ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Η ΑΕΚ είναι δυνατή σ' όλα τα επίπεδα"

ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε μεγάλα… κέφια ο Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όσα πρόκειται να γίνουν, αλλά και για τους Ρόμπιν Χουλτ και Μιχάλη Μπακάκη.

Ήδη από την πρώτη στιγμή μετά το ντέρμπι της Τετάρτης (7/2) με τον Ολυμπιακό, ο Μανόλο Χιμένεθ έδειχνε πανευτυχής και ήταν χειμαρρώδης ήδη από εκείνη τη συνέντευξη Τύπου.

Το ίδιο ευτυχής και σε μεγάλα κέφια, ήταν και σήμερα (9/2) ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας στην κάμερα της Nova, όπου αναφέρθηκε στις αλλαγές που έκανε στα δυο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον Μπακάκη και τον Χουλτ, αλλά και στο δέσιμο του και την κατάσταση της ΑΕΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για τα δυο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τις αποφάσεις που πήρε στην διαχείριση του ματς: "Ένας προπονητής, πρέπει να παίρνει αποφάσεις κάθε στιγμή. Από την αποστολή, μέχρι και την ενδεκάδα, μέχρι και μέσα στο ματς. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς, το αποτέλεσμα, μια κίνηση μέσα στο ματς. Όταν παίρνεις κάποιες αποφάσεις και τα πράγματα πάνε καλά, είναι κάτι θετικό. Αν πάνε στραβά, αρνητικό. Αυτό που συμβαίνει είναι για να πάρει κάποιες αποφάσεις ένα προπονητής, δεν πρέπει να τις σκέφτεται εκείνη την στιγμή, αλλά να είναι αποτέλεσμα δουλειάς στις προπονήσεις.

Επίσης ο τομέας της τύχης είναι σημαντικός. Να βάλεις έναν παίκτη, που αντί να σκοράρει, να στείλει την μπάλα έξω. Ένας δάσκαλος μου, μου έχει πει πως όσο πιο πολύ δουλεύεις, τόσο πιο πολύ τύχη έχεις. Η αλήθεια είναι πως στο χαρτί, όλα είναι πιο εύκολα. Τα συγχαρητήρια τα αξίζουν οι παίκτες. Έχω κάποιες ιδέες που προσπαθώ να τις μεταδώσω. Αλλά οι παίκτες είναι αυτοί που τις υλοποιούν μέσα στο γήπεδο. Και γι αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτό που συμβαίνει είναι πως με το πέρασμα του χρόνου, ένας προπονητής αποκτά εμπειρία και μόνο με το κοίταγμα στα μάτια, καταλαβαίνει αν μπορεί να βοηθήσει ένας παίκτης.

Στην αλλαγή, όταν σκέφτηκα να βάλω τον Γιακουμάκη, ήταν μια αυθόρμητη απόφαση. Αλλά το έβλεπα στην όρεξη που είχε στην προθέρμανση, πόσο πολύ θέλει να μπει στο ματς. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει πως πρέπει να δουλέψει, αλλά στο άμεσο μέλλον, θα είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα. Είναι ένα παιδί, με το οποίο πρέπει να υπάρχει υπομονή. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε με τους νεαρούς παίκτες.

Είναι γεγονός πως όταν ετοιμαζόταν ο Λόπες, ήταν στο 0-0, αλλά δεχθήκαμε το γκολ. Και έπρεπε να στείλουμε το μήνυμα με την αλλαγή του Γιακουμάκη, πως πάμε για να αλλάξουμε το σκορ. Το βασικό είναι πως ένας προπονητής δεν παίρνει αποφάσεις μόνο για να τα έχει καλά μ' έναν ποδοσφαιριστή, αλλά πάντα σκέφτεται το καλό της ομάδας. Κάποιες αποφάσεις μπορεί να πληγώνουν τους παίκτες, αλλά είναι για το καλό της ομάδας".

Για το αν αισθάνεστε αυτή την στιγμή πιο ισχυρός απ' όσο ποτέ, στη θέση του στον πάγκο της ομάδας: "Δεν οφείλει ο κόσμος να μ' ευχαριστεί. Αλλά με βάση την παιδεία που έχω πάρει, η δουλειά μου είναι να βοηθώ την ομάδα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν είσαι κάπου που αισθάνεσαι άνετα, πολλαπλασιάζεται και η δική σου θέληση, να προσφέρεις στον κόσμο που σ' αγαπάει και εσύ εκτιμάς. Σ' όποια ομάδα και να βρίσκομαι, δένομαι. Υπάρχει και το συναισθηματικό.

Με την ΑΕΚ δεν το απολαμβάνω μόνο σαν προπονητής το καλό αποτέλεσμα, αλλά και σαν φίλαθλος, που βοηθάω την ομάδα. Φυσικά κάθε περίοδο μπορεί να σε χαρακτηρίσει. Τώρα η ΑΕΚ είναι δυνατή, σ' όλα τα επίπεδα. Υπάρχει ένας άνθρωπος που στηρίζει στα έξοδα μιας επαγγελματικής ομάδας, που κάθε μέρα είναι και περισσότερα. Το συναίσθημα που μου έχει δημιουργηθεί με την ΑΕΚ, είναι από την πρώτη περίοδο. Όμως εκείνη την περίοδο ήταν απλήρωτος ο κόσμος.

Υπήρχε κόσμος που έμενε ακόμα και στα Σπάτα το βράδυ, για να γλιτώσουν τα έξοδα. Και τότε άρχισα να νιώθω, πως η ΑΕΚ δεν είναι απλώς μια επαγγελματική ομάδα, αλλά κάτι παραπάνω. Ευτυχώς αυτή την περίοδο, έχουμε έναν άνθρωπο που την στηρίζει και την βοηθά να μεγαλώνει. Και αγωνιστικά η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει να μεγαλώνει. Δεν μπορείς να εγγυηθείς πως θα κερδίζεις παντού. Αλλά πρέπει να προσπαθείς να προοδεύεις και να προχωράς παντού σ' όλες τις διοργανώσεις".

Για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή, σε σχέση μ' ότι έγινε στον πρώτο γύρο: "Συμφωνώ πως η εμφάνιση στην Τρίπολη ήταν η χειρότερη. Και το συζητάμε εδώ και πολύ καιρό με τους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα πρέπει να εμφανίζεται πάντα με την ίδια ετοιμότητα. Είτε παίζει με τον Ολυμπιακό, είτε με τον Αστέρα. Πρέπει να διατηρεί πάντα το επίπεδο έντασης. Πρέπει να συνεχίσουμε κάθε τρεις μέρες, να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί".

Για τον Χουλτ: "Το γεγονός πως έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας, έχει να κάνει με νούμερα. Μπορούσαμε να κάνουμε μόνο τρεις αλλαγές. Έχουμε δυο παίκτες με τραυματισμό, έχουμε τρεις που έφυγαν από την ομάδα και αν μπορούσαμε, θα κάναμε πέντε αλλαγές. Μπορούσαμε μόνο τρεις. Έπρεπε να κάνουμε μια στο τέρμα.

Με τον Τσόσιτς τραυματία, με τον Βράνιες να μην ξέρουμε αν θα μείνει ή αν θα φύγει, έπρεπε να βάλουμε και έναν στόπερ. Έμενε μια θέση ανάμεσα στον Μασούντ, τον Χουλτ και τον Μοράν. Ο Χουλτ ήρθε την μέρα που δίναμε την λίστα και είχε να παίξει περίπου δυο μήνες. Από την μια μπορείς να σκεφτείς πως είναι άδικο αυτό, από την άλλη θα μπορούσαμε να πούμε πως οι μεγάλες ομάδες θα μπορούσαν να αλλάξουν συνεχώς. Επομένως δεν μπορούμε να πούμε αν άδικο ή δίκαιο".

Για τον Μπακάκη: "Το πιο σημαντικό είναι πως είναι ένας καταπληκτικός αμυντικός. Σε μια ομάδα πρέπει να παίζουν πάντα οι καλύτεροι. Δεν είναι πρόβλημα να υπάρχουν και ο Γκάλο και ο Μπακάκης. Είναι να παίρνεις τα θετικά του. Ο Μπακάκης ως αριστερό μπακ, έπαιξε με μια μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός και τρεις διαφορετικοί εξτρέμ, δεν μπόρεσαν να τον περάσουν. Αυτό κάτι λέει. Και μ' ευχαριστεί να βλέπω τέτοιους παίκτες. Αφήνει την ψυχή του στο γήπεδο και την μέρα που θα κάνει κάποιο λάθος, ο κόσμος να τον χειροκροτήσει".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ