ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Ο Αραούχο δεν είναι μάγος"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στην μεταγραφή και την αγωνιστική κατάσταση του Σέρχιο Αραούχο αναφέρθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ, με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση της ΑΕΚ με την ΑΕΛ για την 3η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Το αυριανό (10/9) ματς με την Λάρισα, είναι το πρώτο της ΑΕΚ, μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών. Και για τον Παναγιώτη Κονέ, είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί χρόνος για να βρει τον ρυθμό του.

Όμως ο Μανόλο Χιμένεθ, μιλώντας στην κάμερα της Nova, άφησε να εννοηθεί πως και ο Σέρχιο Αραούχο, θέλει τον χρόνο του. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε και για τον Αργεντινό φορ που ήρθε στην ΑΕΚ, αλλά και τον Ούγκο Αλμέιδα που αποχώρησε.

Ανησυχείτε για την κατάσταση που θα βρεθεί η ομάδα μετά τη διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων κι επειδή ακολουθεί ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι;

"Όλοι οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι προνόμιο για οποιονδήποτε να συμμετέχει στην Εθνική ομάδα. Όπως είναι και προνόμιο να έχει δύο αγώνες την εβδομάδα. Ναι μεν είναι δύσκολο, αλλά οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι".

Εννοείται ότι αυτό αποδεικνύει ότι παίζουν σε μια μεγάλη ομάδα;

"Φυσικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μη μένουμε στα λόγια, αλλά να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και να προσπαθούμε να γινόμαστε ακόμα πιο μεγάλη ομάδα. Να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην Ευρώπη και να μπαίνουμε στο γήπεδο για τη διεκδίκηση της νίκης σε κάθε παιχνίδι. Για να πετύχουμε αυτά θα πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια. Ήταν μεγάλη επιτυχία η πρόκρισή μας στους ομίλους του Europa League, αλλά τώρα πρέπει να συνεχίσουμε και να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι που συμμετέχουμε".

Πόσο σας ανησυχεί το άδειο λόγω τιμωρίας, άρα "κρύο" ΟΑΚΑ;

"Είναι ένα ακόμα γεγονός το οποίο δεν θα πρέπει να μας επηρεάσει. Τόσο εμείς όσο και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποια περιστατικά που ενδεχομένως να μπορούσαν να μας επηρεάσουν αρνητικά, άρα οφείλουμε να τα ξεπεράσουμε. Για να μπορέσουμε να λέμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα θα πρέπει να μπαίνουμε με υψηλές φιλοδοξίες σε κάθε παιχνίδι. Ακόμα και τώρα που ένα ευρωπαϊκό ματς την Πέμπτη, εμείς πρέπει να μπούμε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να μην επηρεαστούμε στο παιχνίδι της Κυριακής".

Εδώ και λίγες μέρες έχει επιστρέψει ο Αραούχο. Αισθάνεστε πιο ήρεμος για την επίθεση και ειδικά για τον τομέα του γκολ;

"Είμαι χαρούμενος κάθε φορά που η ΑΕΚ γίνεται όλο και πιο δυνατή. Ο Σέρχιο Αραούχο είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν είναι μάγος. Ο Αραούχο δεν παίζει μόνος του, αφού το γκολ είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς. Άρα δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα απ' αυτόν και οφείλουμε να είμαστε όλοι απόλυτα συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί. Ο Σέρχιο (Αραούχο) προέρχεται από μια δύσκολη προετοιμασία με δύο τραυματισμούς και θα πρέπει να τον προστατεύσουμε και να τον φέρουμε στην κατάλληλη κατάσταση, στην οποία ήταν και πέρυσι".

Άρα αυτό σημαίνει ότι δεν τον υπολογίζετε για το επόμενο ματς;

"Όχι, υπολογίζω κανονικά στον Αραούχο, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε σε τι κατάσταση θα βρεθεί τη μέρα του αγώνα. Θα το αξιολογήσουμε και είναι σίγουρο ότι θα τον χρησιμοποιήσω είτε στη θέση του είτε σε κάποια άλλη για να βοηθήσει την ομάδα, ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Ο ερχομός του Κονέ σας δίνει μεγαλύτερη ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή;

"Φυσικά. Είναι πολύ σημαντικό που ήρθε ο Κονέ γιατί είναι παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει. Το αρνητικό είναι ότι δεν έκανε κανονική προετοιμασία, αλλά με ένα γκρουπ παικτών. Πέρυσι δεν έπαιξε σε πολλά ματς, αλλά εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία που έχει και το μεγάλο βιογραφικό, να τον επαναφέρουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, μέσα σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα ήθελα όμως να πω ότι για να έρθουν οι νέοι ποδοσφαιριστές, κάποιες φορές πρέπει να φύγουν κάποιοι άλλοι. Σ' αυτό το σημείο, χωρίς να με αναγκάζει κάποιος να το πω, θα ήθελα να αναφερθώ στον επαγγελματισμό του Ούγκο Αλμέιδα. Εγώ ήρθα πέρυσι τον Ιανουάριο και δεν έχω το παραμικρό παράπονο απ' αυτόν. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνολική του απόδοση και την επαγγελματική του συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Προσπάθησε να αποφύγει τους συχνούς τραυματισμούς που είχε πριν έρθουμε εμείς κι έκανε το καλύτερο δυνατό ώστε να επιστρέψει στο βάρος που έπρεπε να είναι. Είναι κρίμα που χρειάστηκε να φύγει με την έλευση του Αραούχο. Φυσικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που επέστρεψε ο Αραούχο στην ομάδα, αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Αλμέιδα για το διάστημα που ήταν εδώ, να του ευχηθώ ό, τι καλύτερο και ελπίζω να είναι καλά στη νέα του ομάδα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ