ΑΕΚ

Βρήκε σχήμα, "τσεκάρει" πρόσωπα ο Χιμένεθ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μετά από δυο εβδομάδες δουλειάς στην Πολωνία, ο Χιμένεθ δείχνει να έχει καταλήξει σε σύστημα, όχι όμως ακόμα και στα πρόσωπα του βασικού κορμού.

Η ΑΕΚ συμπληρώνει αισίως σήμερα (13/7) ακριβώς δυο εβδομάδες παραμονής και δουλειάς εδώ στην Πολωνία. Διάστημα μεγάλο έτσι κι αλλιώς και μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα.

ΚΙΕΛΤΣΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Και μάλιστα υπάρχουν ακόμα τρεις μέρες, μέχρι και την επιστροφή της κιτρινόμαυρης αποστολής στην Αθήνα, την προσεχή Κυριακή (16/7). Ωστόσο επί της ουσίας η δουλειά στις προπονήσεις εδώ στο Κίελτσε, έχει ολοκληρωθεί.

Υπό την έννοια πως σήμερα οι παίκτες έχουν ρεπό, ενώ αύριο (14/7) και το Σάββατο (15/7), το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ ολοκληρώνεται με τα δυο τελευταία φιλικά.

Δεδομένα ο Χιμένεθ θα βγάλει τους παίκτες του στο γήπεδο για σύντομη δουλειά στην τακτική, πριν από την σέντρα των δυο παιχνιδιών.

Ωστόσο κανονικές προπονήσεις, δεν θα είναι. Γι αυτό και επί της ουσίας η δουλειά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, έχει ολοκληρωθεί. Και το πρώτο δεδομένο που προκύπτει, είναι πως ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πάρει τις αποφάσεις του, για το σύστημα που θα αποτελεί την βάση της νέας ΑΕΚ.

Από την πρώτη μέρα που ο Ισπανός τεχνικός άρχισε την δουλειά εδώ στο Κίελτσε, επικεντρώθηκε στον σχηματισμό 4-4-1-1 και τις παραλλαγές του. Έχει δουλέψει με κλασικό 4-4-2, αλλά και με 4-2-3-1.

Που ουσιαστικά πρόκειται για τον ίδιο σχηματισμό, με διαφοροποίηση στον τρόπο κίνησης στο γήπεδο και τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού.

Πολύ λιγότερο, για την ακρίβεια μόνο στο φιλικό με την Κορόνα και για μόλις 20 λεπτά, ο Χιμένεθ έχει δοκιμάσει το 4-3-3. Παρόλα αυτά ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί και αυτόν τον σχηματισμό, μια παραλλαγή του 4-4-1-1. Επομένως είναι δεδομένο πως θα το έχει στο μπλοκάκι του και θα το εφαρμόσει σε παιχνίδια.

Και αν πάντως για το σύστημα ο Χιμένεθ έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, δεν ισχύει το ίδιο και για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ενδεκάδα.

Ειδικά από τη μέση και μπροστά, ο Ισπανός τεχνικός έδειξε καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, πως ακόμα το… ψάχνει. Και τεστάρει πρόσωπα σε διαφορετικές θέσεις.

Είναι δεδομένο πως ο Χιμένεθ θα χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές όπως ο Μάνταλος ή ο Κλωναρίδης ή ακόμα και ο Λιβάγια, σε διαφορετικούς ρόλους, ανάλογα με τις συνθήκες και το αγωνιστικό πλάνο κάθε παιχνιδιού.

Όμως είναι ξεκάθαρο, πως ακόμα στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού, δεν έχει «κλειδώσει» κάποια ενδεκάδα. Και για τις περισσότερες θέσεις, θα γίνει μεγάλη… μάχη, έτσι κι αλλιώς.

Άλλωστε παίκτες όπως ο Λιβάγια ή ο Τσόσιτς ή ο Τρίστασον, που ενσωματώθηκαν τελευταίοι χρονικά, τώρα έχουν αρχίσει να βρίσκουν τον ρυθμό τους.

Επομένως οι επιλογές για τα πρόσωπα του σχήματος, θα αρχίσουν να "κλειδώνουν" στο μυαλό του Χιμένεθ, από την επιστροφή της αποστολής της ΑΕΚ στην Αθήνα και μετά.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο "Μήτσι" χορεύει στο ρυθμό του Πατίτο
Μαϊστόροβιτς για μεταγραφές, πωλήσεις και… Αραούχο
Το πάρε - δώσε των ομάδων της Super League (12/7)
Ο δεύτερος φορ και ο εξτρέμ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ