ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Ήταν ένα σκληρό χτύπημα"

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για το χειρότερο φετινό εντός έδρας ματς της ΑΕΚ, έκανε λόγο ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στη Νέα Σμύρνη.

Τόσο δημοσίως σε δηλώσεις, όσο και εντός των αποδυτηρίων στα Σπάτα, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε κτυπήσει «καμπανάκι» γι αυτό το ματς με τον Πανιώνιο. Όμως όλα πήγαν στραβά και όπως τόνισε ο Ισπανός τεχνικός, «η ΑΕΚ έκανε το χειρότερο φετινό εντός έδρας παιχνίδι».

Μάλιστα, ο Χιμένεθ ήταν απογοητευμένος και γενικώς από την εικόνα της ομάδας του, αλλά και ειδικώς από την αντίδραση στην φάση του γκολ του Γεσίλ. Πάντως έδωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ και σύνθημα ανασύνταξης, ζητώντας από τους παίκτες καρδιά και ψυχή για την συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου:

«Ο Πανιώνιος πήρε αυτό που ήθελε, διότι σκόραρε πολύ γρήγορα με μια αντεπίθεση, κλείστηκε πίσω και δεν δέχθηκε γκολ. Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια, γιατί πήραν τη νίκη, όπως την είχαν δουλέψει. Είναι το χειρότερο παιχνίδι που κάναμε εντός έδρας».

- Τι ρόλο έπαιξε ο ψυχολογικός τομέας;

«Παίξαμε άσχημα. Παίξαμε εναντίον μιας ομάδας που ξέρει πώς να κλείνετε πίσω και δεν μας άφησε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Και δεν είχαμε σε καμία στιγμή ξεκάθαρο, πως θα τους ανοίξουμε. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει διαφορά σε κάποιους παίκτες στην απόδοση τους σε σχέση με προηγούμενα ματς. Δεν έχει να κάνει μόνο με την κούραση, αλλά και την ψυχολογία. Ο Πανιώνιος κατάφερε να κερδίσει το ματς, όπως ήθελε να το κερδίσει. Γνωρίζαμε πως θα προσπαθούσε να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις, το γνωρίζαμε πως θα γίνει αυτό και είναι αυτό που με εκνευρίζει και περισσότερο».

- Ήταν η ΑΕΚ προετοιμασμένη για να βρεθεί πίσω στο σκορ;

«Αν το ποδόσφαιρο ήταν τόσο εύκολο, θα ήταν και εύκολο να κερδίσουμε. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, αλλά πάντα ξεχνάμε, πως παίζει και ο αντίπαλος. Δεν είναι πάντα πως δεν θέλεις να το κάνεις, αλλά δεν σ’ αφήνει και ο αντίπαλος να το κάνεις».

- Μήπως υποτιμήσατε τον Πανιώνιο;

«Δεν ήταν εύκολο και είχα εξηγήσει στους παίκτες, πόσο δύσκολο θα ήταν. Μ’ έναν αντίπαλο που κλείνετε πίσω, ο μόνος τρόπος που θα χάναμε, ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης. Και έτσι χάσαμε. Το γκολ του Πανιωνίου ήρθε μετά από ένα κόρνερ δικό μας. Και αυτό είναι πολύ σοβαρό.

- Έχει τα ψυχικά αποθέματα να ξαναβγάλει αντίδραση η ΑΕΚ μετά απ’ αυτή την ήττα;

«Πρέπει να το κάνουμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όλοι γνωρίζετε την προσπάθεια που έχει κάνει ομάδα, για να καλύψει την διαφορά στην βαθμολογία. Αυτό που έγινε στον τελικό του κυπέλλου, ήταν ένα σκληρό κτύπημα. Παρόμοιο ήταν και το σημερινό. Έξι παιχνίδι σε 17 μέρες, για μια ομάδα που έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια στον δεύτερο γύρο. Αυτό που χρειάζεται, εκτός από την δύναμη, πρέπει να υπάρχει καρδιά, ψυχολογία, ψυχή και ένταση. Όλα αυτά πρέπει να τα βγάλουμε».

- Τι λείπει από την ΑΕΚ, για να αντιμετωπίσει ομάδες που κλείνονται πίσω;

«Δεν είναι δίκαιο να συγκρίνουμε τον πρώτο με τον δεύτερο γύρο. Είναι το πρώτο παιχνίδι, που απέναντι σε ομάδες που παίζουν κλειστά και δεν κατάφερε να σκοράρει».

- Θεωρείτε πως κάτι δεν είπατε καλά στους παίκτες για το ματς αυτό ή κάτι δεν κατάλαβαν καλά οι παίκτες;

«Είναι ποδόσφαιρο. Πράγματα μπορούν να βγουν ή να μην βγουν».

Photo Credιts: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ