ΑΕΚ

Τσιγρίνσκι: "Δεν άξιζα τα 25 εκατ. ευρώ της Μπαρτσελόνα"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο Ουκρανός αμυντικός της ΑΕΚ, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, παραδέχθηκε ότι ήταν υψηλό το κόστος της μεταγραφής του από τη Σαχτάρ στην Μπαρτσελόνα το 2009 και αποκάλυψε ότι ο Γκουαρδιόλα τον πήρε τηλέφωνο για τον Ντόουγκλας Κόστα.

Στην εκπομπή "Què t'hi jugues!" του ραδιοφωνικού σταθμού, "Cadena Ser" μίλησε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο 30χρονος Ουκρανός αμυντικός πήγε από τη Σαχτάρ στην Μπαρτσελόνα το 2009, αλλά δεν στέριωσε στους "μπλαουγκράνα". Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι τα 25.000.000 που δαπανήθηκαν για τη μεταγραφή του δεν αντικατόπτριζαν την πραγματική αξία του deal.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο πρώην τεχνικός του, Πεπ Γκουαρδιόλα, τον πήρε τηλέφωνο για να ρωτήσει την άποψή του για τον Ντόουγκλας Κόστα όταν εισηγήθηκε την απόκτησή του από την Μπάγερν Μονάχου. Αναλυτικά όσα είπε:

"Τα 25.000.000 ευρώ που πλήρωσε η Μπαρτσελόνα για μένα, δημιούργησαν μεγάλη πίεση. Δεν ήταν η πραγματική τιμή της αξίας μου. Χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστώ και να γίνω πιο δυνατός. Η Σαχτάρ δεν ήθελε να με πωλήσει σε χαμηλότερη τιμή. Είναι μια πλούσια ομάδα και ο πρόεδρός της ήθελε να κατακτήσει το Champions League.

Τα αποδυτήρια ήταν από άλλον πλανήτη. Με εξέπληξε το επίπεδο των παικτών, όπως ο Μέσι και ο Ζλάταν. Το να είσαι μέλος εκείνης της ομάδας, είναι εντυπωσιακό. Ακόμη και τώρα βλέπω τα ματς μερικές φορές κι αναρωτιέμαι πόσο διαφορετικοί ήταν εκείνοι οι παίκτες.

Μου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι το "Camp Nou" με αποδοκίμαζε. Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι αυτοί που πριν από πέντε λεπτά με αποθέωναν, μετά με αποδοκίμαζαν. Γι' αυτό η Μπαρτσελόνα είναι mes que un club, είναι κάτι διαφορετικό. Κάτι ιδιαίτερο.

Συνεχίζω να έχω επαφή με τον Γκουαρδιόλα. Η τελευταία φορά που με πήρε τηλέφωνο ήταν για να μου ζητήσει πληροφορίες για τον Ντόουγκλας Κόστα. Τον ήξερε ως ποδοσφαιριστή, ήθελε να δει πώς είναι ως προσωπικότητα".

Για το δίλημμα Κριστιάνο - Μέσι: "O Κριστιάνο είναι μεγάλος σκόρερ, αλλά δεν είναι ο καλύτερος του κόσμου γιατί είναι εγωιστής. Ο Μέσι είναι διαφορετικός, πάντα σκέφτεται την ομάδα".

Για τη θητεία του στην ΑΕΚ: "Είμαι καλά σε φυσική κατάσταση. Παίζω στην ΑΕΚ, μια από τις πιο σημαντικές ομάδες στην Ελλάδα κι ελπίζω αυτή τη χρονιά να μπορέσουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα εδώ".

Για την καλή γνώση των ισπανικών παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει οκτώ χρόνια: "Λείπω αρκετά χρόνια, αλλά τώρα με τον Μανόλο (Χιμένεθ) και τους βοηθούς του έχω την ευκαιρία να τα εξασκήσω. Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι τα έχω ξεχάσει όλα, αλλά τώρα έχω την ευκαιρία για εξάσκηση. Έκανα μαθήματα στην Βαρκελώνη, είχα διαβάσει τον "Δον Κιχώτη" σε πιο απλή μορφή. Μια ημέρα, μου έφεραν και τον αυθεντικό "Δον Κιχώτη" στην πιο αρχαία ισπανική γλώσσα και δεν είχα καταλάβει τίποτα".

Για την επιστροφή του στη Σαχτάρ: "Δεν ήθελα να επιστρέψω στη Σαχτάρ. Δεν ήθελε ο Γκουαρδιόλα να με πωλήσουν. Η τελευταία μας συνομιλία δεν ήταν εύκολη και μου εξήγησε ότι έπρεπε να φύγω. Μου είπε ότι με ήθελε και ήταν ικανοποιημένος από τη δουλειά μου, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Τότε, μου είχε πει ότι με ήθελε στην ομάδα, ότι σκεφτόταν εμένα και τον Πικέ ως κεντρικούς αμυντικούς".

Για την Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε: "Ναι μου αρέσει, γιατί παίζει διαφορετικά. Είναι πιο οργανωμένη η ομάδα αμυντικά. Παίζει ένα ποδόσφαιρο που δεν έπαιζε πριν. Πιο σκληρό, πιο δυνατό, πιο έντονο ποδόσφαιρο. Πρέπει να έχει υπομονή ο κόσμος. Εξαρτάται πολύ από τους παίκτες. Και τώρα έχει παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ