ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Η ΑΕΚ παίζει καλό ποδόσφαιρο"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιμένεθ ήταν ικανοποιημένος και από το αποτέλεσμα και από την εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα, αλλά και ανακουφισμένος που ήρθε η νίκη παρά τις χαμένες ευκαιρίες

Όσο ο Μανόλο Χιμένεθ έβλεπε τους ποδοσφαιριστές του να πετάνε στα σκουπίδια κλασικές ευκαιρίες, τόσο τον… έζωναν τα φίδια στον πάγκο. Ήξερε καλά, πόσο εύκολο ήταν να στραβώσει ένα ματς, στο οποίο η ΑΕΚ έπαιξε καλά, αλλά δεν θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Γι αυτό και μετά την λήξη, ο Ισπανός τεχνικός ήταν και ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη, αλλά και ανακουφισμένος για το γεγονός πως δεν «κόστισαν» οι πολλές χαμένες ευκαιρίες.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το παιχνίδι που έκανε η ΑΕΚ. Από το πρώτο λεπτό με μια κεφαλιά του Αραούχο, θα μπορούσαμε να είχαμε ανοίξει το σκορ. Δεν θυμάμαι ξεκάθαρες φάσεις του Αστέρα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα. Για μένα ο Αστέρας είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Ο Αραούχο που σήμερα έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, αν μπορούσε και πετύχαινε όλες τις φάσεις, τότε θα είχαμε ένα μεγάλο σκορ. Έχω δώσει συγχαρητήρια σ’ όλους τους παίκτες και όπως είπα στον Αραούχο, συνέχισε σ’ αυτόν τον δρόμο και θα έρθουν πολλά γκολ».

-Για την οπισθοχώρηση μετά το 1-0:
«Ο τραυματισμός του Κονέ, είναι από την ανταγωνιστικότητα που υπάρχει, όταν η ΑΕΚ βρίσκεται σε τρεις διοργανώσεις. Επιτρέψτε μου να σας κάνω μια ερώτηση, αν δεν σας άρεσε πως έπαιξε το κέντρο μας, με τον Μοράν και έναν παίκτη που είναι ακραίος, όπως ο Γκάλο. Ο Γκάλο έπαιξε σε τρεις θέσεις και βοήθησε πολύ. Είναι θέμα πως βλέπεις το ποτήρι. Το βλέπω μισογεμάτο. Χωρίς αμυντικό χαφ, κάναμε ένα καλό παιχνίδι».

-Για το ντεμπούτο του Χουλτ:
«Μετά από τόσο καιρό χωρίς επίσημο παιχνίδι, έκανε ένα πολύ καλό ματς. Υπήρχε ένταση και η αγωνιστική του συμπεριφορά έδειξε πως είναι ένας παίκτης τέλειος για την ΑΕΚ. Αλλά εμείς είμαστε μια ομάδα, που αν κατακτήσουμε κάτι, θα οφείλεται στο πως παίζουμε σε κάθε ματς διαφορετικά, σε κάθε λεπτό διαφορετικά».

-Για τους τραυματισμούς (Λόπες, Κονέ) στα δυο τελευταία ματς:
«Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν κάποιοι τραυματισμοί. Δεν είχαμε πολλή τύχη, με τους μυϊκούς τραυματισμούς. Αλλά η αλήθεια είναι πως το χάνουμε τον Κονέ, είναι κομμάτι θεμελιώδες για το κομμάτι. Αισθάνομαι ένοχος διότι δεν έπρεπε να πάρει παραπάνω από 30 λεπτά. Αλλά έπρεπε να κερδίσουμε το ματς. Και όταν μπήκε ο Κονέ και μέχρι να τραυματιστεί, άλλαξε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε την απόλυτη κατοχή. Χρειαζόμασταν τον Κονέ, τον άνθρωπο που θα δώσει την πάσα στους επιθετικούς, αλλά δυστυχώς τον χάσαμε. Τώρα πρέπει να βρούμε κάτι καινούργιο και να πάμε στη Ντιναμό Κιέβου».

-Αν αισθάνετε ανακούφιση που ήρθε η νίκη παρά τις χαμένες ευκαιρίες:
«Αυτό με τον Απόλλωνα κυρίως, ήταν θλιβερό. Να βλέπεις έντεκα ποδοσφαιριστές, να είναι κρεμασμένοι στα δοκάρια και εμείς να μην μπορούμε να βάλουμε γκολ. Με τον Ατρόμητο θυμάστε την ευκαιρία που έχασε ο Πέτρος. Μακάρι βέβαια να ήταν εδώ και ας έχανε τέτοιες ευκαιρίες. Η αλήθεια είναι πως σε τέτοια παιχνίδια, αν δεν μπορείς να βάλεις γκολ, το ρολόι πηγαίνει όλο και πιο γρήγορα και υπάρχει άγχος. Αν δεν είχαμε κερδίσει, θα ήμασταν εδώ και θα συζητούσαμε πόσο ατυχία είχαμε. Πρέπει να έχουμε καλύτερα τελειώματα στις φάσεις, να έχουμε περισσότερη ηρεμία γιατί έχουμε όλα τα στοιχεία, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με ποιότητα. Γιατί η ΑΕΚ παίζει καλό ποδόσφαιρο».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ