ΑΕΚ

Χίμενεθ: "Κάναμε δώρο, πήραμε μάθημα"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ ICON

Για τον τρόπο που ήρθε η ήττα, αλλά και για το πόσο θα λειτουργήσει αυτό το αποτέλεσμα για τη συνέχεια της ΑΕΚ, μίλησε ο Χιμένεθ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν συνηθίζει ούτε να κρύβεται, ούτε να μασάει τα λόγια του. «Δεν αναγνώριζα την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο», είπε χωρίς δισταγμό.

Όπως επίσης χωρίς δισταγμό παραδέχθηκε πως ήταν «το χειρότερο μου βράδυ από τότε που ανέλαβα». Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως αυτή η ήττα, μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια.

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν αναγνωρίζαμε τους εαυτούς μας. Πραγματικά ο αντίπαλος έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο, πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Τους δωρίσαμε το αποτέλεσμα σε αυτό το διάστημα, στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο με το σκορ στο 0-2 και απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός, κάναμε τα πάντα για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το ματς.

Στο 2-2 θα μπορούσε να σκοράρει οποιοσδήποτε. Το σίγουρο είναι ότι σε ένα παιχνίδι με το σκορ στο 0-2, λίγες ομάδες θα δούμε να μπορούν να παίξουν όπως η ΑΕΚ στο δεύτερο. Γι' αυτό αισθάνομαι πολύ άσχημα γιατί δεν καταλαβαίνω πώς παίξαμε τόσο άσχημα στο πρώτο ημίχρονο».

-Για το τι στοίχισε στην ΑΕΚ:
«Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μας νίκησε στην αγωνιστική συμπεριφορά που έδειξε».

-Για τις αλλαγές του στο ημίχρονο, με τις οποίες διόρθωσε κάποια λάθη του:
«Είναι το πρώτο παιχνίδι που χάνουμε. Κάποια στιγμή θα χάναμε αλλά είναι αυτό που σας είχα πει κι άλλες φορές. Δεν είναι το σύστημα το θέμα. Είναι η αγωνιστική συμπεριφορά, είναι όλοι τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

-Για το αν ήταν λάθος η επιλογή του Πατίτο για την 11άδα:
«Αν είχαμε νικήσει θα ήταν επιτυχία, τώρα που χάσαμε είναι λάθος, μετά το ματς είναι εύκολο να κάνουμε σχόλια. Ο Πατίτο είχε στη διάθεση του 12 μέρες σκληρής δουλειάς για να αποδείξει ότι μπορούσε να παίξει και είναι άδικο να δείχνουμε ότι φταίει αυτός ή ο Αϊντάρεβιτς. Θα τους άλλαζα και τους 11 αν μπορούσα. Με όλο τον σεβασμό, είναι πολύ εύκολο να κάνουμε κριτική γνωρίζοντας το αποτέλεσμα».

-Για το ποιο είναι το μάθημα που πήρε η ΑΕΚ από το σημερινό ματς:
«Σίγουρα από τις ήττες μαθαίνεις πολλά περισσότερα από ό,τι με τις νίκες. Πρέπει να ξέρουμε πλέον ότι είμαστε ικανοί να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα αλλά αν δεν μπούμε στο γήπεδο όπως πρέπει, μπορούμε να χάσουμε».

-Για το αν είναι η πιο δύσκολη βραδιά του από την ημέρα που επέστρεψε:
«Ήρθα εδώ γιατί ήμασταν εκτός πλέι οφ, κάναμε μια μεγάλη ανάκαμψη. Τις προηγούμενες μέρες μου είπαν στην Ισπανία, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, ότι θα ήμασταν1οι στη βαθμολογία με τους βαθμούς που πήραμε από όταν ήρθα. Για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή θέση στο πρωτάθλημα θα πρέπει να υπάρχει μια κανονικότητα. Στο τελευταίο ματς της σεζόν θα μπορούμε να πούμε αν την είχαμε ή όχι αυτή την ικανότητα. Για να απαντήσω, ναι, είναι η πιο σκληρή νύχτα μου ως προπονητής της ΑΕΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο αισθάνθηκα αδυναμία σε σχέση με την εικόνα που είχαμε και για το δεύτερο ημίχρονο αισθάνομαι πολύ πόνο για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες χωρίς να έχουν ανταμοιβή. Μου μένει μια ικανοποίηση για την αντίδραση των οπαδών μας, οι οποίοι θύμωσαν στο πρώτο ημίχρονο και χειροκρότησαν την ομάδα στο τέλος του δεύτερου».

-Για το αν ο Τσιγκρίνσκι θα προλάβει τον Ολυμπιακό στο κύπελλο:
«Ελπίζουμε να είναι έτοιμος, στην ουσία για να μπορέσουμε να φρεσκάρουμε κάποιους που έχουν συνεχόμενα παιχνίδια. Στην ουσία τέσσερις παίκτες είναι αυτοί: Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Βράνιες. Γι' αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό να επανέλθουν παίκτες με ποιότητα αλλά να επανέλθουν παίκτες που χρειαζόμαστε σε συγκεκριμένες θέσεις».

-Για το αν είναι άδικο το τελικό αποτέλεσμα:
«Δεν ξέρω πόσο συνηθισμένοι είστε εσείς να βλέπετε τέτοιες αντιδράσεις, αλλά τέτοιες αντιδράσεις τις κάνουν ομάδες υψηλού επιπέδου. Αυτό που με πονάει είναι το γεγονός ότι χαρίσαμε το πρώτο ημίχρονο. Δουλέψαμε 12 μέρες σκληρά πάνω σε αυτά που θα μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός και δεν υπάρχει μια λογική εξήγηση για αυτό που έγινε. Έγινε αυτό που ξέραμε ότι δεν έπρεπε να γίνει. Δεν είναι θέμα λαθών ή κάποιου "ατυχήματος", είναι θέμα ότι αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του».

-Για την αντίδραση του στο τέλος του ματς:
«Εσείς θα έπρεπε να το λέτε αυτό. Είναι λογικό να δίνει μόνο δύο λεπτά καθυστερήσεις; Νομίζω μας κορόιδεψε. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές, είναι το πιο άκομψο στο ποδόσφαιρο. Δύο λεπτά όμως; Την ίδια στιγμή που ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού πήρε κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις και θα έπρεπε να πάρει και δεύτερη. Δεν θέλω να κρίνω την δύσκολη δουλειά του διαιτητή αλλά δύο λεπτά καθυστερήσεις σήμερα νομίζω πως είναι κοροϊδία για το ποδόσφαιρο».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ