ΑΕΚ

Τρίστασον: "Θα παλέψω να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στην ΑΕΚ"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ισλανδός, Άρνορ Τρίστασον, μιλά στο αποψινό Match Programme για το ματς με την Αούστρια Βιέννης και την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Μετά τον ένα χρόνο της συμμετοχής του στο αυστριακό πρωτάθλημα με τη Ραπίντ Βιέννης για τον "πράσινο", Αρνορ Τρίστασον, η Αούστρια αποτελεί τον μισητό αντίπαλο. "Όταν γίνεσαι πράσινος για μία φορά, δεν μπορεί ποτέ να γυρίσεις σε… μωβ" είναι το πρώτο πράγμα που του έμαθαν πέρυσι.

Κόντρα στην αποψινή (22:05) αντίπαλο της ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική στο Europa League, ο Ισλανδός μεσοεπιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ στην αυστριακή Μπουντεσλίγκα, κάνει την ανάλυση της Αούστρια Βιέννης, την οποία χαρακτηρίζει υπολογίσιμο αντίπαλο, ενώ αναφέρεται και στη δική του προσπάθεια να κερδίσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Αναλυτικά:

-Αρνορ, είσαι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα την Αούστρια Βιέννης. Ποια είναι η γνώμη σου για τη δυναμικότητα της αυστριακής ομάδας;

"Πρόκειται ασφαλώς για μια δυνατή ομάδα, έχουν πολύ καλό σύνολο και για αυτό άλλωστε βρίσκονται στο Europa League, κάτι που βεβαίως όπως ισχύει και για εμάς. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, το οποίο σίγουρα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να το κερδίσουμε".

-Για εσένα υπήρξε και ο… μισητός αντίπαλος στη διάρκεια της περσινής σεζόν…

"Εγώ έχω την περσινή εμπειρία από την Αούστρια στο αυστριακό πρωτάθλημα. Επαιξα εναντίον τους με τη Ραπίντ και όπως λένε στην Αυστρία… «όταν γίνεσαι πράσινος για μία φορά, τότε δεν γίνεται να… γυρίσεις σε μωβ! Για εμένα θα αποτελεί πάντα ένα μεγάλο αντίπαλο και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να τους βρω και πάλι απέναντί μου και να τους νικήσω και πάλι"!

-Είναι καλές ή κακές οι αναμνήσεις σου από τα περσινά ματς της Ραπίντ με την Αούστρια;

"Εναντίον της Αούστρια πέτυχα το πρώτο μου γκολ στο αυστριακό πρωτάθλημα (στις 7 Αυγούστου άνοιξε το σκορ στο εντυπωσιακό 1-4 της Ραπίντ στο «Ερνστ Χάπελ»), αλλά στη συνέχεια τραυματίστηκα (έγινε αλλαγή λίγα λεπτά μετά το γκολ που πέτυχε!) στο γήπεδό τους. Αυτά τα ματς στην Αυστρία είναι πάντα 50-50, είναι το κλασσικό ντέρμπι του πρωταθλήματος ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες… Μπορεί τα περσινά αποτελέσματα να ήταν καλύτερα για την Αούστρια (δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία νίκη της Ραπίντ στα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος), αλλά για μένα πάντα η Ραπίντ θα είναι η καλύτερη ομάδα! Εντάξει, ό,τι και να πιστεύω εγώ, δεδομένα πρόκειται για μία καλή ομάδα, αλλά θα σου επαναλάβω το πιστεύω μου ότι η ΑΕΚ μπορεί να αναδειχθεί νικήτρια απόψε".

-Είναι κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ από την Αούστρια; Και στο ρωτώ γιατί στην Ελλάδα εύκολα μπορεί να υποτιμήσουμε μια ομάδα τέτοιας δυναμικότητας που δεν είναι το μεγάλο όνομα…

"Κοίτα, πρόκειται για μία ομάδα που ξέρει να αμύνεται πολύ καλά και όταν έχει την μπάλα στην κατοχή της υπάρχει ένας παίκτης, το αμυντικό τους χαφ, ο Χολτσχάουζερ, που είναι ο παίκτης – κλειδί, κρατά την μπάλα, από αυτόν περνάει όλο το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα διαθέτουν γρήγορα άκρα για την αντεπίθεση και μετά υπάρχει το νούμερο 10, ο Γκρίνβαλντ, ένας δυνατός παίκτης με καλό σουτ που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Είναι δυνατοί παίκτες από αθλητικής άποψης, με ποιότητα και εμπειρία και θα το παλέψουν! Θα είναι δύσκολο ματς, που για εμάς είναι αγώνας - κλειδί γιατί με δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές θα έχουμε τον απόλυτο έλεγχο για την πρόκριση".

-Αρνορ, πλέον έχεις ζήσει την ΑΕΚ, τα αποδυτήρια, τους συμπαίκτες τους, εκτιμάς ότι υπάρχει η κατάλληλη ποιότητα στην ομάδα ώστε να ποντάρει σε μια καλή πορεία στο Europa League;

"Εχω ζήσει πλέον αρκετό καιρό την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου, την ποιότητα του κάθε παίκτη ξεχωριστά και από τη στιγμή που ξεκινήσαμε καλά στη διοργάνωση με τη νίκη στη Ριέκα θεωρώ ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με αξιώσεις και στο Europa League".

-Γνωρίζεις ασφαλώς ότι για την ομάδα πρόκειται για μια ειδική συγκυρία αφού απουσίασε για έξι ολόκληρα χρόνια από ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

"Και να μην το γνώριζα, θα μου ήταν πολύ εύκολο να το αντιληφθώ από τη συνολική ατμόσφαιρα που εισπράττω και ζω εντός της ομάδας. Ηταν πολύ εύκολο να αισθανθείς την ευτυχία όλου του γκρουπ το βράδυ που αποκλείσαμε την Μπριζ, να καταλάβεις την ικανοποίηση όλης της ομάδας και των οπαδών και να νιώσεις τη χαρά τους. Στο λέω και πάλι είναι πολύ σημαντικό που ξεκινήσαμε καλά στον όμιλο προκειμένου να πάρουμε φόρα για τη συνέχεια".

-Για εσένα αυτό το πρώτο διάστημα στην ομάδα φαίνεται σαν να αποτελεί ακόμα ένα διάστημα προσαρμογής. Δεν ξέρω πως αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες αυτού του πρώτου χρόνου παραμονής σε ένα νέο περιβάλλον.

"Σίγουρα πρόκειται για τις πρώτες στιγμές στην ομάδα, σίγουρα δεν έχω παίξει όσο θα ήθελα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είμαι πάντα έτοιμος να προσφέρω, θα χρειαστεί σίγουρα να παλέψω ακόμα περισσότερο και να προσπαθήσω πολύ για να κερδίσω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει και η θετική ανάγνωση. Το γεγονός ότι ανήκω σε μία πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες, υψηλό επίπεδο και ανταγωνισμό και αυτό σου δίνει το κίνητρο. Παράλληλα είναι πολύ ωραία η ζωή στην Αθήνα, οι πάντες γύρω και μέσα στην ομάδα είναι κοντά μου, έτοιμοι να προσφέρουν τα πάντα σε κάθε πρόβλημα, οπότε αυτό που μένει σε εμένα είναι να προσπαθήσω κάνοντας τη δουλειά μου".

-Αισθάνεσαι έτοιμος για μάχη της διεκδίκησης μίας θέσης στην ενδεκάδα;

"Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ήμουν εδώ, θα πήγαινα σπίτι μου! Είμαι εδώ για να παλέψω για τη θέση μου στην ομάδα και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στην ΑΕΚ".

-Πιστεύεις ακόμα ότι η επιλογή σου να έρθεις εδώ αποτελεί ένα πολύ καλό βήμα για την καριέρα σου»;

"Όταν δέχθηκα την πρόταση και ήρθα εδώ, σκέφτηκα ότι για εμένα αποτελεί μεγάλο κίνητρο, ένα πολύ καλό βήμα προς τα εμπρός και έτσι ήρθα. Προχώρησα και παραμένω χαρούμενος που είμαι εδώ".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ