ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Αυτές τις μεταγραφές θέλω"

ΑΕΚ-ΡΙΕΚΑ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
ΑΕΚ-ΡΙΕΚΑ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ ICON

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ έδωσε το "στίγμα" για τον αριθμό των μεταγραφών που θα ήθελε τον Γενάρη, ενώ μίλησε και για τα πλήγματα που έχει δεχθεί η Ένωση από τους τραυματισμούς στα τελευταία ματς.

Συνήθως ο Μανόλο Χιμένεθ δεν κοιτάζει πιο μακριά από το επόμενο ματς, το οποίο όπως λέει "είναι πάντα και το πιο σημαντικό". Επομένως υπό άλλες συνθήκες, ο Ισπανός τεχνικός θα αναφερόταν, μιλώντας στην κάμερα τηςNova, μόνο για το ματς της Κυριακής (3/12) με τον Λεβαδειακό.

Όμως ακριβώς έναν μήνα πριν την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, δεν θα μπορούσε να μην ανοίξει και κουβέντα για την ενίσχυση της ΑΕΚ. Άλλωστε είναι μια συζήτηση που έτσι κι αλλιώς έχει ανοίξει εντός της ομάδας. Και ο Χιμένεθ για πρώτη φορά, έκανε αναφορά, καταρχήν στον αριθμό των παικτών, που θα ήθελε να έρθουν τον Γενάρη. Ενώ ο Ισπανός τεχνικός μίλησε και για τον Γιούση που πέτυχε δυο γκολ στην Καλλιθέα και για τους πιτσιρικάδες, αλλά και για την "πληγωμένη λόγω των απωλειών από τραυματισμούς, σπονδυλική στήλη της ΑΕΚ". Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ:

- Τι έχετε να πείτε για τις ευκαιρίες που πήραν οι νεαροί παίκτες στο ματς με την Καλλιθέα και κυρίως για τον Γιούση που πέτυχε δυο γκολ;

"Όλοι οι ποδοσφαιριστές αξίζουν τον θαυμασμό μου και τον σεβασμό μου, για την δουλειά που κάνουν από τον Ιούνιο. Ο Βλαχομήτρος, ο Γιούτσης, ο Γιαννούτσος, ο Μπάμπηςκαι όλοι οι νεαροί, αποτελούν το μέλλον της ΑΕΚ. Απαιτείται ωριμότητα και πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν. Αν μιλήσω ξεχωριστά για τον Γιούση, σκόραρε χθες και από την πρώτη μέρα μου δείχνει πως έχει ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Αυτό μου έχει δείξει από την αρχή και είναι σημαντικό. Αλλά θέλω να ζητήσω να υπάρχει υπομονη, γιατί είναι παίκτες που τώρα κτίζονται. Όλοι ξέρουμε πως στον κόσμο του ποδοσφαίρου, τη μια στιγμή είναι ο καλύτερος και μετά ο χειρότερος και δεν θέλω τα παιδιά αυτά να νιώθουν την πίεση πως πρέπει να βγάλουν πράγματα".

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΕΚ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΓΙΟΥΣΗΣ
Γιούσης ICON

- Είναι μια δικαίωση και για εσάς, η εικόνα αυτών των νεαρών, με τους οποίους δουλεύετε από το καλοκαίρι;

"Είναι πολύ σημαντικό αυτό με τους νεαρούς. Αυτό που χρειάζονται, είναι εμπιστοσύνη και να τους δείξει υπομονή. Αυτό που προσπαθώ να κάνω και είμαι περήφανος και από το παρελθόν μου στην Σεβίλλη για κάποιους παίκτες που όχι μόνο βγήκαν, αλλά παίζουν και στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Αυτό που πραγματικά μου αρέσει, είναι να είμαι ένας προπονητής που όχι μόνο φτιάχνει ενδεκάδες, αλλά να δημιουργώ ποδοσφαιριστές. Μπορεί να χρειαστεί χρόνια και μήνες για να ολοκληρωθεί κάτι, αλλά θέλω να δουλεύω πάνω σ’ αυτό".

- Θα δοθούν και άλλες ευκαιρίες στους νεαρούς ή ο πρωταθλητισμός δεν το επιτρέπει;

"Νομίζω πως δεν είναι να βάλεις έναν παίκτη ή να μην τον βάλεις. Κάθε παίκτης δουλεύει καθημερινά. Και αν τα παιχνίδια το καθορίσουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα να βάζω έναν ποδοσφαιριστή, που να μπορεί να βοηθήσει. Παράδειγμα ο Τζανετόπουλος που έπαιξε στη Μίλαν, απέναντι σ' έναν παίκτη όπως ο Αντρέ Σίλβα. Είναι ξεκάθαρο πως λείπουν βασικοί παίκτες λόγω των τραυματισμών. Πρώτα η πίεση πέφτει σε μένα και μετά στους πιο έμπειρους. Οι νεαροί όποτε τους ζητηθεί, θα βοηθήσουν. Η αξία αυτής της ομάδας, είναι πως έχουν καλυφθεί οι απουσίες. Αν όμως θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, θα πρέπει όλοι να υπερβάλλουμε εαυτούς".

- Πως είναι να μην είστε στον πάγκο στα τελευταία ματς, λόγω της τιμωρίας;

"Δεν είναι αν μετάνιωσα λίγο ή πολύ. Μετάνιωσα πολύ και ένιωσα πολύ άσχημα γι αυτό που έγινε. Από πάνω βλέπεις το ποδόσφαιρο πολύ πιο εύκολο. Όταν είσαι στο ίδιο ύψος με την ομάδα, είναι πιο δύσκολο να δεις τα κενά. Τώρα καταλαβαίνω κάποιους προπονητές που ξεκινώντας το παιχνίδι, ήθελαν να ανέβουν λίγο πιο ψηλά, να δουν το ματς και να κάνουν τις διορθώσεις τους. Έχω περάσει πολύ άσχημα σ' αυτά τα δυο ματς. Έψαχνα οποιονδήποτε τρόπο, να έρθω σε επαφή με την ομάδα".

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΕΚ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΧΙΜΕΝΕΘ
Χιμένεθ, μπουθ ICON

- Πόσο σημαντικό είναι το ματς με τον Λεβαδειακό;

"Όλα τα παιχνίδια, είναι τα πιο σημαντικά. Και οι παίκτες μου έχουν κουραστεί να το ακούνε. Όταν λέω αυτή την φράση, αρχίζουν να χαμογελάνε. Αλλά όλα είναι τα πιο σημαντικά και το αμέσως επόμενο, είναι το πιο σημαντικό. Το να τελειώσουμε πρώτοι τον πρώτο γύρο, νομίζω πως το αξίζουμε. Αλλά μια ομάδα σαν εμάς, αν είμαστε ικανοί να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αυτό θα γίνει στις τελευταίες αγωνιστικές. Δεν θα κριθεί νωρίτερα. Υπάρχουν πολλές ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Όλοι ξέρουμε ποιες θα είναι. Έχουμε ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα".

- Τι έχετε αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη θητεία σας στην ΑΕΚ. Έχει αλλάξει μόνο η ομάδα ή και εσείς;

"Τώρα πληρωνόμαστε. Είναι σημαντικό. Από την πρώτη περίοδο, υπήρχε το ίδιοfeeling, ο κόσμος αγαπούσε την ΑΕΚ. Αυτό είναι που μ’ έκανε να γυρίσω στην ΑΕΚ. Είναι μια ομάδα της καρδιάς. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Η διαφορά είναι πως κάθε μέρα προσπαθούμε να φτάσουμε και πιο μακριά. Αλλά θα πρέπει να έχουμε την ικανότητα να ξεχωρίσουμε πως όχι επειδή η ΑΕΚ είναι μια ομάδα ιστορική, θα πετύχει πράγματα. Πρέπει να δουλέψουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Κάποια ματς μπορεί να τα κερδίσει επειδή πρέπει να τα κερδίσει, αλλά τα πρωταθλήματα τα κερδίζει με την ποιότητα".

- Θα μας πείτε αριθμό μεταγραφών που θέλει τον Γενάρη, για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της;

"Με βάση τις μεταγραφές που κάναμε και το καλοκαίρι, μπορούμε να χρειαστούμε δυο μεταγραφές. Αλλά έχει προκύψει ο τραυματισμός του Μάνταλου και του Γιόχανσον. Άρα θέλουμε δυο ποιοτικές προσθήκες σ’ αυτές τις θέσεις και ίσως 1-2 μεταγραφές ακόμα. Αυτό που ξέρουμε όλοι πολύ καλά, είναι πως η μεταγραφικό περίοδος του Γενάρη είναι δύσκολη. Και για να βρούμε έναν παίκτη όπως τον χρειαζόμαστε, θα πρέπει να είναι ένας παίκτης που θα έχει κακές σχέσεις με την ομάδα του και θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο,τι γίνει, θα είναι αποδεκτό, αλλιώς έχουμε εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας.Για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε, οι παίκτες που θα έρθουν, θα πρέπει να είναι κληρονομιά για την ΑΕΚ. Φέτος έχουμε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, η τύχη δεν βοήθησε την ΑΕΚ. Οπότε χρειαζόμαστε την βοήθεια κάποιων παικτών που ήταν εκτός. Αυτό που συμβαίνει με την ομάδα είναι, πως η σπονδυλική στήλη της ομάδας, έχει πληγωθεί. Αν η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική, θα πρέπει να κάνει το μέγιστο δυνατό. Είναι δύσκολο στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, όμως η αξία αυτή της ομάδας έχει φανεί, από τους παίκτες που βρίσκονται ήδη".

- Για το πάθος της ομάδας;

"Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Εγώ λέω στους παίκτες και αυτοί το κάνουν. Να ξεκαθαρίσω πως οι παίκτες αξίζουν τα συγχαρητήρια γι αυτά που κάνουν. Εγώ τους λέω και αυτοί το κάνουν και είναι σημαντικό".

- Για το γεγονός πως είναι μόλις ο τρίτος προπονητής της ΑΕΚ, που ξεπέρασε τους 100 αγώνες στον πάγκο;

"Το ξέρω αυτό και η αλήθεια είναι πως είναι μεγάλη τιμή για μένα. Θα ήθελα όμως να πω, ότι τα νούμερα είναι ψυχρά. Ίσως υπήρξαν προπονητές που ήταν λιγότερο καιρό από μένα και πέτυχαν περισσότερα πράγματα. Εγώ αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ