ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Αν μπορούσα, θα έπαιρνα Ίσκο και Ασένσιο"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, παραχώρησε μια (νέα) απολαυστική συνέντευξη στην Ισπανία. Η ΑΕΚ, η Σεβίλλη, οι δύο παίκτες (εκτός Κριστιάνο και Μέσι) που θα έπαιρνε εάν μπορούσε σε κάθε του ομάδα.

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι επιδιώκουν να συνομιλήσουν με τον συμπατριώτη τους τεχνικό της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Ένωση.

Ο Ανδαλουσιάνος έχει παραχωρήσει τις τελευταίες ημέρες συνεντεύξεις σε κορυφαία Μέσα της πατρίδας του από τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη, ως τη Σεβίλλη. Η τελευταία του χρονικά συνέντευξη, στο "SportYou" είναι η πιο απολαυστική, χαλαρή κι απελευθερωμένη.

Μίλησε για το πρωτάθλημα της ΑΕΚ, την ομοιότητα της Ένωσης με τη Σεβίλλη, υπέδειξε το στοιχείο που τον ενώνει με τον Ντιέγκο Σιμεόνε και τους δύο παίκτες (εκτός Κριστιάνο και Μέσι) που θα έπαιρνε εάν μπορούσε σε κάθε του ομάδα.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

"Για τις ανάγκες της ομάδας μου θα έφερνα τον Ίσκο και τον Μάρκο Ασένσιο (αμφότεροι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης). Ωραία, για την ΑΕΚ και για κάθε ομάδα που θα προπονώ. Γιατί; Γιατί είναι διαφορετικοί και πολυεργαλεία. Είναι ικανοί να κάνουν πρωταθλήτρια κάθε ομάδα, όταν παίζουν μαζί. Είναι πολύ καλοί και οι δύο".

- Φοβήθηκες όταν είδες τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο;

"Όχι αυτή τη στιγμή. Μετά, όταν είδαμε τις εικόνες ναι. Γιατί ήταν κάτι το σουρεαλιστικό. Απίστευτο".

- Το να κατακτήσεις το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, είναι σαν να κατακτήσεις τη La Liga των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα με τη Σεβίλλη;

"Ναι, λίγο-πολύ. Στην Ελλάδα είναι οι πιο ισχυροί οικονομικά μιλώντας και οι υπόλοιποι έχουν πιο δύσκολο έργο. Αυτό καταφέραμε με την ΑΕΚ. Φανταστείτε τη Σεβίλλη "μου" να κατακτά το πρωτάθλημα απέναντι στις σούπερισχυρές Μπαρτσελόνα και Ρεάλ".

- Κατέκτησες το πρωτάθλημα. Εάν κατακτήσεις το Κύπελλο, θα σου δώσουν τον Παρθενώνα για να συνεχίσεις;

"Είμαστε σε συζητήσεις. Μέχρι τώρα που έχουν δώσει αγάπη και ο,τι τους ζητώ μέσα σε αυτά που μπορούν. Το χρήμα είναι σημαντικό στις ζωές μας, αλλά δεν είναι όλα πορτοφόλι. Ίσως συνεχίσω στην Αθήνα εάν το αθλητικό πρότζεκτ είναι καλό μέσα στις δυνατότητές μας, γιατί είμαι χαρούμενος".

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Εάν σε φωνάξει η Σεβίλλη θα τα αφήσεις όλα;

"Χε χε χε... Δεν νομίζω ότι θα με καλέσουν, αλλά πάντα έλεγα ότι η Σεβίλλη είναι η οικογένειά μου κι εάν κάποιος από τους δικούς μου έχει προβλήματα και με χρειαστεί, είμαι ο πρώτος που θα σπεύσω να βοηθήσω. Θα είμαι εκεί, αλλά ειλικρινά πέρα από τα τελευταία αποτελέσματα, η Σεβίλλη έχει δυνατότητα βελτίωσης".

- Προσπάθησε πολύ για το Κύπελλο, χωρίς να καταφέρει κάτι. Είδες τον τελικό του Copa del Rey;

"Ναι, μου κόπηκαν τα πόδια. Όχι μόνο για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά για το πώς έγινε. Το ματς ήταν κακό, πολύ κακό και το αποτέλεσμα βέβαια".

- Μπερίσο, Μοντέλα και τώρα εάν δεν καταφέρει τίποτα, θα είναι αποτυχία;

"Εάν μπαίνει η μπάλα είσαι καλός, εάν όχι είσαι πολύ κακός. Εκ των υστέρων είμαστε όλοι πολύ καλοί. Για τον Μπερίσο, ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά όταν τον άλλαξαν για τον Μοντέλα δεν είπε κάποιος κάτι. Νομίζω ότι είναι καλός προπονητής που μπορεί ακόμη να βγάλει την ομάδα στην Ευρώπη. Αποτυχία; Αποτυγχάνεις, μόνος όταν δεν προσπαθείς".

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

- Η Ρεάλ θα είναι ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης;

"Αυτή τη στιγμή, μπορεί να είναι αυτή που φαντάζει. Αλλά, θα πρέπει να αποκλείσει την Μπάγερν και να νικήσει στον τελικό. Η αλήθεια είναι ότι το Champions League είναι κτήμα της. Είναι εντυπωσιακό πώς αγωνίζεται. Ξέρει να υποφέρει, να μεταμορφώνεται σε αυτή τη διοργάνωση. Έπειτα, είναι ο Ζιντάν και τα αποτελέσματά του έχουν πείσει όσους αμφέβαλαν γι' αυτόν. Είναι μεγάλος προπονητής για τη Ρεάλ".

- Είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης;

"Η ιστορία της ομάδας αυτό δείχνει και οι τίτλοι και ο τρόπος. Αλλά, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι στην Ισπανία που έχουμε την Μπάρτσα, η οποία κυριαρχεί στη La Liga και είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ούτε πρέπει να αφήσουμε απέξω την Ατλέτικο, η οποία κόντρα στην Άρσεναλ ήταν ανώτερη με δέκα παίκτες και πήρε ισοπαλία σε μια πολύ δύσκολη έδρα".

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Επέλεξε κάτι που θα έπαιρνες στην ομάδα σου από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ κι Ατλέτικο...

"Από την Μπαρτσελόνα το πρέσινγκ ψηλά και την ταχύτητα ανάκτησης της μπάλας. Από την Ατλέτικο την ομαδικότητα, την πίστη μεταξύ τους, τον χαρακτήρα που είναι κάτι που κληρονόμησε ο Σιμεόνε όπως κι εγώ από τον Μπιλάρδο. Κι από τη Ρεάλ την ασφάλεια που νιώθουν ότι είναι ικανοί να χειριστούν και το πιο δύσκολο. Η κατοχή στην επίθεση".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ