ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Ναι στα όνειρα, όχι στα σύννεφα"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για την πρόκριση, τη συνέχεια, τον Σιμόες με τον… Καζεμίρο, αλλά και τον Αραούχο στη συνέντευξη Τύπου μετά από την πρόκριση.

Το ματς το έζησε με τεράστια ένταση, μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν σταμάτησε να φωνάζει ούτε μετά από το 3-0 στο 90'. Και μετά από τη λήξη, αφού άρχισε η ανακούφιση να παίρνει τη θέση της έντασης, ο Ισπανός τεχνικός προσπάθησε να συγκρατήσει τους πανηγυρισμούς.

"Μπορούμε να ονειρευόμαστε, αλλά όχι να πετάμε στα σύννεφα", τόνισε, ενώ αποκάλυψε και την... πλάκα που κάνει στον Σιμόες και έπιασε τόπο. Δεν... λησμόνησε, δε, να αναφερθεί και στον Αραούχο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός.

Για το γεγονός ότι είναι η καλύτερη εμφάνιση... πολλών χρόνων

"Απλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, να μεγαλώνουμε και να ψάχνουμε λύσεις εκεί όπου βρίσκουμε προβλήματα".

Για το αν αυτή η εμφάνιση, πέρα από το αποτέλεσμα, θεωρεί ότι αυξάνει τις ευθύνες της ομάδας για το πρωτάθλημα

"Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε φιλόδοξοι και να κοιτάμε παιχνίδι παιχνίδι. Όταν είμαστε στο 100%, είμαστε ανταγωνιστική ομάδα, όταν είμαστε στο 99%, είμαστε μια νορμάλ ομάδα. Αυτό δεν αυξάνει τις υποχρεώσεις μας, αλλά μας κάνει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε με όρεξη. Σε τρεις μέρες έχουμε ματς και πρέπει να αποδείξουμε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ότι είμαστε φιλόδοξοι. Όποιος παίκτης δεν προλάβει να κάνει σωστή αποκατάσταση για να παίξει, θα αντικατασταθεί ακόμη και από παιδί της ακαδημίας. Εγώ το ποδόσφαιρο το ξέρω με ένα τρόπο: να δίνεις το 100%. Άλλες φορές βγαίνει, άλλες όχι".

Για τον Αραούχο κι αν φώναξε κι αυτός, όπως ο κόσμος, το όνομα του

"Όχι, γιατί θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς τους παίκτες μου. Ο Αραούχο βελτιώθηκε πολύ στην ΑΕΚ και το νιώθει αυτό, το ξέρω γιατί μιλάμε. Θα πρέπει να γίνουν καλά οι επιθετικοί που είναι εκτός αυτήν τη στιγμή και όπως θα είδατε, ο Κλωναρίδης έκανε σήμερα την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσε να κάνει ο Αραούχο. Όταν δεν υπάρχει κάτι, πρέπει να ψάχνουμε λύσεις και όχι να κάνουμε παράπονα".

Για το αν αλλάζει ο σχεδιασμός, επειδή η ΑΕΚ θα έχει πλέον και τα έξι ματς του ομίλου του Europa League

"Στην Ισπανία υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι 'θα πρέπει να έχεις πολλές λύσεις μέσα στην ντουλάπα'. Θα πρέπει να έχεις δηλαδή, πολλές λύσεις στο ρόστερ σου. Το σημαντικό είναι να πάμε παιχνίδι παιχνίδι και να είμαστε φιλόδοξοι. Αν έρθει κάτι καλό, ακόμη καλύτερα. Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή η διοίκηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια. Προσπαθεί να χτίσει ένα νέο γήπεδο. Εγώ θέλω τη μέγιστη δυνατή βοήθεια για να έχω λύσεις, αλλά μπορώ επίσης να κατανοήσω και πολλά πράγματα".

Για τα τελευταία λόγια που είπε στους παίκτες πριν βγουν στο γήπεδο

"Αυτό που πάντα τους λέω και τους ζητάω. Να δείξουμε ότι είμαστε φιλόδοξη ομάδα και υπερήφανοι".

Για τον Σιμόες και το γεγονός ότι πρωταγωνίστησε επιθετικά

"Έχει την ιστορία του αυτό. Εγώ παρομοιάζω τους παίκτες μου με παίκτες σε μεγάλα πρωταθλήματα και μου αρέσει να τον προβοκάρω γιατί του λέω ότι ο Κασεμίρο δεν είναι καλός μόνο αμυντικά αλλά σκοράρει κιόλας. Του το λέω στην πλάκα, αλλά βλέπω ότι μπορεί και να... τσίμπησε, οπότε μου την έφερε κανονικά σήμερα. Το αξίζει, γιατί είναι επαγγελματίας, θυσιάζεται για τους συμπαίκτες του στο γήπεδο. Το να ανέβει στο γήπεδο έχει σχέση και με τη βοήθεια που του δίνουν οι συμπαίκτες του. Ο Γαλανόπουλος σήμερα πρέπει να έχει σπάσει το κοντέρ με το τρέξιμο που έριξε".

Για το πόσο "ψήλωσε" την ΑΕΚ αυτή η νίκη, μετά από μια δύσκολη εξαετία

"Σίγουρα βοηθάει και θα μας βοηθήσει για του χρόνου. Θα μπορούμε να έχουμε πιο εύκολους αντιπάλους. Όλοι μαζί μπορούμε να ονειρευόμαστε, αλλά δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Πρέπει να ξέρουμε ότι όλα αυτά μπορούμε να τα καταφέρουμε με τη δουλειά. Σήμερα, πάντως, ήμουν πολύ χαρούμενος με αυτή την ατμόσφαιρα και αυτό το ποδόσφαιρο, ένιωθα σαν να ήμουν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Μέχρι και οι διαιτητές ήταν Ισπανοί. Ήταν ένα καλό παιχνίδι, λοιπόν, αλλά έχουμε δρόμο".

Για το αν συνάντησε τον Μελισσανίδη στα αποδυτήρια και τι είπαν

"Μιλάμε συχνά. Ο πρόεδρος ήταν μέσα και έδινε συγχαρητήρια στα παιδιά. Αν και σήμερα δεν μπόρεσα να τον χαιρετήσω, χθες μιλήσαμε. Με εκτιμά και τον εκτιμώ. Όσο νικάμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ