ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Αυτό που συνέβη δεν αντιπροσωπεύει την ελληνική κοινωνία"

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε σεNovaκαι Ισπανία για τη μάχη του πρωταθλήματος, το ντέρμπι αλλά και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ποτέ και για κανέναν λόγο, το μυαλό αλλά κυρίως οι τοποθετήσεις του Μανόλο Χιμένεθ, δεν πήγαιναν πιο μακριά, από το επόμενο ματς της ΑΕΚ.

Και ακόμα και τώρα, που με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, η Ένωση είναι αγκαλιά με τον τίτλο, ο Ισπανός τεχνικός που έκανε "ταξίδι-αστραπή" στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να εκπληρώσει το τάμα που έχει κάθε Μεγάλη Παρασκευή, δεν θέλει κανείς μέσα στην ομάδα να σκέφτεται κάτι άλλο, εκτός από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Τόσο για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και για την προοπτική επιστροφής του στην Ισπανία και στην "Cadena Ser".

"Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είναι μια δύσκολη κατάσταση. Υπήρχαν πιέσεις, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι αυτό που συνέβη δεν αντικατοπτρίζει ούτε την ελληνική κοινωνία, ούτε το ποδόσφαιρο γενικά. Τώρα, η Ελλάδα μοιάζει μια τρέλα, αλλά δεν είναι", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για το εάν σκέφτηκε να αποχωρήσει από την Ελλάδα μετά τα γεγονότα: "Οι παίκτες μου δεν το αξίζουν αυτό και θα τηρήσω το συμβόλαιό μου. Όταν συνέβη, υπήρχε ένα διάστημα που σκέφτηκα ότι οι παίκτες μου δεν έπρεπε να απειληθούν, αλλά δεν φοβάμαι γιατί αυτό είναι αφύσικο".

Για το εάν σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ισπανία: "Εάν με καλέσουν από τη Σεβίλλη, θα τους ακούσω. Αυτοί γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο ομάδες στις οποίες ποτέ δεν θα έλεγα όχι και μία από αυτές είναι η Σεβίλλη".

Για το "ταξίδι-αστραπή" στην Ισπανία για το τάμα: "Το κάνω 40 χρόνια και πάντα είχε την τύχη, όλοι οι συνεργάτες μου να με αφήνουν να το κάνω. Στο Κατάρ προσπάθησα να το κάνω επίσης, αν και ήταν πιο δύσκολο να τους πείσω. Στην Αθήνα είναι πολύ θρησκευόμενοι, γι' αυτό καταλαβαίνουν τον εορτασμό του Πάσχα και δεν είχα προβλήματα".

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ"

Πάντως ο Χιμένεθ, μιλώντας και στην κάμερα τηςNova, παραδέχθηκε πως πλέον η ΑΕΚ κρατά την κατάσταση στα χέρια της, δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και πάλι και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

"H ομάδα είναι καλά, αφού η διακοπή ήταν για όλους. Ειλικρινά είναι κάτι απρόβλεπτο και δε θα μπορούσα να πω αν είναι κάτι κακό ή καλό. Καλό πιστεύω ότι δεν ήταν, αλλά δε μπορούμε να έχουμε παράπονο αφού έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό. Είναι αλήθεια ότι βρισκόμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και σίγουρα θα ήταν καλό να μην είχαμε σταματήσει, αλλά πλέον συνέβη κι ελπίζω τώρα να λυθούν όλα", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Υπάρχουν πολλές στιγμές ικανοποίησης, κάποιες στιγμές απογοήτευσης και κάποια γεγονότα που με λυπούν, με τις εικόνες που βγαίνουν έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, οι οποίες δεν είναι πραγματικότητα. Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι Έλληνες είναι όπως κάποιες καταστάσεις, στιγμές και κάποια άτομα δείχνουν"

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και για το δύσκολο έργο του Μαρίνου Ουζουνίδη: "Ο αντίπαλός μας επηρεάστηκε στο παρελθόν, αλλά πιστεύω πως πλέον ξέρουν την πραγματικότητα της κατάστασης τους και θεωρώ ότι παίζουν με κάτι διαφορετικό. Δεν έχουν πίεση, το κάνουν για τους εαυτούς τους, η ομάδα παίζει για την ίδια, για τη διοίκηση και όλο αυτό τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους.

Ο Ουζουνίδης είναι ένας καλός προπονητής και θα τολμούσα να πω ότι κατά τη γνώμη μου κι αυτό είναι προσωπική άποψη, πέρυσι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ έπαιζαν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Φέτος με όλα όσα έχουν γίνει στον Παναθηναικό τα πηγαίνει πολύ καλά. Πιστεύω ότι είναι ένας καλός προπονητής, αν και δεν τον γνωρίζω αρκετά, παρά μόνο με αυτά που βλέπω. Εγώ ξέρω πώς είναι όταν καλείσαι να παίξεις υπό αυτές τις συνθήκες και γι αυτό αξίζει όχι μόνο ο ίδιοςαλλά και όλοι οι συνάδελφοι μου τον μέγιστο σεβασμό μου και γι' αυτό τον συγχαίρω".

Για την "υποχρέωση" που έχει η ΑΕΚ απ' την αρχή της σεζόν να κερδίζει: "Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει όλους τους αγώνες και πραγματικά βγάζω το καπέλο και συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές, τον κόσμο και τη διοίκηση γιατί από τον Ιούνιο καλούμαστε να αντέξουμε στην πίεση και στο ότι πρέπει να τα κερδίσουμε όλα. Όλοι δείχνουν μία καταπληκτική συμπεριφορά.Πιστεύω ότι δεν είναι ικανές όλες οι ομάδες να αντέξουν την πίεση που δεχτήκαμε εμείς αντιμετωπίζοντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Υπάρχουν άλλες ομάδες που ήταν ήδη δομημένες από τον σχεδιασμό τους, με στόχο να κερδίζουν και η ΑΕΚ με την καρδιά της βρίσκεται σ’αυτό το γκρουπ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ' όλα τα άτομα που αποτελούμε την ΑΕΚ.

Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε πολλές αντιξοότητες, δύσκολες καταστάσεις και η ομάδα δε σταμάτησε ποτέ να παλεύει. Το να συνεχίζουμε και να εξαρτώνται όλα από εμάς τους ίδιους, αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση. Πιστεύω οτι μέχρι σήμερα μπορεί να μας λυπεί μόνο ένα παιχνίδι, στο οποίο ήμασταν κατώτεροι του αντιπάλου, αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η ΑΕΚ άξιζε πολλά περισσότερα απ’ αυτά που ήδη έχει κατακτήσει. Αυτό όμως που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Πρέπει να το οριστικοποιήσουμε κι αυτό είναι το δύσκολο.

Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για τη χρονιά που έχουμε κάνει, άλλα στο τέλος θα πρέπει να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Έχει ακόμη δρόμο και ο πρώτος μας αντίπαλος δεν είναι καθόλου εύκολος. Μία καλή ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός, ιστορική και για μία ακόμα φορά δε θα είναι τίποτα εύκολο, όπως άλλωστε σε κάθε μεταξύ μας παιχνίδι".

Για τον κόσμο της ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι: "Ο κόσμος κάνει μία καταπληκτική χρονιά. Μας εμψυχώνουν, μας στηρίζουν και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσει να δείχνει την ίδια συμπεριφορά, δίνοντάς μας ώθηση και προστατεύοντας την ομάδα. Να προσπαθεί να μας βοηθήσει για τη νίκη, αλλά ως εκεί, χωρίς να ξεπερνά τα όρια. Γι' αυτό θα πρέπει να αισθανόμαστε διπλά υπερήφανοι για τους φιλάθλους μας. Μας ωθεί και μας βοηθά περισσότερο απ’όλους αλλά πάντα σε αγωνιστικά πλαίσια. Είμαι περήφανος για τον ρόλο που έχει ο κόσμος μας κι ελπίζω να τελειώσουμε έτσι τον χρόνο"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ