ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Σέβομαι τον Ουζουνίδη"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, ξεκαθάρισε ότι τα περί "φυσικής κατάστασης" μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" δεν αφορούσαν τον Μαρίνο Ουζουνίδη κι εξήγησε γιατί δεν έβαλε στο ντέρμπι τον Νέναντ Κρίστιτσιτς.

Η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει τη συντριβή (4-1) από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και να επικεντρωθεί στην εντός έδρας αναμέτρηση (23/2, 19:30) με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 22η αγωνιστική της Super League.

Ο τεχνικός της Ένωσης, Μανόλο Χιμένεθ, ξεκαθάρισε ότι τα περί "φυσικής κατάστασης" που είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι του Φαλήρου δεν αφορούσαν τον προκάτοχό του, Μαρίνο Ουζουνίδη, και εξήγησε γιατί προτίμησε τον Κώστα Γαλανόπουλο αντί του Νέναντ Κρίστιτσιτς.

- Πώς κύλησε η εβδομάδα μετά το ντέρμπι;

"Ευχαριστώ για την ερώτηση, ας το προσπεράσουμε. Το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται πλήρως στο ποδόσφαιρο και την πραγματικότητα. Αν κάνεις λάθη με τον Ολυμπιακό και δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες το πληρώνεις. Υπήρξαν κάποια άτομα που έβαλαν στο στόμα μου λέξεις που δεν έχω πει.

Χειρότερο ακόμη σκέφτηκαν για μένα χωρίς εμένα. Όταν είπα ότι στο δεύτερο ημίχρονο ότι δεν ήμασταν στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Εγώ μιλάω για την ομάδα μου και όχι το παρελθόν. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και δημοσίως έχω αποδείξει τον σεβασμό μου στον προηγούμενο συνάδελφο και ποτέ στην ζωή μου δεν έχω μιλήσει απρεπώς για συνάδελφο. Δεν μ’ αρέσει οι λέξεις μου να παραφράζονται. Ξαναλέω ότι σέβομαι απόλυτα τον Μαρίνο Ουζουνίδη και δεν είπα ποτέ κάτι κακό για τη δουλειά του.

Όλος ο κόσμος μιλάει για το αποτέλεσμα και αυτό είναι που μένει. Η ιστορία γράφει ότι χάσαμε 6-0, όλοι ξέρουν γιατί αλλά κανείς δεν το λέει. Χάσαμε 4-1 σ’ ένα πρώτο ημίχρονο που μπορεί να ήταν 0-3 η 1-3 και μετά το 53’ όταν δεχτήκαμε γκολ, φυσιολογικά από μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός έφτανε στην περιοχή έβαζε γκολ.

Στο 82’ χάναμε 4-1. Αλλά η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να γυρίσει ματς και στο 85’. Αυτό εννοούσα με την φυσική κατάσταση. Δεν ξέρω αν έχω χρόνο. Εγώ θα προσπαθήσω η ομάδα να έχει την ίδια ένταση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πάνω απ’ όλα ο σεβασμός στον Ουζουνίδη όμως.

Αγαπώ το ποδόσφαιρο, μ’ αρέσει το πώς βγαίνει στον κόσμο αλλά δεν μ’ αρέσει καθόλου και πρέπει να το σεβαστώ είναι αυτά τα άτομα που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και θέλουν να εκμεταλλευτούν τα λεπτά δόξας τους.

Θα ήταν εύκολο απλά να με ρωτήσουν τι ήθελα να πω. Δεν είναι καλό να βάζεις λόγια στο στόμα κάποιου ή να διαβάζεις την σκέψη του. Απαντώ χωρίς να με ρωτήσετε λοιπόν. Θέλω η ομάδα να μπορεί να παίζει σε επίπεδο ρυθμού όσο περισσότερα λεπτά γίνεται στον αγώνα. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι ο κόσμος στο Καραϊσκάκης ανησυχούσε με την εμφάνιση μας στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κράτησε αυτό όλο το ματς".

- Που εντοπίζετε τις αλλαγές στα δύο ημίχρονα σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση;

"Κυρίως στην ευστοχία. Όσο κι αν είχε μειώσει ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είμαστε 2 η 3 γκολ μπροστά. Ο Ολυμπιακός έκανε δύο σουτ εκτός περιοχής που μπήκαν γκολ και μετά τα δύο γκολ όταν κατεβάσαμε τα χέρια. Αυτή ήταν η διαφορά. Στις ευκαιρίας μας, όταν παίξαμε καλά. Κι ότι δώσαμε εύκολα πράγματα στον Ολυμπιακό που τα εκμεταλλεύτηκε".

- Γιατί δεν έπαιξε ο Κρίστισιτς;

"Τον Γαλανόπουλο τον ξέρω καλύτερα. Έχω φτάσει με γρήγορο τρόπο και τους υπολογίζω όλους, αλλά πέρυσι ήμασταν πρωταθλητές και ο Γαλανόπουλος έπαιζε πολύ. Ο Κρίστισιτς έχει παίξει σε σημαντικές ομάδες και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει. Αλλά επέλεξα τον Γαλανόπουλο. Τεχνική απόφαση".

- Ποιο είναι το κίνητρο για τα ματς του πρωταθλήματος από εδώ και πέρα;

"Το κίνητρο είναι οι σημαντικοί στόχοι που έχουμε και θέλουν μάχη. Όσο υπάρχουν επιλογές πρέπει να τις κυνηγήσουμε. Πάντα το λέω ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Ο επαγγελματίας πρέπει να ψάχνει τη νίκη. Θα πρέπει να σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ που είναι πρώτος αλλά και τον Απόλλωνα.

Όταν είσαι ικανός να μπαίνεις δυνατά και έχεις την ταπεινότητα να δεις τον κάθε αντίπαλο το ίδιο είσαι μεγάλη ομάδα. Ο χρόνος τελειώνει. Ξέρουμε ότι δεν πήγαμε τόσο καλά όσο μπορούσαμε αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε".

- Πώς βλέπετε το ματς με τον Απόλλωνα;

"Στην άμυνα είμαστε πληγωμένοι. Έχουμε τον Γαλανόπουλο και τον Κρίστισιτς στα χαφ, έχουμε λύσεις για τα εξτρέμ αλλά η αλήθεια είναι ότι πίσω είμαστε περιορισμένοι. Το πρόβλημα δεν είναι οι τραυματίες αλλά αυτοί που πρέπει να παίζουν πάντα. Εκεί είναι ο κίνδυνος. Αλλά είναι καλά παιδιά, επαγγελματίες και συνδεδεμένοι με την ομάδα. Θα παίξουν και θα ξεκουραστούν μετά. Αν είχαμε δύο παίκτες σε κάθε θέση και δεν είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς ή κάρτες τότε δεν θα ήμασταν εδώ να συζητάμε για τις απουσίες. Αλλά πάντα 11 μπαίνουν στο γήπεδο κι αυτοί θα προσπαθήσουν για τη νίκη".

Και κατέληξε:

" Χαίρομαι να απαντώ και να λέω τι σκέφτομαι εγώ. Να ξεκαθαρίσω τι σκέφτομαι. Είμαι ένας εργάτης του ποδοσφαίρου 24 ώρες το 24ωρο. Είμαι εδώ για να ξεκαθαρίσω τα πάντα για τον καθένα, απλά να με ρωτάτε".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ