ΑΕΚ

Τσιγκρίνσκι or not Τσιγκρίνσκι

ΑΕΚ-ΚΕΡΚΥΡΑ (SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ
ΑΕΚ-ΚΕΡΚΥΡΑ (SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ ICON

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η απόφαση που πρέπει να πάρει ο Χιμένεθ για την παρουσία ή όχι του Ουκρανού στόπερ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr αναλύει όλα τα δεδομένα.

Στη θεωρία, η συμμετοχή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο ματς με την Κέρκυρα και μάλιστα στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ, θα σήμαινε αυτόματα πως είναι δεδομένη η παρουσία του και στο ντέρμπι της Μεγάλης Πέμπτης στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό (13/04, 19:30).

Στην πράξη όμως, το παιχνίδι του Ουκρανού στόπερ την Κυριακή (9/4) στο ΟΑΚΑ, περισσότερο περιέπλεξε και λιγότερο ξεκαθάρισε τα δεδομένα, ενόψει του πρώτου ημιτελικού. Η αλήθεια είναι μάλιστα, πως έβαλε ένα τεράστιο δίλημμα στον Μανόλο Χιμένεθ. Δίλημμα στο οποίο πραγματικά θα ζοριστεί ο Ισπανός τεχνικός να δώσει την απάντηση. Ενώ ο χρόνος που έχει μπροστά του, είναι περίπου 48 ώρες. Το Sport24.gr αναλύει όλα τα δεδομένα του διλήμματος… Τσιγκρίνσκι

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΝΑΡΘΗΚΑΣ

Ο Τσιγκρίνσκι έπαιξε στο ματς με την Κέρκυρα με τον ειδικό νάρθηκα που έφερε από την Ιταλία. Θεωρητικά αυτός ο νάρθηκας προστατεύει πολύ περισσότερο το οστό του χεριού, απ’ ότι ένας απλός και επιτρέπει στον παίκτη να κινείται με μεγαλύτερη άνεση στο γήπεδο. Κάτι που ισχύει και πρακτικά. Είναι χαρακτηριστικό πως σε μια φάση του παιχνιδιού με την Κέρκυρα και από τις λίγες προσωπικές μονομαχίες στις οποίες ενεπλάκη ο Τσιγκρίνσκι, έσπρωξε με το χέρι τον αντίπαλο. Και προφανώς χάρη στον νάρθηκα, χωρίς καμία επίπτωση.

Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, μια σημαντική παράμετρος, είναι ο βαθμός ετοιμότητας του ποδοσφαιριστή με βάση τα απολύτως τυπικά ιατρικά δεδομένα. Η αλήθεια είναι πως τηρώντας απολύτως το γράμμα του (ιατρικού) νόμου, αν στον πάγκο καθόταν γιατρός αντί για προπονητής, δεν θα έβαζε τον Τσιγκρίνσκι να παίξει ούτε στο ματς με την Κέρκυρα, ούτε και σ’ αυτό με τον Ολυμπιακό. Στο ένα διότι ήταν πολύ νωρίς και στο δεύτερο διότι (θα) υπάρχει πολύ ένταση. Και τίποτε εκ των δυο δεν ενδείκνυται, για ένα χέρι που έχει εγχειριστεί πριν από λιγότερο από έξι εβδομάδες.

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Προφανώς μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία του Τσιγκρίνσκι. Αν δηλαδή νιώθει άνετα ή αν φοβάται και είναι επιφυλακτικός. Στο ματς με την Κέρκυρα, όπως διαβάσατε ήδη στο Sport24.gr, ίσχυε το δεύτερο. Ο Ουκρανός στόπερ κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του και έκανε προσπάθεια, κόλλαγε το χέρι του πάνω στο σώμα του, για να το προστατεύσει. Επίσης προσπαθούσε να μείνει μακριά από μάχες σώμα με σώμα με τους αντιπάλους. Βεβαίως ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά την επέμβαση. Ενώ μέχρι και το ντέρμπι, θα προλάβει να κάνει μερικές ακόμα προπονήσεις με τον ειδικό νάρθηκα, τον οποίο ουσιαστικά φορά από την προηγούμενη Παρασκευή (07/04).

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν πρόκειται αποφασίσει μόνος του για την συμμετοχή του Τσιγκρίνσκι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θα το συζητήσει με το ιατρικό τιμ. Κυρίως όμως, θα το συζητήσει με τον ίδιο τον Ουκρανό στόπερ. Και το αποτέλεσμα αυτής της κουβέντας, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην οριστική απόφαση του Ισπανού τεχνικού. Προφανώς και ο προπονητής και ο παίκτης ξέρουν πως υπάρχει ρίσκο. Κουβεντιάζοντας θα διαπιστώσουν πόσο μεγάλο είναι αυτό το ρίσκο. Και ο Χιμένεθ θα πάρει το ρίσκο, μόνο αν ο Τσιγκρίνσκι νιώθει έτοιμος να ρισκάρει.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Με δεδομένο πως η απουσία του Αϊντάρεβιτς έχει βάλει τον Χιμένεθ να σκεφτεί από την αρχή όλα όσα αφορούν το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, μέσα από την οριστική απόφαση για τον Τσιγκρίνσκι, μπορεί να περνάει ακόμα και η οριστική επιλογή για το σύστημα. Ακούγεται από χθες (10/4) στα Σπάτα, η εναλλακτική ενός 3-5-2. Αλλά χωρίς τον Ουκρανό στόπερ, είναι πρακτικά αδύνατον να πάει ο Χιμένεθ σ’ αυτή την επιλογή.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ