ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Θα ακούσω πρώτα την ΑΕΚ"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για πρώτη φορά ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το μέλλον του στον πάγκο της ΑΕΚ, ενώ τόνισε ότι η απόδοση των δικών του παικτών είναι αυτό που τον απασχολεί πρωτίστως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ έχει ακόμα μπροστά της την μάχη των ημιτελικών του κυπέλλου, στη συνέχεια τα πλέι οφ, αλλά ακόμα και σε δυο μέρες ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Επομένως το πρώτο που απασχολεί τον Μανόλο Χιμένεθ, είναι αυτός ο αγωνιστικός Γολγοθάς. Γι' αυτό και αποφεύγει να κάνει συζητήσεις για το μέλλον του. Ωστόσο μιλώντας στην κάμερα τηςNΟVA, ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως πρώτ’ απ’ όλα, θα κάνει κουβέντα με την ΑΕΚ.

"Πιστεύω ότι δε θα πρέπει να αποσπά την προσοχή μας κανένας ατομικός στόχος που δεν αφορά στον συλλογικό στόχο της ΑΕΚ, ο οποίος δεν είναι άλλος απ' την καλύτερη βαθμολογική θέση στο πρωτάθλημα και την κατάκτηση του κυπέλλου. Οτιδήποτε άλλο συζητείται αυτή τη στιγμή μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή. Προφανώς και είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να ακούμε τι λέγεται, αλλά η ΑΕΚ γνωρίζει ότι θα είναι η πρώτη ομάδα που θα ακούσω".

Ανησυχείτε για την κατάσταση που θα βρεθεί η ομάδα μετά τη διακοπή:

"Ήμασταν σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να δεχθούμε ότι έτσι είναι διαμορφωμένο το πρόγραμμα. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχε διακοπή, αλλά σεβόμαστε το πρόγραμμα και συνεχίζουμε".

Το Κυριακάτικο ντέρμπι:

"Όλα τα παιχνίδια από εδώ και στο εξής θα είναι πολύ σημαντικά. Είτε μιλάμε για ντέρμπι είτε όχι. Εμείς χρειαζόμαστε τους βαθμούς και όλοι οι αγώνες από τώρα ως το τέλος της σεζόν θα είναι καθοριστικά. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ιστορική ομάδα και πρόκειται για έναν δύσκολο αντίπαλο. Τον σέβομαι όμως όπως ακριβώς σέβομαι και οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο έχουμε να αντιμετωπίσουμε".

Αποτελεί "πονοκέφαλο" η παρουσία ενός ικανού επιθετικού, όπως ο Μπεργκ:

"Το μόνο που μπορεί να μου δημιουργήσει εμένα πονοκέφαλο είναι να μην παίξουν καλά οι δικοί μου παίκτες. Όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά όλες οι ομάδες έχουν πολύ ποιοτικούς παίκτες. Αυτό που με απασχολεί εμένα πραγματικά είναι η απόδοση των δικών μου παικτών".

Για τη στήριξη που περιμένει ο ίδιος και οι παίκτες απ' τον κόσμο:

"Είναι πολύ σημαντική η στήριξη του κόσμου. Δεν ξέρω αν και στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ο χαρακτηρισμός "12ος παίκτης", κάτι το οποίο λέμε στην Ισπανία. Το έξτρα κίνητρο που δίνει ο κόσμος στους παίκτες είναι τεράστιο μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο. Όπως γνωρίζετε άλλωστε το Ολυμπιακό στάδιο είναι τεράστιο και ανοιχτό γήπεδο, άρα την "ψυχρή" ατμόσφαιρα που δίνει το γήπεδο, τη ζεσταίνει ο κόσμος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας".

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ