόματα. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές, που είχαν την παιδεία να βάλουν τα θεμέλια για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν θα ήμουν τίποτα, χωρίς τους συνεργάτες μου. Και αυτούς που ήταν πέρυσι. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Για να τελειώσω, απλά αισθάνομαι πρωταθλητής, χάρη σ’ όλους όσους ανέφερα. Το μόνο που πρέπει να κάνω τώρα, είναι να συνεχίσω την δουλειά. Και να κλείσω τη σεζόν με την αξιοπρέπεια που αξίζει σ’ αυτή την ομάδα».

- Είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα σας;

«Είμαι περήφανος για όλες τις σεζόν που έχω ζήσει. Ήμουν πρωταθλητής στο Κατάρ. Είχα κάνει μια εξαιρετική σεζόν στη Σαραγόσα. Αλλά χωρίς καμία αμφιβολία, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή. Διότι ήταν το πιο δύσκολο. Διότι ήταν η στιγμή που είδα τους ανθρώπους να το διασκεδάζουν, μετά από 24 χρόνια. Αν και στην αρχή δεν καταλάβαινα, ήταν πολλοί που ερχόντουσαν και μου ζητούσαν να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και σήμερα κάναμε πραγματικότητα τα όνειρα πολλών ανθρώπων. Κάναμε σήμερα ευτυχισμένους ανθρώπους, που οφείλουμε να τους κάνουμε».

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ