ΑΕΚ

Τρίτη και... καλύτερη για Γιαννιώτα - ΑΕΚ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δυο φορές βρέθηκε στο κατώφλι της ΑΕΚ ο Γιαννιώτας, πριν φορέσει τώρα τα κιτρινόμαυρα και επιλέξει την φανέλα με το "11". Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ

Το συναισθηματικό δέσιμο με την ΑΕΚ, δεν το έκρυψε ποτέ. Δεν θεωρούσε πως έχει λόγο να το κάνει. Ακόμα και δημοσίως είχε μιλήσει για τις κιτρινόμαυρες καταβολές του, αλλά και το θαυμασμό του για τον Ντέμη Νικολαϊδη.

Ακόμα και στο επίσημο καλωσόρισμα της η ΠΑΕ ΑΕΚ, έκανε αναφορά στην ομάδα που πάντα ήθελε να παίξει. Όμως η αλήθεια είναι πως για τον Γιάννη Γιαννιώτα, η ΑΕΚ δεν είναι απλώς η... οπαδική του επιλογή. Μοιάζει να είναι κάτι σαν πεπρωμένο. Βλέπετε, πριν ξαφνικά ο 25χρονος διεθνής εξτρέμ περάσει χθες (29/8) τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο, είχε βρεθεί ακόμα δυο φορές κατά το παρελθόν στο κατώφλι της Ένωσης. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Το καλοκαίρι του 2012 ήταν το πιο δύσκολο και το πιο στραβό και ανάποδο, στην ιστορία της ΑΕΚ. Τεράστια διοικητικά προβλήματα, τιμωρία με περιορισμό μεταγραφών και αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την μεγάλη καταστροφή. Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου εκείνου του καλοκαιριού, η ΑΕΚ έψαχνε για ενίσχυση με Έλληνες παίκτες κάτω των 23 ετών. Και με προοπτική οικονομικής βοήθειας από ομογενή από την Γερμανία, κτύπησε την πόρτα του Άρη για να πάρει «πακέτο» τον 19χρονο τότε Γιαννιώτη, μαζί με τον Κατίδη. Άλλωστε ο Γιαννιώτας είχε βγει από μια εξαιρετική σεζόν με 19 ματς και 3 γκολ. Όμως η ΑΕΚ τότε περισσότερο πόνταρε στην επιθυμία του παίκτη να φορέσει την φανέλα και λιγότερο στην δυνατότητα να κάνει αυτή την μεταγραφή. Τελικά απέκτησε μόνο τον Κατίδη. Και ο Γιαννιώτας γλίτωσε από την χειρότερη σεζόν στην ιστορία της ΑΕΚ.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ

Την άνοιξη του 2014, η ΑΕΚ ολοκλήρωνε το πρώτο στάδιο της μεγάλης περιπέτειας, που ήταν η σεζόν στη Γ’ εθνική. Και είχε αρχίσει να κάνει κινήσεις για να φτιάξει έναν κορμό όχι μόνο για την Football League που θα ακολουθούσε. Άλλωστε τότε απέκτησε τον Μπακάκη, τον Λαμπρόπουλο αλλά και τον Ανέστη. Εκείνη την εποχή κοίταξε ξανά και την περίπτωση του Γιαννιώτη, ο οποίος πλέον αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας με την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Η ΑΕΚ ψάχτηκε, αλλά το γεγονός πως θα είχε μπροστά της μια σεζόν στη football league, δεν βοηθούσε γενικώς τότε τις μεταγραφικές αναζητήσεις. Τελικά ούτε και τότε η μεταγραφή έγινε και ο Γιαννιώτης επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Αστέρα Τρίπολης.

Η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ

Η τρίτη και… οριστική φορά ήταν φέτος. Ο Γιαννιώτας πάντα είχε στο μυαλό του την προοπτική να φορέσει την φανέλα της ομάδας με την οποία είχε συναισθηματικό δέσιμο και η οποία πλέον έχει ένα πρότζεκτ που του ταιριάζει γάντι. Ενώ η ΑΕΚ από την άλλη μεριά, έχει πάντα τα… ραντάρ της ανοικτά για παίκτες που μπορούν να ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό της. Και ο Γιαννιώτης είναι 25χρονών και διεθνής. Επομένως από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, σε καμία από τις δυο πλευρές δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη. Ειδικά από την στιγμή που κάθε ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης της ΑΕΚ, είναι καλοδεχούμενη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ