ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Στο επόμενο συμβόλαιο του Μπακάκη, θα πάρω εγώ την προμήθεια"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ αποθέωσε τον Μιχάλη Μπακάκη μετά τη νίκη σε βάρος του Ολυμπιακού στο Κύπελλο. Τι απάντησε σε ερώτηση για την προ ετών "εξάρα" της ομάδας του στο Φάληρο.

"Είναι ένας τεράστιος αμυντικός. Είναι πολύ σημαντικό να είναι πολυεργαλείο. Αν άξιζε πριν “5” τώρα αξίζει “10”. Στο επόμενο συμβόλαιό του την προμήθεια θα την πάρω εγώ (γέλια)". Αυτή ήταν η απάντηση του Μανόλο Χιμένεθ όταν μετά τη νίκη - πρόκριση επί του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για τον Μιχάλη Μπακάκη.

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ αποθέωσε, ακόμα, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και κλήθηκε να σχολιάσει την προ ετών "εξάρα" της ΑΕΚ στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό.

Έχετε επικοινωνία ιδιαίτερη με τα Θεία και την θεά Τύχη. Βγήκε ο Λόπες, μπήκε ο Χριστοδουλόπουλος και σκόραρε.

"Ευχαριστώ πολύ τον Θεό που έχω την υγεία μου. Και μιας και μιλάμε για υγεία, θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον Όσκαρ, να του ευχηθώ να αναρρώσει όσο γρηγορότερα γίνεται με αυτή την περιπέτεια που έχει. Αφήνουμε έξω τις όποιες διαμάχες και σε ανθρώπινο επίπεδο ευχόμαστε “περαστικά”. Σε σχέση με την ερώτηση είχαμε ένα Plan B σε περίπτωση που δεν κερδίζαμε, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να χάσουμε. Η ιδέα ήταν να τελειώσουν αυτό το ματς ο Λάζαρος, ο Αραούχο και ο Γαλανόπουλος. Ο τραυματισμός που έγινε ξαφνικά έφερε νωρίτερα την πρώτη αλλαγή και τη δεύτερη αλλαγή που θα ήθελα να κάνω".

Θεωρείτε ότι με αυτό το γκολ ο Λάζαρος στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ στην επίτευξη των στόχων της;

"Στον Λάζαρο όπως και σε όλους τους παίκτες υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές. Εγώ πιστεύω ότι στον Λάζαρο μένει πολύ ποδόσφαιρο μπροστά του και μακάρι να είναι στην ΑΕΚ. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις εξτρέμ Έλληνα με την κάθετη κίνηση και το σουτ που έχει. Τους παίκτες πρέπει να τους προστατεύεις όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν είναι ότι βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Αν δεν κάνω λάθος είναι ο παίκτης που έχει βάλει τα περισσότερα γκολ στην ομάδα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι είναι εκπληκτικός παίκτης και όταν του βγαίνουν τα πράγματα, φαίνονται ωραία πράγματα. Είμαι χαρούμενος με την απόδοση και την πρόθεση που έχει να κάνει πράγματα. Είμαι σε γενικές γραμμές πολύ χαρούμενος με την απόδοσή του. Ενας επιθετικός όπως είναι ο Λάζαρος όταν σκοράρει, η αυτοεκτίμησή του πηγαίνει στα ύψη".

Έξι ματς εναντίον του Ολυμπιακού στη δεύτερη θητεία σας μόνο επιτυχίες. Το μυαλό σας έχει γυρίσει κάποια χρόνια πίσω στην “εξάρα” που είχατε δεχτεί στο Καραϊσκάκη;

"Νομίζω ότι είναι ένας λογαριασμός που δεν μπορούμε να μπούμε πολύ μέσα. Επειδή δεν μπορώ να έχω αποδείξεις, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα ήταν ντροπή και το αφήνω εκεί. Εσείς μπορεί να ξέρετε περισσότερα από εμένα".

Θα θέλαμε να μας πείτε για την επιλογή του Λιβάγια στην ενδεκάδα και για το αν ο Χριστοδουλόπουλος δεν ξεκίνησε μόνο λόγω τακτικής.

"Οταν σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ που συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις, μακάρι να συνεχίσουμε σε αυτές βέβαια, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι έχοντας παιχνίδια ανά τρεις-τέσσερις μέρες, θα πρέπει να γίνεται ένα ροτέισον, γιατί μπορεί να τραυματιστούν. Εγώ είμαι από τους παλιούς παίκτες. Έχω παίξει πολλά χρόνια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και μπορώ να πω ότι το ποδόσφαιρο σήμερα είναι πιο έντονο και απαιτητικό. Και λόγω των δουλειών, τα προγράμματα είναι όλο και πιο πιεσμένα. Οι παίκτες πάντοτε θέλουν να παίζουν σε τέτοιου είδους ματς, αλλά αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε σε αυτό το επίπεδο και να παίζουμε στις τρεις διοργανώσεις, θα πρέπει να ξέρουν οι παίκτες ότι μπορεί να ξεκινήσουν, είτε να μπουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ισορροπημένο σήμερα το πρώτο ημίχρονο χωρίς να υπάρχει κάποια διαφορά και στο δεύτερο μέρος το είχαμε πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι πρέπει να μπούμε και να κερδίσουμε το ματς. Ηρθε αυτή η νίκη ξεκάθαρα. Ενας καλός Ολυμπιακός μπόρεσε να μας δημιουργήσει ανησυχίες μόνο από τη στατική φάση που δεχτήκαμε γκολ. Για αυτό έχει αξία η σημερινή νίκη, γιατί ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα και η ΑΕΚ άξιζε τη νίκη και την πρόκριση. Αυτό το εξηγώ γιατί ο Λάζαρος ήταν από τους παίκτες που δεν βρισκόταν στο 100%. Όταν μπήκε όμως έδειξε ποιότητα, ένταση και γκολ. Η αρχική μου ιδέα πάντως ήταν να τον βάλω στο δεύτερο ημίχρονο".

Είναι μοναδικό ιστορικό φαινόμενο να έχει αυτά τα τελευταία αποτελέσματα κόντρα στον Ολυμπιακό η ομάδα σας. Αυτή τη στιγμή και με δεδομένη την κουβέντα που έχει γίνει για το ρόστερ και με τα όσα είπε εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ότι το ρόστερ της ΑΕΚ είναι για την 9η-10η θέση, έχετε να σχολιάσετε κάτι;

"Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι προπονητής και προσπαθώ να βγάλω τη μέγιστη παραγωγικότητα από τους παίκτες. Είναι καλύτερα να έχεις έναν ποδοσφαιριστή του επιπέδου “6” και να τον φτάσεις στο “8” από το να έχεις έναν παίκτη του “8” και να αποδίδει “6”".

Σας είδαμε δύο φορές να ζητάτε περισσότερη συμπαράσταση από τον κόσμο. Σας φάνηκε πιο ήσυχο το γήπεδο;

"Ο κόσμος μας βοηθάει πολύ, αλλά δεν ήθελα να χαλαρώσει. Ο κόσμος και οι φίλαθλοί μας είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Για αυτό θα ζητούσα από την ομάδα και από τους φιλάθλους να κάνουν μία προσπάθεια ώστε το ΟΑΚΑ να μην είναι τόσο ψυχρό σε παιχνίδια που δεν είναι ντέρμπι. Χρειαζόμαστε τη στήριξη από τον κόσμο μας, γιατί οι τρεις βαθμοί που πήραμε στο Καραϊσκάκη είναι εξίσου σημαντικοί με τους τρεις που έπρεπε να κερδίσουμε στην Τρίπολη. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το ματς με τον Αστέρα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας για να ονειρευόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγάλο".

Θα θέλαμε ένα σχόλιό σας για την εμφάνιση του Βράνιες. Κι επίσης, έχετε κάποιο νεότερο για την κατάσταση του Λόπες;

"Όλοι ξέρουμε τι είναι ο Βράνιες, είναι πολύ μεγάλος αμυντικός, όταν είναι συγκεντρωμένος και σκέφτεται μόνο την ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω με όλα αυτά τα παιδιά που έχω στη διάθεσή μου. Και να τους έχω είναι μεγάλη χαρά για εμένα και πρέπει να αποφασίζω ανάμεσά τους. Ο Λόπες είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας δίνει πολλές επιλογές, άλλες παίζει ως μπακ, ως εξτρέμ, ως μπακ – χαφ. Είναι κρίμα που μπήκε ξεκούραστος και τραυματίστηκε. Ελπίζω να μην έχει κάποια θλάση. Έχετε δει τον Μπακάκη τώρα που παίζει αριστερό μπακ, τι καλές σέντρες κάνει με το αριστερό;"

Ο Μπακάκης είναι τελικά αριστερό μπακ;

"Είναι ένας τεράστιος αμυντικός. Είναι πολύ σημαντικό να είναι πολυεργαλείο. Αν άξιζε πριν “5” τώρα αξίζει “10”. Το να έχεις έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει ως δεξί μπακ, στόπερ και αριστερό μπακ είναι μεγάλο πράγμα. Στο επόμενο συμβόλαιό του την προμήθεια θα την πάρω εγώ (γέλια)".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το γκολ του Λάζαρου ανάμεσα σε τρεις παίκτες του Ολυμπιακού (VIDEO)
Το φτύσιμο του Μιραλάς στον Μπάρκα
Το εξαιρετικό γκολ του Αραούχο στο 2-0 της ΑΕΚ
Πρόκριση με γκολάρες: Η ΑΕΚ στον ημιτελικό, 2-1 τον Ολυμπιακό
Χιμένεθ: "Κερδίσαμε δυο φορές μια δύσκολη ομάδα"
Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με όλα τα σχήματα
Μπακασέτας: "Ξέραμε ότι ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό"
Λιβάγια: "Κάναμε αυτό που ξέρουμε"
Κάκωση ο Λόπες
Το... τρελό ποστάρισμα του Μπάρκα στο instagram

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ