ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Μπορεί και να προλάβει ο Τσιγκρίνσκι τον ΠΑΟΚ"

CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÊÁÉ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÊÁÉ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το κρίσιμο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τις άδειες εξέδρες, αλλά και για το ενδεχόμενο να προλάβει τη "μάχη" ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Δίχως διάθεση να ανεβάσει τους τόνους, αλλά απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο της ομάδας του για μια ακόμα αγωνιστική, ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στην κάμερα της NOVA τόσο για το Κυριακάτικο (11/03, 19:30) ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όσο και για όλα τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη σπουδαία αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

- Την Κυριακή κοντράρονται οι δύο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Να περιμένουμε ένα ντέρμπι με κύριο στοιχείο την άμυνα;

"Η άμυνα θα παίξει σημαντικό ρόλο για να μη δεχτούμε γκολ. Σημαντική όμως θα είναι και η επίθεση για να φτάσουμε στη νίκη. Θα πρέπει να υπάρχει καλό τρανζίσιον ώστε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι αναμένεται ένα δύσκολο ματς μεταξύ δύο ομάδων που αποδεικνύουν τη δύναμή τους από την πρώτη αγωνιστική".

- Συμφωνείτε ότι ένα από τα κοινά στοιχεία των δύο ομάδων είναι ότι οι πλάγιοι μπακ συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού;

"Είναι δύο ομάδες που αποδίδουν ωραίο ποδόσφαιροκαι γι' αυτό βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία. Αποδίδουν στο σκοράρισμα και ανταποκρίνονται στα παιχνίδια. Μετά από τόσες αγωνιστικές το να βρίσκονται ψηλά σημαίνει ότι κάνουν κάτι καλά. Αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να τελειώσουμε καλά και να γνωρίζουμε ότι κάναμε καλή δουλειά.".

- Είναι πλεονέκτημα για την ΑΕΚ ή παγίδα το γεγονός ότι θα γίνει το ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών;

"Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να γίνει. Εγώ δεν είμαι συνηθισμένος σε παιχνίδια χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Η αλήθεια είναι ότι με κάποιο τρόπο αυτό θα πρέπει να τελειώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πως, αφού δεν είναι εγώ υπεύθυνος για να προτείνω λύσεις, αλλά δεν είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις".

- Πόσο σημαντικό είναι για την ΑΕΚ το γεγονός ότι μετά από καιρό πάει σε ένα ματς, χωρίς να έχει δώσει αγώνα μέσα στην εβδομάδα;

"Απολαύσαμε κι εμείς και ο κόσμος μας την ευρωπαϊκή περιπέτεια. Η ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο παρέμειναν "ζωντανά" στην Ευρώπη κι εμείς ήμασταν παρόντες. Είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε και είδαμε μια ομάδα όπως τη Ντιναμό Κιέβου να παίρνει αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της Λάτσιο, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να συνεχίσουμε. Είναι λογικό όταν δεν έχεις παιχνίδι μέσα στη βδομάδα να είναι πιο ξεκούραστοι οι παίκτες, αλλά εμείς ό, τι κι αν συμβαίνει οφείλουμε να συνεχίζουμε τη δουλειά με την ίδια σπουδαιότητα".

- Ο κόσμος περιμένει τον Τσιγκρίνσκι. Πιστεύετε ότι θα είναι έτοιμος; Αν όχι ανησυχείτε για ενδεχόμενο πρόβλημα στον αέρα;

"Εγώ πιστεύω ότι μπορεί και να προλάβει ο Τσιγκρίνσκι, αφού είναι ένας καταπληκτικός επαγγελματίας. Από το προηγούμενο Σάββατο που είχε αυτή την ατυχία, από την οποία δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα στο γόνατό του, κάνει συνεχώς θεραπείες και διπλές προπονήσεις.

Το ιατρικό επιτελείο και οι φυσιοθεραπευτές είναι πάνω του, ο ίδιος δουλεύει πολύ καλά και είναι θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφασίσουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα πάρουμε καλύτερη δυνατή απόφαση τόσο για τον ίδιο όσο για την ομάδα".

- Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα δυνατά στοιχεία του ΠΑΟΚ;

"Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι' αυτό. Ο ΠΑΟΚ έχει μια καλή ομάδα, καλούς ποδοσφαιριστές, γι' αυτό άλλωστε βρίσκεται ψηλά στον βαθμολγικό πίνακα και αναμένεται να γίνει ένα πολύ περίπλοκο παιχνίδι".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ