ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Κι αν του έρθει μια τρέλα, θα μπορούσε να το είχε τραβήξει από τη θήκη"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε στο Radio Marca για το περιστατικό με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Super League Σουρωτή έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Εκτενείς είναι οι αναφορές στην Ισπανία. Μετά την "AS" και το Radio Marca φιλοξένησε δηλώσεις του Ανδαλουσιανού τεχνικού της Ένωσης, Μανόλο Χιμένεθ.

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για το περιστατικό με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο κι αναρωτήθηκε: "Κι αν του έρθει μια τρέλα, θα μπορούσε να το είχε τραβήξει από τη θήκη".

"Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα γκολ οφσάιντ, ο διαιτητής το ακυρώνει και οι παίκτες αρχίζουν να διαμαρτύρονται σε μία διαδικασία που διαρκεί 4-5 λεπτά, χωρίς ο διαιτητής να αποβάλει κανένα. Ξαφνικά μπήκε στο γήπεδο ένας κύριος με σωματοφύλακες, όλος ο κόσμος λέει ότι είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και πάει πρώτα προς τον διαιτητή και μετά προς τον πάγκο μας κι αρχίζει να απειλεί όλο τον κόσμο.

Δεν φοβηθήκαμε για τη σωματική μας ακεραιότητα στην αρχή, αλλά μετά βλέποντας τις φωτογραφίες με το πιστόλι, σκέφτεσαι: "Κι αν του έρθει μια τρέλα, θα μπορούσε να το είχε τραβήξει από τη θήκη". Είναι αλήθεια ότι στην αρχή δεν ξέραμε ότι έφερε ένα πιστόλι στη ζώνη. Αλλά, αυτό είναι το λιγότερο γιατί ίσως έχει άδεια για να κατέχει το όπλο. Αλλά, αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι ένας πρόεδρος να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί και να απειλήσει το διαιτητή.

Του ΠΑΟΚ του αφαίρεσαν τρεις βαθμούς για το χτύπημα στον Όσκαρ Γκαρθία, τους επέστρεψαν, μπήκαν και πάλι φουλ για το πρωτάθλημα και σήμερα έφεραν ξανά τα πάνω - κάτω.

Υπάρχουν πολλοί φανατικοί φίλαθλοι στις μεγάλες ομάδες, αλλά είναι ελεγχόμενοι. Σ' αυτό το γήπεδο, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Ο διαιτητής ήθελε να βγούμε να παίξουμε πέντε λεπτά και ο πρόεδρος μας είπε ότι οι παίκτες του δεν θα βγουν να παίξουν, ειδικά δεχόμενοι απειλές από κυρίους που εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ο διαιτητής έδωσε το ματς ως τελειωμένο 0-0 και τώρα δεν ξέρω τι θα συμβεί.

Παίρνουν την απόφαση για να επιστρέψουν τους βαθμούς τα ξημερώματα. Κοιμηθήκαμε όντες πέντε βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και ξυπνήσαμε δύο βαθμούς μπροστά. Φαντάσου...συν τοις άλλοις, επρόκειτο να παίξουμε χωρίς φιλάθλους σε ένα γήπεδο με πολύ καυτή ατμόσφαιρα και μετά από μία ομάδα που προετοιμάζαμε το ματς αποφασίζουν ότι ο κόσμος μπορεί να μπει.

Αυτό δεν είναι το φυσιολογικό. Συνέβη στον Ολυμπιακό φέτος με τον ΠΑΟΚ, σε εμάς με τον ΠΑΟΚ, πέρυσι με τον Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ. Κάτι θα πρέπει να γίνει, διότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Είναι μια πολύ θλιβερή εικόνα για μια χώρα που δεν το αξίζει, γιατί οι άνθρωποι της δεν είναι έτσι.

Τώρα, μας επέτρεψαν να κάνουμε ντουζ, αλλά χάσαμε ήδη το αεροπλάνο. Αύριο έχουμε τσάρτερ το πρωί και θα πρέπει να διανυκτερέυσουμε στη Θεσσαλονίκη... αν μας αφήσουν να κοιμηθούμε. Φαντάζομαι ότι όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στις εξέδρες, θα περιμένουν τώρα να βγει το πούλμαν της ΑΕΚ. Η Αστυνομία μας προστάτευσε διαρκώς. Υπάρχουν πολλοί έλεγχοι σε κάθε αγώνα. Σε αυτό παίρνουν άριστα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ