ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Όταν θέλουν και οι δύο, υπάρχει γάμος"

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ προανήγγειλε… γάμο με την ΑΕΚ, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως θα πρέπει να γίνει ένα τελευταίο ραντεβού ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Με ποσοστό 46% και μεγάλη διαφορά από τον Λουτσέσκου και τους υπόλοιπους, ο Μανόλο Χιμένεθ κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της σεζόν στην ψηφοφορία των καναλιών Novasports. Και ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας για το μέλλον του, προανήγγειλε… γάμο με την ΑΕΚ, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως θα πρέπει να γίνει ένα τελευταίο ραντεβού ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού:

" Θα ήθελα να ευχαριστήσω για το αποτέλεσμα, καθώς νιώθω ικανοποιημένος που ψήφισε ο κόσμος. Και επειδή με προτίμησαν ανάμεσα σε πολύ καλούς προπονητές".

- Η ΑΕΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα χωρίς να είναι φαβορί…

"Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν δυο ομάδες, που ήταν φαβορί για τον τίτλο. Όλοι όμως, οι παίκτες, οι προπονητές, η διοίκηση, ο κόσμος, βλέπαμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς κατά την διάρκεια της σεζόν, χάσαμε με τραυματισμούς σημαντικούς παίκτες. Και έπρεπε να βρούμε τρόπους να καλύψουμε τις θέσεις τους. Ερχόντουσαν πράγματα απ’ έξω και μπορέσαμε να τα υπομείνουμε.

Το πιο σημαντικό είναι να μπορείς να διαχειριστείς την ήττα και να είσαι αξιοπρεπής με τους αντιπάλους σου στις νίκες. Νιώθω περήφανος, διότι μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη συνέχιζε η ΑΕΚ χωρίς ήττα στην Ευρώπη. Νιώθω επίσης περήφανος, διότι σε κάθε παιχνίδι, χρησιμοποιούσαμε πέντε με έξι Έλληνες παίκτες, ένα γεγονός που μπορεί να βοηθήσει και την εθνική Ελλάδος".

- Θα είσαστε στην ΑΕΚ την επόμενη σεζόν;

"Εδώ και έναν μήνα, οι εκπρόσωποι μου συζητάνε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά όπως λένε, όταν θέλουν και οι δυο πλευρές, υπάρχει γάμος. Εδώ αισθάνομαι σαν το σπίτι μου, νιώθω την αγάπη του κόσμου και της διοίκησης, το πιο σημαντικό όμως για μένα, ότι αισθάνομαι τον σεβασμό από τους ποδοσφαιριστές μου και έτσι μπορώ, πιο εύκολα, να τους μεταδώσω αυτά που θέλω. Το χρηματικό για μένα, δεν είναι το πιο σημαντικό, όπως λέει και ένας Ισπανός τραγουδιστής, τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή, δεν τα έχω αγοράσει.

Δεν θα μπω σε καμία διαδικασία διαπραγμάτευσης με καμία άλλη ομάδα, πριν μιλήσω οριστικά με την ΑΕΚ. Το πιο σημαντικό για έναν προπονητή. Είναι να μπορεί να μεταδώσει τις γνώσεις του. Ένας προπονητής δεν μπορεί να τα ξέρει όλα. Τα λίγα όμως που ξέρεις, πρέπει να έχεις τον τρόπο να τα μεταφέρεις στους παίκτες. Επίσης ένας προπονητής, πρέπει να κάνει καλύτερους τους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι προπονητής για μένα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ