ΑΕΚ

Βινίσιους: "Αν υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να σκοτωθούν"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΒΕΡΟΙΑ. ( Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΒΕΡΟΙΑ. ( Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ της ΑΕΚ, Βινίσιους ντε Φρέιτας, συνέκρινε τους οπαδούς της Ένωσης με αυτούς της Φλαμένγκο κι εξήγησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του γιατί υπάρχουν οπαδοί μόνο της γηπεδούχου ομάδας στα ελληνικά ντέρμπι.

Στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα, "Lance", μίλησε ο 24χρονος αριστερός μπακ της ΑΕΚ, Βινίσιους ντε Φρέιτας, για την επιλογή του να ντυθεί στα "κιτρινόμαυρα", συγκρίνοντας τους οπαδούς της Ένωσης με αυτούς της Φλαμένγκο.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε δύο ματς Super League (με Βέροια κι Ολυμπιακό), εξήγησε ότι στα ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου υπάρχουν μόνον οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, γιατί αν υπήρχαν και της φιλοξενούμενης "θα μπορούσαν να σκοτωθούν".

Παράλληλα, εξήγησε ότι προσπαθεί να διεκδικήσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα, έχοντας λάβει τη διαβεβαίωση από τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ότι αποτελεί μέρος του "κιτρινόμαυρου" πρότζεκτ.

"Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι σαν κι αυτούς της Φλαμένγκο. Είναι φανατικοί κι όταν βγεις για φαγητό, σε σταματούν για φωτογραφίες. Είναι... ημίτρελοι. Στα ντέρμπι για παράδειγμα υπάρχουν οπαδοί μίας ομάδας μόνο, γιατί αν υπήρχαν και των δύο θα μπορούσαν να σκοτωθούν. Ψάχνω τη θέση μου στην ομάδα και περιμένω ο προπονητής να μου δώσει την ευκαιρία.

Αισθάνομαι σημαντικός, κάθε πράγμα θα έρθει στον καιρό του. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα νικά και παλεύει να μπει στα playoffs και να παίξει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Η ζωή στην Ελλάδα είναι πολύ καλή και μου αρέσει αρκετά. Πιο ζεστή πόλη από τη Ρώμη, είμαι ενάμιση μήνα εδώ και δεν ξέρω πολλά πράγματα. Ελπίζω να μάθω περισσότερα μέχρι τον Ιούνη. Είναι θετικό ότι ο προπονητής μου είναι Ισπανός, αλλά υπάρχουν και πολλοί Νοτιοαμερικάνοι συμπαίκτες μου.

Μιλάω λίγα αγγλικά, οπότε επικοινωνώ έτσι και με τους Έλληνες συμπαίκτες μου, αλλά όλα τα παιδιά είναι καλά. Ο τεχνικός διευθυντής (Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς) όταν μου έκανε την πρόταση, μου είπε ότι η ομάδα θέλει να παλέψει για μια ευρωπαϊκή θέση πέρα από το Κύπελλο. Θέλουν μια ομάδα για να κερδίσει το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν. Είναι σε φάση... ανακατασκευής ακόμη, καθώς πριν από δύο τρία χρόνια πέρασαν μια δύσκολη φάση, αλλά πέρυσι πήραν το Κύπελλο και τα πράγματα εξελίσσονται καλά.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ) δεν με γνώριζε, δεν αποκτήθηκα κατόπιν υπόδειξής του. Οπότε πρέπει να παλέψω για να βρω τη θέση μου στην ενδεκάδα, αλλά είμαι ήρεμος γιατί ο τεχνικός διευθυντής μου είπε ότι είμαι μέρος του πρότζεκτ. Νομίζω ότι αυτοί οι έξι μήνες είναι περισσότερο για την προσαρμογή μου".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ