ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Οι κακές κριτικές είναι κατευθυνόμενες, ξέρω από ποιον!"

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / MILAN - AEK / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / MILAN - AEK / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το ματς με τη Μίλαν, τον Ατρόμητο, τον τρόπο που αποφασίζει αλλά και την κριτική που δέχεται.

Δεν είναι από τους προπονητές που κρύβεται ο Μανόλο Χιμένεθ, ούτε εξωραΐζει καταστάσεις. Και την διαδικασία από την σκληρή κριτική μετά από ένα στραβό αποτέλεσμα, στην αποθέωση μετά από ένα σπουδαίο ματς όπως απέναντι στη Μίλαν, παραδέχθηκε πως όχι μόνο δεν μπορεί να τη συνηθίσει, αλλά την θεωρεί και κατευθυνόμενη.

Μιλώντας στην κάμερα τηςNova, ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε πως αποφασίζει περισσότερο με την καρδιά και λιγότερο με το μυαλό, ενώ αναφέρθηκε στο παιχνίδι στο Σαν Σίρο και τον… λίθο απέναντι στον Γολιάθ, στο ματς με τον Ατρόμητο που πρέπει οπωσδήποτε η ΑΕΚ να κερδίσει, αλλά και στον Ανέστη, τον Τζανετόπουλο και τον Μπακάκη.

- Πως είναι η εναλλαγή από την σκληρή κριτική στην αποθέωση; Έχετε συνηθίσει πλέον σ’ αυτό;
«Δεν πρόκειται να συνηθίσω σ’ αυτό. Διότι αλλιώς θα έμπαινα ξανά στο παιχνίδι. Στα κακά παιχνίδια οι κακές κριτικές είναι κατευθυνόμενες. Ξέρω από ποιόν. Ξέρω ποιος είναι αλλά δεν έχει σημασία. Και όταν κερδίζω, δεν τρελαίνομαι. Ξέρω πως είμαι ένας τίμιος και ειλικρινής εργάτης. Υπάρχουν πολλοί καλοί επαγγελματίες στους δημοσιογράφους. Και υπάρχουν και κάποιοι που είναι μαριονέτες. Αλλά είναι ελάχιστοι. Το θέμα δεν είναι ποιος μιλάει, το θέμα είναι ποιος το πιστεύει. Η δουλειά μου είναι πάντα ίδια. Αν κερδίζουμε τέλεια, αν χάσουμε, τότε συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Σέβομαι την ομάδα και την διοίκηση. Η ΑΕΚ είναι πάνω απ’ όλα».

-Έμεινε πικρή γεύση από το Μιλάνο, όπως θα μπορούσε να έρθει και η νίκη;
«Είχαμε τρεις ξεκάθαρες ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Αλλά η Μίλαν κυριάρχησε διότι είναι ανώτερη από εμάς. Με βάση την ψυχή και την καρδιά μου που βάλαμε, θα ήταν άδικο να πούμε πως έπρεπε να κερδίσουμε, διότι έπαιξαν καλά και οι αντίπαλοι. Τώρα πρέπει να έχουμε την ηρεμία και την ταπεινότητα να ξέρουμε πως ο Ατρόμητος δεν είναι Μίλαν, αλλά είναι ένας σημαντικός αντίπαλος και ένα σημαντικό παιχνίδι».

-Ανησυχείτε μήπως οι παίκτες μείνουν στη Μίλαν;
«Όλος ο κόσμος συνεχίζει να γεύεται την επιτυχία που είχαμε με τη Μίλαν. Αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να βγάλουμε το κοστούμι και να βάλουμε την φόρμα εργασίας για να κάνουμε την δουλειά. Έπρεπε να κερδίσουμε στην Ξάνθη, δεν είχαμε τύχη. Με τη Μίλαν είχαμε τύχη. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια ένταση».

-Εμφανίσεις σαν αυτή στο Σαν Σίρο, «ψηλώνουν» την ΑΕΚ;
«Είμαι πολύ συναισθηματικός και παίρνω αποφάσεις με την καρδιά και όχι με το μυαλό. Και δεν πρόκειται να αλλάξω. Αυτά τα παιχνίδια δείχνουν δείγμα πως θέλουμε να κάνουμε κάτι σημαντικό. Είχαμε μειονέκτημα σε σχέση με το μπάτζετ της Μίλαν, αλλά όχι σε σχέση με την καρδιά που βάλαμε. Και το παιχνίδι με τη Ριέκα και η ανατροπή με την Αούστρια, δείχνουν πως η Ελλάδα δεν έχει μόνο όμορφα νησιά, αλλά έχει και πάθος να παίρνει αποτελέσματα στην Ευρώπη. Μπορείς πάντα με έναν λίθο, να ρίξεις τον Γολιάθ. Δεν λογικό να κερδίσεις ένα καλό αποτέλεσμα μ’ αυτές τις ομάδες, αλλά πρέπει πάντα να προσπαθείς».

-Μια κουβέντα για τον Ανέστη, για τον Μπακάκη και για τον Τζανετόπουλο;
«Για τον Μπακάκη έχω πει, ότι πιστεύω στο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αυτό που πρέπει να κάνει ένας παίκτης, είναι να λειτουργεί σαν πολυεργαλείο. Αυτό που με κάνει να νιώθω περήφανος είναι πως πάντα χρησιμοποιώ νεαρούς παίκτες. Είμαι περήφανος να βλέπω παίκτες όπως ο Φάσιο, ο Ράμος, ο Μανωλάς, να παίζουν σε υψηλό επίπεδο και να τους έχω βγάλει εγώ. Και να παίζουν σε πολλές θέσεις. Πέρυσι μου έλεγαν για τον Μπακάκη πως μπορεί να παίξει δεξιά. Τώρα όχι μόνο παίζει δεξιά, αλλά μπορεί να παίξει παντού στην άμυνα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτόν. Και αυτή την στιγμή ο Μπακάκης δίνει την μάχη για το δεξί άκρο, με τον καλύτερο μπακ στην Ελλάδα που είναι ο Γκάλο.

Ο Τζανετόπουλος πέρυσι έκανε καλή σεζόν στον Ηρακλή. Και τώρα πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας ομάδας όπως η ΑΕΚ. Και όσον αφορά τον Ανέστη, θα πω αυτό που είπα στην αρχή. Δεν με ενοχλεί να μου κάνουν κριτική για την δουλειά μου. Αυτό που μ’ ενοχλεί είναι πως την μια μέρα μας λένε πως ο Ανέστης δεν κάνει και μετά να λένε πως είναι ήρωας. Ο Ανέστης είναι ένας σπουδαίος τερματοφύλακας και ένα καταπληκτικό άτομο και έχει αντέξει σε άδικες κριτικές. Μια μέρα θα κάνει λάθος. Αλλά θα πρέπει να θυμούνται τα περισσότερα σωστά που έχει κάνει».

-Για την κατάσταση του Τσόσιτς, του Τσιγκρίνσκι και του Γιακουμάκη;
«Ο Τσόσιτς είναι λίγο καλύτερα. Ο Τσιγκρίνσκι και ο Γιακουμάκης χρειάζονται πολύ περισσότερο ρυθμό για να έρθουν στην φόρμα τους. Επίσης περιμένουμε να αφαιρεθεί ο νάρθηκας από τον Τσιγκρίνσκι για να μπορέσει να παίξει».

- Για το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ;
«Εμείς θα πρέπει να κερδίσουμε τον Ατρόμητο. Για το ματς στο Καραϊσκάκη, θα μας βόλευε μια ισοπαλία, αλλά αν δεν κερδίσουμε τον Ατρόμητο, δεν θα βολεύει τίποτα».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ