ΑΕΚ

Τσιγκρίνσκι or not Τσιγκρίνσκι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο Χιμένεθ κρατάει το σχήμα με τριάδα στην άμυνα, αλλά το σκέφτεται να δώσει θέση βασικού στον Ουκρανό στόπερ στο αποψινό (23/11 – 22.05) ματς με τη Ριέκα

Η πρόκληση που έχει μπροστά της η ΑΕΚ απόψε (23/11 – 22.05) απέναντι στη Ριέκα, είναι μεγάλη. Μια νίκη, σε συνδυασμό με (ποδοσφαιρικά) λογικό αποτέλεσμα στο Σαν Σίρο ανάμεσα σε Μίλαν και Αούστρια, φέρνει ήδη από σήμερα την Ένωση στην επόμενη φάση τουEuropa League. Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Όμως ακόμα και με ισοπαλία ή και ήττα απόψε, η ΑΕΚ θα έχει ακόμα μια ευκαιρία για πρόκριση, στο τελευταίο ματς στη Βιέννη απέναντι στην Αούστρια. Επομένως, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει λόγο να ρισκάρει και με βάση την εικόνα της ΑΕΚ στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν έχει και κανέναν λόγο να εγκαταλείψει το σύστημα 3-5-2. Απλώς, ο Ισπανός τεχνικός σκοπεύει να φρεσκάρει την ενδεκάδα.

Και κάπου εδώ μπαίνει το μοναδικό δίλημμα που φαίνεται πως έχει ο Χιμένεθ. Να ξεκινήσει ή όχι στην βασική ενδεκάδα τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Στην άσκηση τακτικής που έκανε ο Ισπανός τεχνικός στην τελευταία προπόνηση, έδειξε να προσανατολίζεται στην επιλογή του Ουκρανού στόπερ σε ρόλο λίμπερο, σε μια τριάδα που θα συμπληρώνουν ο Τσόσιτς με τον Βράνιες.

Όμως στην άκρη του μυαλού του του Χιμένεθ, υπάρχει και το ενδεχόμενο να κρατήσει ξανά τον Τσιγκρίνσκι στον πάγκο και να ξεκινήσει με τον Μπακάκη σε ρόλο στόπερ. Παρόλα αυτά φαίνεται πως προβάδισμα έχει η σκέψη για τον Ουκρανό στόπερ.

Όσο για τις υπόλοιπες αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (19/11) στην Λεωφόρο, αυτές θα γίνουν στην επίθεση. Ο Σέρχιο Αραούχο και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα.

Με τον Μάρκο Λιβάγια να παραμένει… σταθερός, αλλά όχι πλέον σε ρόλο φορ. Εκεί θα πάει ο Αραούχο. Και φυσικά η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να λειτουργήσει για πρώτη φορά και σ' ευρωπαϊκό αγώνα, χωρίς τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ