ΑΕΚ

Τρία βήματα πριν τις… μπουλντόζες στην "Αγιά Σοφιά"

Τρία βήματα πριν τις… μπουλντόζες στην "Αγιά Σοφιά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι επόμενες κινήσεις μετά την ψήφιση από την Βουλή της τροπολογίας που αφορά το έργο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Για περισσότερους από έναν λόγους η χθεσινή (11/04) ημέρα θεωρείται σταθμός για την προσπάθεια της ΑΕΚ να προχωρήσει το έργο της κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κυρίως για καθαρά πρακτικούς, καθώς η ψήφιση από την Βουλή συγκεκριμένης τροπολογίας, επιτρέπει απολύτως σύννομα, να ξεπεραστεί το τελευταίο εμπόδιο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Η υπόθεση της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης, φεύγει πλέον από το συρτάρι του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας που ήταν εδώ και πέντε μήνες "κλειδωμένη" και πηγαίνει στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Εκεί που δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, να συνεχίσει να μένει… κλειδωμένη. Ουσιαστικά, μετά την χθεσινή εξέλιξη με την ψήφιση της τροπολογίας, απομένουν μόλις τρια βήματα, μέχρι να μπουλντόζες στο οικόπεδο που θα κτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

BHMA ΠΡΩΤΟ - ΤΟ ΦΕΚ

Το γεγονός πως χθες ψηφίστηκε η τροπολογία που ενδιαφέρει την ΑΕΚ και αφορά την υπόθεση του νέου γηπέδου, δεν σημαίνει αυτομάτως πως τίθεται και σε ισχύ. Θα πρέπει πρώτα να δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Κάτι όμως, που δεν πρόκειται να καθυστερήσει. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Sport24, αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στην προσεχή εβδομάδα. Αμέσως μετά το Πάσχα δηλαδή.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ - ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Από την στιγμή που πλέον θα τεθεί σε ισχύ η τροπολογία, αρμόδιο για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης του γηπέδου της ΑΕΚ, είναι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Εκεί θα απευθυνθεί η ΑΕΚ μ’ όλα τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να λάβει αυτή την έγκριση. Ήδη έχουν γίνει πρώτες επαφές με στελέχη του υπουργείου, προκειμένου να υπάρξει μια προεργασία, σε επίπεδο ενημέρωσης, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος. Και στην ΑΕΚ εκτιμούν πως επίσης αυτή η διαδικασία, δεν πρόκειται να είναι χρονοβόρα και δεν θα ξεπεράσει τον μήνα.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ - ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η έγκριση της υψομετρικής μελέτης, αποτελεί την τελευταία σημαντική εκκρεμότητα, για να μπορέσει να είναι πλήρης ο φάκελος που πηγαίνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια για το έργο του γηπέδου της ΑΕΚ. Ήδη εδώ και πολλούς μήνες έχει υπάρξει και σειρά επαφών, αλλά και στενή συνεργασία ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει το πρότζεκτ της Αγιά Σοφιάς και στελεχών του ΥΠΕΝ. Και πλέον το έδαφος έχει προετοιμαστεί προκειμένου όταν θα συμπληρωθεί ο φάκελος, επίσης να μην χαθεί άλλος χρόνος. Γι αυτό άλλωστε και ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος, ξεκαθάριζε πως "τον Ιούνιο θα έχουμε την οικοδομική άδεια".

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Εκείνο λοιπόν που φαίνεται, είναι πως η ΑΕΚ απέχει τρια… γραφειοκρατικά βήματα, μέχρι να μπορέσει να ξεκινήσει τις εργασίες στον χώρο που θα κτιστεί το νέο γήπεδο. Και όπου πρώτο στάδιο, βάλτε ισοπέδωση του οικοπέδου, εκσκαφές, περίφραξη και καθαρισμό. Στην ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα, έκαναν τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να είναι απολύτως έτοιμοι για να ξεκινήσουν τις εργασίες του πρώτου σταδίου, από την επόμενη μέρα που θα λάβουν την οικοδομική άδεια. Με δεδομένο πως πρόκειται ουσιαστικά για προετοιμασία για το έργο, θα μπορούσαν ήδη να είχαν ξεκινήσει. Όμως στην ΑΕΚ ήθελαν να είναι απολύτως σύννομοι και να μην δώσουν το παραμικρό… πάτημα για τυχόν νομικά… παρατράγουδα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ