ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Πάντα υπάρχει περιθώριο για μια έκπληξη"

24/01/2018 Olympiacos Vs AEK for Greek Cup season 2017-18 in Karaiskaki Stadium, in Piraeus, Greece

Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
24/01/2018 Olympiacos Vs AEK for Greek Cup season 2017-18 in Karaiskaki Stadium, in Piraeus, Greece Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette Photography GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (04/02, 19:30) και άφησε ανοικτά όλα τα… ενδεχόμενα όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού και τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Για ολόκληρο τον οργανισμό της ΑΕΚ και πολύ περισσότερο για τον Μανόλο Χιμένεθ, πλέον δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο… τραπέζι, εκτός από το ντέρμπι της Κυριακής (04/02, 19:30) με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Μπορεί ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας στην κάμερα της Nova, να μην αποκάλυψε το αγωνιστικό πλάνο του, όμως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μια έκπληξη στον αντίπαλο. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη μεταγραφή του Νίκλας Χουλτ, ενώ ξεκαθάρισε πως το κυριακάτικο ματς δεν είναι τελικός.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Είναι άλλο ένα ντέρμπι. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, να υπάρχουν τόσα συνεχόμενα ντέρμπι με μια ανταγωνιστική ομάδα, αλλά έτσι είναι το πρόγραμμα".

Υπάρχει διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το κύπελλο;

"Εμείς έχουμε πάντα την ίδια φιλοσοφία. Να μπαίνει μέσα η ομάδα και να κερδίζει. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα τύχης. Δεν είναι μαθηματικά. Είναι ποδόσφαιρο. Άλλες φορές κάνεις πολλές ευκαιρίες και δεν σκοράρεις και άλλες δεν κάνεις ευκαιρίες αλλά βάζεις γκολ".

Θα υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις στον αντίπαλο;

"Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους. Αλλά πάντα υπάρχει το περιθώριο της έκπληξης. Αλλά το κλειδί σ’ αυτά τα ματς, είναι να μην κάνεις λάθος".

Θεωρείτε πως σε περίπτωση ήττας, χάνεται το πρωτάθλημα;

"Δεν θα πρέπει να είμαστε των άκρων. Ούτε όταν κερδίζαμε ήμασταν σίγουροι πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα, ούτε αν χάσουμε ένα ματς, χάνουμε τα πάντα. Σίγουρα αν έρθει μια ήττα, τα πράγματα θα γίνουν πιο περίπλοκα. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά ματς, που θα έχουμε μπροστά μας. Ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο, θα πρέπει να κινούμαστε στο γκρι".

Η ΑΕΚ θα παίξει πιο επιθετικά απ’ ότι στο κύπελλο;

"Η ΑΕΚ έπαιξε επιθετικά και στο κύπελλο. Ποιος μπορεί να καθορίσει αν μια ομάδα έπαιξε επιθετικά ή αμυντικά; Μόνο το αποτέλεσμα. Η κατοχή ήταν μοιρασμένη. Και αν εξαιρέσουμε τα πρώτα δυο σουτ του Ολυμπιακού, νομίζω ότι μετά ήμασταν μοιρασμένοι".

Ο Χουλτ μπορεί να μπει άμεσα στην ομάδα;

"Την τελευταία περίοδο δεν έχει παίξει ένα παιχνίδι. Δεν μπορώ να ξέρω, αν σε τρεις προπονήσεις, θα είναι έτοιμος. Αν επικεντρωθώ σ’ αυτά που έκανε στον Παναθηναϊκό, μπορεί να μας βοηθήσει. Κι αν φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο, μπορεί σίγουρα να μας βοηθήσει. Το νέο αυτό είναι για τον κόσμο της ΑΕΚ. Εγώ σέβομαι όλους όσοι βρίσκονται εδώ και προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα".

Όλοι θεωρούν την ΑΕΚ, μια ομάδα δουλεμένη και δύσκολο να την καταβάλεις.

"Δουλεύουμε καθημερινά, παρά τις ατυχίες που προέκυψαν και πηγαίνουμε καλά. Λόγω διαφορετικών προβλημάτων, έπρεπε να κάνουμε μια έξτρα προσπάθεια, για να ανατρέψουμε κάποια πράγματα. Και δεν σταματήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτή είναι η υποχρέωση μας. Και αυτό θέλει ο κόσμος. Να κυνηγάμε να κερδίσουμε όλα τα ματς. Δεν συμβαίνει πάντα, διότι δεν το επιτρέπει ο αντίπαλος. Όμως εμείς μπαίνουμε σ’ όλα τα ματς, για να τα κερδίσουμε".

Τώρα με τον Χουλτ, ο Μπακάκης θα επιστρέψει στην φυσική του θέση;

"Τι θέση παίζει ο Μπακάκης τώρα; Παίζει πολύ καλά αριστερά ο Μπακάκης και έχουμε και την τύχη να έχουμε τον Γκάλο που είναι πολύ καλός δεξιά. Έχουμε και την τύχη να έχουμε τον Μπακάκη, που είναι ένα πολύ καλό δεξί μπακ, αλλά είχε τόσο μεγάλη καρδιά, για να καλύψει απουσίες αριστερά. Ακούστε τον προπονητή, ο Μπακάκης παίζει αριστερό στόπερ, όχι αριστερό μπακ. Δεν έχω πάει σε πανεπιστήμιο για το ποδόσφαιρο, αλλά κάτι ξέρω.

Δεξιά έχουμε τον Γκάλο και τον Μπακάκη, αριστερά τον Χουλτ και τον Λόπες.. Έχει φύγει ο Βινίσιους, ο μόνος παίκτης που μπορούσε να παίξει αριστερά είναι ο Λόπες. Και ο Χουλτ θα βοηθήσει τον Λόπες να βελτιωθεί στο αμυντικό κομμάτι και ο Λόπες τον Χουλτ στο επιθετικό. Ο Χουλτ είναι εδώ, θα μας βοηθήσει, ο Λυμπερόπουλός προσπάθησε για να ενισχυθεί η ομάδα. Κάποιες περιπτώσεις δεν προχώρησαν αλλά είμαστε εδώ και προχωρούμε καλά".

Photo Credits: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ