ΑΕΚ

Τους γνωρίζει και τον γνωρίζουν

Τους γνωρίζει και τον γνωρίζουν
Πογέτ INTIME SPORTS

Σε λίγες μέρες ο Πογέτ θα συμπληρώσει μήνα στον πάγκο της ΑΕΚ και ακόμα ανακαλύπτει στοιχεία του υλικού της ομάδας, αλλά και οι παίκτες μαθαίνουν την φιλοσοφία του Ουρουγουανού.

Το χθεσινό (19/11) γεύμα του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ δεν ήταν απλώς μια καλή ευκαιρία σύσφιξης σχέσεων μέσα στην ομάδα. Ήταν και αυτό ένα κομμάτι της διαδικασίας στην οποία βρίσκεται ο Γκας Πογέτ, να γνωρίσει τους παίκτες του. Και φυσικά και εκείνοι να γνωρίσουν αυτόν.

Ένα γεύμα, σε χαλαρό περιβάλλον και μακριά από τις προπονήσεις, ήταν εξαιρετικός τρόπος, προκειμένου έρθουν οι δυο πλευρές πιο κοντά, ως προς την εξοικείωση. Άλλωστε μέχρι τώρα Πογέτ και ποδοσφαιριστές συνεργαζόντουσαν μέσα στο γήπεδο και συνυπήρχαν στο ξενοδοχείο πριν από τα δυο ματς με Παναθηναϊκό και Αστέρα.

Βεβαίως οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι το ένα κομμάτι της… γνωριμίας ανάμεσα σε προπονητή και παίκτες. Το άλλο κομμάτι, αφορά την δουλειά αυτή καθ’ αυτή. Οι παίκτες έχουν αρχίσει πλέον και καταλαβαίνουν και μαθαίνουν την φιλοσοφία και την λογική του Πογέτ. Όχι μόνο ως προς την τακτική. Για παράδειγμα πλέον είναι ξεκάθαρο πως ο Ουρουγουανός τεχνικός επιμένει πολύ στην αυστηρή προσήλωση στην αμυντική λειτουργία, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Και επ’ αυτού είναι κάθετος αλλά και αυστηρός. Κάτι που φάνηκε στις έντονες παρατηρήσεις που έκανε στους ποδοσφαιριστές, μετά το τέλος της προπόνησης της Τετάρτης (18/11) όπου σε έντονο ύφος επανέλαβε ορισμένες βασικές αρχές της φιλοσοφίας του.

Όμως παράλληλα και ο Πογέτ έχει αρχίσει να γνωρίζει καλύτερα το υλικό που έχει στην ομάδα. Πέρα απ’ όσα είχε δει πριν αναλάβει, πλέον έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει και πράγματα ιδίοις όμασι. Και υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ΑΕΚ, για τους οποίους ο Ουρουγουανός αυτές τις τρεις εβδομάδες και μ’ όσα έχει δει στο γήπεδο, έχει σχηματίσει εντελώς διαφορετική γνώμη, απ’ αυτή που είχε όταν ανέλαβε την ομάδα.

Είναι σαφές πως αυτή η διαδικασία της εκατέρωθεν… γνωριμίας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και θα χρειαστεί ακόμα τον χρόνο της, παρόλο που οι παίκτες πλέον αισθάνονται πως έχουν αρχίσει να… «πιάνουν» τι θέλει και πως το θέλει ο Πογέτ, ενώ και ο Ουρουγουανός έχει σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για το υλικό.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ