ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Εγώ δείχνω το δρόμο, οι παίκτες φέρνουν τα αποτελέσματα"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για το σερί των εντός έδρας νικών, μετά την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας και το 3-0 επί του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ.

Στην προ Χιμένεθ εποχή, η ΑΕΚ μετρούσε πέντε ισοπαλίες εντός έδρας και μάλιστα χωρίς να δώσει ντέρμπι. Με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο, μετά και την πρόκριση επί του Πλατανιά στην τετράδα του Κυπέλλου, μετρά σερί έξι νικών με μηδέν παθητικό.

Όμως ο Χιμένεθ αρνήθηκε τα εύσημα για αυτή την αλλαγή και τα απέδωσε στους ποδοσφαιριστές του και την δουλειά που κάνουν. Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ μετά το ματς με τον Πλατανιά:

«Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά για να φτάσουμε στον στόχο μας. Αν θέλαμε να συνεχίσουμε στο κύπελλο, έπρεπε να κερδίσουμε. Είναι ένας θεσμός διαφορετικός. Τόσο στο κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να συνεχίσουμε να αποδίδουμε καλά. Δεν χάσαμε τον έλεγχο και την συγκέντρωση, παρότι το αποτέλεσμα δεν ήταν ευνοϊκό στο πρώτο ματς (σ.σ. 0-0). Έπρεπε να κερδίσουμε».

Θα μας εξηγήσετε τους λόγους που έπαιξε ο Κολοβέτσιος και όχι Βράνιες σε ρόλο δεξιού μπακ;

"Είναι κάποια απόφαση, που έχει κάποιους λόγους. Δεν θα εξηγήσω το γιατί. Το βασικό είναι πως και οι δυο μπορούν να βοηθήσουν. Αν το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, τότε θα είχα τρελαθεί".

Η ΑΕΚ πριν αναλάβετε είχε πέντε ισοπαλίες εντός έδρας. Τώρα έχει έξι σερί νίκες. Τι κάνει η ομάδα διαφορετικά; Ποιο είναι το μυστικό;

"Είναι η δουλειά καθαρά των ποδοσφαιριστών. Δεν είμαι εγώ που μπορώ να πάρω όλη την δόξα. Είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που φέρνουν τα αποτελέσματα. Εγώ μπορώ να τους δείξω κάποιον δρόμο. Αλλά είναι η δική τους δουλειά που βγαίνει".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ