ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Όποιος νομίζει πως κερδίζει η φανέλα..."

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, συνέστησε ταπεινότητα στους παίκτες του και ξεκαθάρισε ότι μόνο με τη φανέλα δεν κερδίζονται τα παιχνίδια.

Για τον Μανόλο Χιμένεθ η νίκη στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού, είχε ιδιαίτερη σημασία. Όμως ακόμα μεγαλύτερη σημασία, έχει η διαχείριση της αλλά και τα αποτελέσματα που θα ακολουθήσουν. Κάτι που έτσι κι αλλιώς είχε επισημάνει ο Ισπανός τεχνικός στους παίκτες του στην ομιλία στα Σπάτα στην προπόνηση της Τετάρτης (22/2). Αλλά το επανέλαβε και το υπογράμμισε, στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της Nova.

Αρχικά είπε: "Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για όλα τα μέλη της ομάδας, αλλά αν δε συνεχίσουμε την πορεία μας με μια νέα νίκη, το μόνο που θα έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε θα είναι τρεις βαθμούς απ' το ντέρμπι. Ελπίζω η νίκη που πήραμε να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να κυνηγάμε τους στόχους μας".

- Υπάρχει η άποψη ότι η νίκη στο ντέρμπι δε δίνει μόνο τρεις βαθμούς. Συμφωνείτε;

"Σίγουρα όταν πετυχαίνεις τέτοιες νίκες κερδίζεις στον τομέα της ηθικής ικανοποίησης του κόσμου, αλλά και της διοίκησης, αλλά στον βαθμολογικό πίνακα δεν παύει να είναι παίρνεις μόνο τρεις βαθμούς. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα το παιχνίδι με τη Λάρισα για να παραμείνουμε εντός στόχων".

- Κρύβει παγίδες ο ενθουσιασμός μετά τη νίκη σε ένα ντέρμπι;

"Αν ορισμένοι πιστεύουν ότι θα νικήσουμε τη Λάρισα μόνο με τη φανέλα, κάνουν λάθος. Αυτό φανερώνει έλλειψη ταπεινότητας κι εμείς πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας και να μπούμε όσο συγκεντρωμένοι μπήκαμε στο γήπεδο για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό".

- Μετά τη νίκη στο ντέρμπι, ο ίδιος αισθάνεται προσωπικά να πατάει πιο γερά στα πόδια του, ως προπονητής της ομάδας;

"Πάντα έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά μου γιατί είμαι ένας εργάτης του ποδοσφαίρου. Δεν αλλάζω ανάλογα με τα αποτελέσματα. Προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο δυνατό και γνωρίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι περίπλοκο, αφού άλλες φορές βγαίνουν αυτά που επιθυμούμε κι άλλες φορές όχι. Το άμεσο μέλλον μου όμως αφορά μόνο το παιχνίδι με τη Λάρισα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ