ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Είμαστε κλέφτες… ονείρων"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, για όσα πετυχαίνει η ΑΕΚ φέτος, ενώ έκανε και κάλεσμα στον κόσμο για την "φιέστα" της Κυριακής (22/4).

Επτά χρόνια μετά από εκείνο το γκολ του Μίτσελ στο 96ολεπτό που έδωσε στον Χιμένεθ και στην ΑΕΚ την πρόκριση τότε στην τετράδα του Κυπέλλου, ο Ισπανός τεχνικός βρέθηκε και πάλι σε τελικό της διοργάνωσης, με γκολ στο τελευταίο λεπτό.

Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν έχει ξεχάσει εκείνο το γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά το έβαλε στην ίδια… ζυγαριά μ’ αυτό του Λάζαρου. Τόνισε πως η ΑΕΚ φέτος είναι "κλέφτης ονείρων", ενώ έκανε κάλεσμα στον κόσμο, για να "φωνάξουν ΑΕΚάρα" στο ματς με τον Λεβαδειακό.

"Η αλήθεια είναι και το γκολ εκείνο του Μίτσελ, αλλά και το σημερινό του Λάζαρου, ήταν σημαντικά. Θα πω αυτό που είπα και τους παίκτες μου. Πως είμαι περήφανος για την προσπάθεια και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα έμπαινα στα αποδυτήρια και θα τους έδινα συγχαρητήρια.

Αποδείξαμε για μια ακόμα φορά πως δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι και είναι εντυπωσιακή η συμπεριφορά των παικτών μου, να κυνηγούν το γκολ μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Θα ήθελα να πω, ότι η Λάρισα έτσι όπως στήθηκε σήμερα, ήταν μια πολλή άξια ομάδα.

Μια ομάδα πολύ διαφορετική. Το σύστημα που χρησιμοποίησε ο αντίπαλος προπονητής, μας κόστισε και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Λάρισα", υποστήριξε αρχικά ο Χιμένεθ.

Για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ:

"Θα πρέπει να αφήσουμε το παιχνίδι του τελικού, μέχρι και τις 12 Μαίου. Μπροστά μας έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή. Η ΑΕΚ έχει την δυνατότητα να στεφτεί πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια. Και θέλω να είμαστε όλοι μαζί, ο κόσμος να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ώστε να ακουστεί το ΑΕΚάρα. Αν ο κόσμος γεμίσει το ΟΑΚΑ και μας βοηθήσει, θα είναι πιο εύκολο να μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για το πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός δεν θα μας χαριστεί και θα πρέπει να κάνουμε το παν, για να γίνουμε πρωταθλητές".

Όλοι όσοι κατηγορούν την ΑΕΚ πως κλέβει πράγματα φέτος , πως πιστεύετε πως αισθάνθηκαν για το γκολ του Λάζαρου;

"Είμαστε κλέφτες… ονείρων, διότι παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος στην Ελλάδα. Κάναμε περήφανη την Ελλάδα, παίζοντας στην Ευρώπη, μέχρι που πέσαμε απέναντι στην Ντιναμό. Και όσους βαθμούς έχει η ομάδα, τους πήραμε στο γήπεδο".

Για την ψυχική κούραση της ομάδας:

"Δεν θα επιτρέψω να αποπροσανατολιστούν οι παίκτες μέχρι και το τέλος της περιόδου. Αλλά αυτό το ρόστερ έχει δώσει μια τεράστια μάχη, για να βρίσκεται ανάμεσα στους πολύ δυνατούς, σε τρεις διοργανώσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως χάσαμε σημαντικούς παίκτες κατά την διάρκεια της χρονιάς".

Φοβηθήκατε πως η ΑΕΚ μπορεί να αποκλειστεί;

"Σε καμία στιγμή, δεν έχασε την όρεξη που είχαμε για να περάσουμε. Αν η ΑΕΚ δεν δημιούργησε τόσες πολλές ευκαιρίες, είναι λόγω της καλής αμυντικής λειτουργίας της Λάρισας. Ρίσκαρα με τις αλλαγές μου. Σε κάθε αλλαγή που έκανα, είχα μια τυφλή πίστη, πως θα κερδίσω το παιχνίδι. Ο Σιμόες σχεδόν… νεκρός από τόσο τρέξιμο. Και δυο μπακ, που ήταν βασικά κομμάτια γι' αυτή τη νίκη. Κανείς δεν κατέβασε τα χέρια, να παρατήσει το παιχνίδι".

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Μελισσανίδης στα αποδυτήρια
Καρέ καρέ ο τρελός πανηγυρισμός του Λάζαρου στο γκολ! (photos)
Το τρομερό ξέσπασμα του πάγκου της ΑΕΚ μετά το γκολ του Λάζαρου
Το θαύμα του Λαζάρου
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ