ΑΕΚ

Τσόσιτς: Αποκλεισμός με εξήγηση

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ανέτοιμο και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο "απενεργοποιημένο". Κι όμως ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε το ρίσκο να αποκλείσει τον Ούρος Τσόσιτς από τον δεύτερο ημιτελικό με τη Λαμία (25/4, 18:00).

Τα προβλήματα της ΑΕΚ στο κέντρο της άμυνάς της, είναι εδώ και πολύ καιρό διαπιστωμένα. Εντάθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω των απουσιών. Ο Τσιγκρίνσκι είχε διαδοχικούς τραυματισμούς, ο Λαμπρόπουλος τέθηκε στο περιθώριο και έτσι προωθήθηκε ο Σβάρνας για να υπάρχει τρίτη λύση, πίσω από τους Οικονόμου και Τσόσιτς.

Στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΛ, ο Τσόσιτς έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, πληρώνοντας την κακή τοποθέτησή του στο γκολ των φιλοξενούμενων αλλά και την εν γένει παρουσία του η οποία δεν ήταν ομολογουμένως καλή. Ωστόσο ουδείς περίμενε ότι ο Χιμένεθ θα τον άφηνε εκτός αποστολής από τον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τη Λαμία.

Η επιλογή του Ισπανού εμπεριέχει ρίσκο, καθώς η ομάδα μετέβη στην πόλη της Φθιώτιδας με δύο στόπερ και τον κατά συνθήκη κεντρικό αμυντικό Μιχάλη Μπακάκη. Αν λοιπόν κάτι συμβεί στη διάρκεια του ματς με έναν εκ των Οικονόμου ή Σβάρνα, ο προπονητής θα πρέπει να καταφύγει σε αλχημεία, είτε με τον Μπακάκη σε δυάδα στόπερ για πρώτη φορά στην καριέρα του, είτε με τον Αλεφ να καλύπτει αναγκαστικά το κενό. Υπάρχει βέβαια και ο Μπούσης που ενίοτε χρησιμοποιείται ως αριστερός στόπερ στην κ19, αλλά ουδέποτε έχει παίξει σε επίσημο ματς με την πρώτη ομάδα.

Αν κάποιος προσεγγίσει αυτή την απόφαση του Χιμένεθ αμιγώς ποδοσφαιρικά και τακτικά, είναι λογικό να συμπεράνει ότι πρόκειται για μια πράξη που φέρνει στο φως την ενόχληση του προπονητή για τις τελευταίες παρουσίες του Τσόσιτς και παράλληλα αποτελεί ένα μήνυμα προς τον ίδιο τον παίκτη.

Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΥ ΣΕΖΟΝ

Κι όμως, αυτή είναι μόλις η πρώτη σεζόν στην καριέρα του, που ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός καταφέρνει να πιάσει το όριο των 30 συμμετοχών σε επίσημα παιχνίδια. Η αναφορά δεν γίνεται για κάποιον νεαρό ή πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη, αντιθέτως ο πρώην άσος της Εμπολι συμπληρώνει φέτος εννέα σεζόν στο επαγγελματικό κουρμπέτι, στο οποίο εμφανίζεται από την περίοδο 2010-11, όταν σε ηλικία 18 ετών και ως μεγάλο ταλέντο της εποχής, αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια του σερβικού πρωταθλήματος με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα.

Έκτοτε, στην πορεία του με αφετηρία την ομάδα του Βελιγραδίου και επόμενους σταθμούς τις ιταλικές Πεσκάρα, Φροζινόνε και Εμπολι, τα περισσότερα ματς που έγραψε σε μια σεζόν ήταν τα 23 της περιόδου 2014/15, παίζοντας στις δύο πρώτες. Για το ταλέντο και τα προσόντα του Τσόσιτς, άπαντες στην ΑΕΚ έχουν την καλύτερη άποψη. Ωστόσο περιμένουν πολλά περισσότερο σε συνέπεια και διάρκεια.

Πέρυσι, ο 26χρονος αμυντικός έμεινε για περίπου πέντε μήνες εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, ενώ εμφανίστηκε με περιττά κιλά στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας, τον περασμένο Ιούλιο. Δούλεψε ωστόσο σωστά μέσα στη χρονιά, έφτασε στα επιθυμητά επίπεδα και απόντος του Τσιγκρίνσκι πήρε πολλά ματς, με καλές αλλά και προβληματικές στιγμές.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ