ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Μόνοι σίγουροι, Ανέστης, Μάνταλος"

ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ ICON

Δεν αποκάλυψε ο Χιμένεθ τίποτα για τα αγωνιστικά του πλάνα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θολό το τοπίο για Αραούχο και Λιβάγια.

Είναι δεδομένο πως ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ήδη στο μυαλό του ένα... προσχέδιο για το αγωνιστικό πλάνο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όμως οριστικές αποφάσεις δεν έχει πάρει ακόμα, ειδικά για τις θέσεις στην επίθεση. Άλλωστε μιλώντας στην κάμερα της Nova, ο τεχνικός της ΑΕΚ παραδέχθηκε πως ακόμα το... σκέφτεται, ειδικά για τις περιπτώσεις του Αραούχο και του Λιβάγια.

Ενώ ξεκαθάρισε πως οι μόνοι... σίγουροι, είναι ο Ανέστης και ο Μάνταλος. Ενώ ο Χιμένεθ μίλησε και για την ψυχολογία που δίνει στην ΑΕΚ, το γεγονός πως βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ:

Είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ πάει σε ντέρμπι και είναι πρώτη. Πόσο διαφορετικό είναι αυτό για τους παίκτες;
"Είναι πολύ σημαντικό αυτό το ματς. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε προλάβει ακόμα να γευτούμε πως είμαστε πρώτοι. Κυρίως διότι είναι πολύ πιεσμένος ο χρόνος. Ακόμα και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Η νίκη είναι το καλύτερο, για να μπορέσεις να συνεχίσεις".

Λιβάγια ή Αραούχο; Μαζί ή χώρια;
"Το σίγουρο είναι πως πρέπει να διαχειριστούμε, τον χρόνο συμμετοχής των παικτών. Έπρεπε να πιέσουμε πολύ τον Λιβάγια, για να κερδίσουμε την Λαμία. Θα δούμε πως θα αισθάνεται σήμερα και κυρίως αύριο. Αν δεν είναι από την αρχή του παιχνιδιού, θα είναι κατά την διάρκεια. Εγώ είχα έναν προπονητή που έλεγε πως πάντα οι καλύτεροι πρέπει να παίζουν. Και ο Λιβάγια είναι από τους καλύτερους. Είναι μια πιθανότητα το να ξεκινήσουν μαζί. Όπως και είναι ίδια η πιθανότητα, να ξεκινήσει ο οποιοσδήποτε παίκτης. Το βασικό είναι να επιλέξουμε τους καλύτερους έντεκα αλλά και τους τρεις που θα μπουν, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε".

Είστε προετοιμασμένος για να διορθώσετε πράγματα κατά την διάρκεια του ματς;
"Το σίγουρο είναι πως μπορεί να γίνει αυτό. Δεν είναι απαραίτητα αν θα γίνει λάθος. Μπορεί να χρειαστεί και λύσεις από τον πάγκο. Πρέπει να υπάρχουν λύσεις στον πάγκο, για να μπορείς να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις".

Ανησυχείτε για την κούραση του Λάζαρου;
"Είναι αλήθεια πως ο Λάζαρος είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν, αν υπάρχει κούραση. Πρέπει να παίξουν έντεκα. Δεν μπορούν να παίξουν έντεκα επιθετικοί. Υπάρχει ο Κλωναρίδης, υπάρχει ο Τρίστασον, υπάρχει ο Γιούσης, υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες και πρέπει να κάνουμε την καλύτερη διαχείριση".

Για την διαχείριση της ψυχολογίας...
"Είναι αλήθεια πως υπάρχει έξτρα κίνητρο. Αυτό δίνει ώθηση για να κάνουν οι παίκτες τα πράγματα καλά, αλλά αν υπάρξει λάθος χειρισμός του κινήτρου, μπορεί να βγει ανάποδα. Και αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί".

Για την κατάσταση του Λόπες...
"Τον Λόπες τον περιμένουμε. Αύριο θα πάρουμε την τελική απόφαση. Είναι περίπλοκο. Πρώτ' απ' όλα θα πρέπει να περιμένουμε, διότι οι ενοχλήσεις δεν έχουν υποχωρήσει. Ενώ δεν μπορώ να υπολογίζω σε παίκτη που δεν έχει προπονηθεί. Έχουμε λύσεις. Έχουμε τον Βινίσιους που έκανε ένα καλό παιχνίδι με την Λαμία. Έχουμε τον Γιαννούτσο, που πιστεύω πως θα είναι ένας σημαντικός παίκτης για το μέλλον. Και έχουμε και την καρδιά του Μπακάκη, που όπου και αν του ζητήσεις να παίζει, θα το κάνει".

Θεωρείτε πως το ρόστερ είναι ικανό να ανταποκριθεί σ' όλες τις διοργανώσεις ή από τώρα κοιτάτε για ενίσχυση τον Γενάρη;
"Έχω πει, όταν ήταν ο καιρός των μεταγραφών, για τις θέσεις που ήθελα ενίσχυση. Και όταν έληξε, εκείνο που είπα, είναι πως το ρόστερ που έχω, είναι το καλύτερο, όπως και τα παιδιά μου. Όταν έρθει ο Δεκέμβρης, θα δούμε σε τι κατάσταση είμαστε και που βρίσκομαστε και θα δούμε τι ενίσχυση χρειαζόμαστε. Ανάλογα με τους στόχους που θα έχουμε. Η αλήθεια είναι πως μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, δεν θα πρέπει να περιμένει ο Δεκέμβρης. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει, πρέπει να έρθει. Έτσι είμαι συνηθισμένος να δουλεύω, έτσι πρέπει να κάνει και η ΑΕΚ".

Η πολυτέλεια να έχετε τόσες επιλογές στη μεσαία γραμμή...
"Πρέπει να προσέχουμε με περιπτώσεις σαν τον Κονέ, διότι με την όρεξη που δείχνουν, μπορεί να συμβεί κάτι και αντί να χάσεις μια εβδομάδα, να χάσεις τρεις μήνες. Δυστυχώς την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε μια ατυχία με τους μέσους μας. Με τον Σιμόες και τον Γαλανόπουλο. Αλλά τώρα είναι όλα καλά".

Σας ανησυχούν ή σας ικανοποιούν, σε σχέση με την εικόνα που θα βγάλει την Κυριακή, τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα;
"Δεν μου αρέσει να σχολιάζω τις άλλες ομάδες. Είναι δουλειά άλλων, να κάνουν την ανάλυση. Σέβομαι τον Ολυμπιακό. Το γεγονός πως είμαστε σε καλή κατάσταση τώρα, δεν μας εγγυάται κανείς πως θα συνεχίσουμε έτσι. Είναι μια ομάδα δυνατή ο Ολυμπιακός, αλλά δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για τα αποτελέσματα του".

Έχετε καταλήξει για το σύστημα;
"Είναι αρκετά δυνατός ο αντίπαλος, για να του δώσουμε πληροφορίες. Αυτή την στιγμή, περιμένουμε να δούμε πόσο φορτωμένος είναι ο Λιβάγια. Έχουμε δυο επιθετικούς με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο Αραούχο δεν είναι 100%, ο Λιβάγια είναι λίγο κουρασμένος. Είναι ξεκάθαρο πως θα παίξει ο Ανέστης, ο Μάνταλος και για τους άλλους δεν μπορώ να πω".

Για τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα
"Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο για όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, αξίζουν στους παίκτες. Αυτό που κάνουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές, είναι να προσπαθούμε να μεταδίδουμε τις γνώσεις μας. Από εκεί και πέρα, είναι η δουλειά των ποδοσφαιριστών".

Πώς κερδίζονται τα ντέρμπι;
"Παίζοντας 100%. Απέναντι σε δυνατές και καλές ομάδες, δεν πρέπει να κρατήσεις τίποτα".

Είναι η μεσαία γραμμή, το κλειδί για το ντέρμπι;
"Τόσο ο χώρος του κέντρου, όσο και οι υπόλοιπες θέσεις, είναι σημαντικές. Είναι σημαντικό το κέντρο, γιατί είναι συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Είναι οι παίκτες που θα έρθουν σε μεγαλύτερη επαφή με την μπάλα και είναι οι παίκτες που καθορίζουν την κυριαρχία στο γήπεδο".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ