ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Το μόνο που έχει σημασία είναι το ματς με την Αούστρια"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Παραμονή του ματς με την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ, ο Μανόλο Χιμένεθ έστειλε μήνυμα και για το παιχνίδι με τους Αυστριακούς, αλλά και για τη συνέχεια.

Έτσι κι αλλιώς, από την αρχή της φετινής σεζόν, η ΑΕΚ είχε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη και περίπλοκη κατάσταση. Πολλώ δε μάλλον τώρα, που μετά από θρίαμβο επί του Ολυμπιακού, καλείται να γυρίσει το… διακόπτη σε "λειτουργία" Ευρώπης, αλλά με προοπτική και το ματς της Κυριακής (1/10) στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Ωστόσο, το μήνυμα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν ξεκάθαρο. Για νίκη σε κάθε ματς μίλησε ο Ισπανός τεχνικός, αλλά κυρίως για ταπεινότητα και σκληρή δουλειά που εκείνος ζητάει από τους παίκτες του και οι παίκτες του βγάζουν στο γήπεδο. Μάλιστα ο Χιμένεθ ξεκαθάρισε, πως αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει την Αούστρια, δεν θα έχει αξία η νίκη που έκανε την πρώτη αγωνιστική στη Ριέκα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Είναι ξεκάθαρο πως όσο περισσότερη ξεκούραση υπάρχει, τόσο καλύτερα. Αλλά θα έχουν περάσει τέσσερις ημέρες, από το ματς με τον Ολυμπιακό. Οπότε η αποκατάσταση θα είναι πλήρης. Πιο δύσκολο, θα είναι για το ματς της Κυριακής. Όπως λέω πάντα, το καλύτερο αναλγητικό είναι μια νίκη. Και θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις δυο διοργανώσεις. Το αυριανό ματς θα είναι διαφορετικό".

Θα ανακατέψετε την τράπουλα ή θα εμπιστευτείτε τους παίκτες που είναι φορμαρισμένοι;

"Το πλέον ζωτικό, είναι η ξεκούραση. Όταν υπάρχουν ματς ενδιάμεσα, δεν μου αρέσει να σχεδιάζω από πριν, ποια ενδεκάδα θα ξεκινήσει. Θα περιμένω μέχρι και αύριο, για να δω ποια ομάδα θα ξεκινήσει".

Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στο ματς με την Αούστρια και αυτό με τη Ριέκα; Και αν κερδίσει η ΑΕΚ, πόσο κοντά θα είναι στην πρόκριση;

"Αν πιστέψουμε πως με μια νίκη τα πετυχαίνουμε όλα, αυτό σημαίνει πως έχουμε συμβιβαστεί πως δεν μπορούμε κάτι παραπάνω. Πρέπει να συνεχίσουμε. Αυτό που κάναμε απέναντι στη Ριέκα είχε αξία, αλλά θα έχει μεγαλύτερη αξία, αν κερδίσουμε και το αυριανό ματς. Αυτό αποτελεί μεγάλη συγκέντρωση, μεγάλη θυσία, δουλειά και ταπεινότητα".

Υπάρχει και το πρωτάθλημα, υπάρχει και η Ευρώπη. Πόσο εύκολο είναι ξεχωρίσετε αυτές τις δυο διοργανώσεις;

"Να πω ότι δεν δέχομαι να υπάρχει έξτρα πίεση. Εμείς διατηρούμε τα πόδια μας στη γη. Κερδίζοντας ένα ματς με τον Ολυμπιακό, δεν εγγυάται κανείς πως θα πάμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Καταρχήν γιατί αυτό θα ήταν έλλειψη σεβασμού και μάλιστα σε αντιπάλους με μεγαλύτερο μπάτζετ. Δεν εγκαταλείπουμε τίποτα και παλεύουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ούτε είμαστε τόσο καταπληκτικοί τώρα, ούτε θα είμαστε τόσο κακοί, αν χάσουμε κάποιο ματς. Το μόνο που έχει σημασία αυτή την στιγμή, είναι το ματς με την Αούστρια.

Γι' αυτό και ο στόχος της ΑΕΚ, είναι το επόμενο ματς στην Ευρώπη και μετά θα σκεφτούμε το πρωτάθλημα. Δεν μου αρέσει ούτε η υπερβολή αλλά ούτε και ηττοπάθεια. Μ’ αρέσει η δουλειά και ταπεινότητα. Τίποτε άλλο. Και αυτό απαιτώ από τους παίκτες και αυτό δίνουν οι παίκτες. Φυσικά είμαστε χαρούμενοι για το πώς παίζει η ομάδα. Και πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή. Αλλά πάντα θα έχουμε έναν αντίπαλο απέναντι μας, που θα θέλει να μας σταματήσει".

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: "ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για το ανάγκη διαχείρισης του θριάμβου με τον Ολυμπιακό, μίλησε και ο Κώστας Γαλανόπουλος. Όμως ο νεαρός μέσος της ΑΕΚ, εκφράζοντας ουσιαστικά το κλίμα αυτοπεποίθησης που πλέον υπάρχει στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια, τόνισε πως όταν η ομάδα βρίσκεται στην καλή της μέρα, δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο.

"Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, που ήταν μια τεράστια νίκη, είναι σημαντικό να γίνει διαχείριση. Κάναμε καλή αρχή με τη Ριέκα, αλλά δεν θα έχει αξία, αν δεν πάμε και δυνατά αύριο με την Αούστρια. Σε κάθε ματς πάμε για τη νίκη. Από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι βασικός στόχος. Στην Ευρώπη η ΑΕΚ δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις άλλες ομάδες. Και όταν είναι στον καλό της εαυτό, δεν μπορεί να την σταματήσει καμία ομάδα".

Πως νιώθεις εσύ και οι συμπαίκτες για το σερί που έχει η ΑΕΚ;

"Όταν μια ομάδα νικάει, όλα είναι τέλεια. Η ψυχολογία είναι στα ύψη. Και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Και ακόμα και αν βρεθεί η ομάδα πίσω στο σκορ, κυνηγάει πάντα τη νίκη. Όπως έγινε με τον Ολυμπιακό. Είμαστε στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι σημαντικό και θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ