ΑΕΚ

Το τρις εξαμαρτείν του Βράνιες

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Βράνιες EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αποκάλυψε το τρίτο επεισόδιο με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Όγκνιεν Βράνιες και εκφράζει την απορία του για το πως η ΑΕΚ θα πορευτεί με μία τόσο μεγάλη τρύπα στους στόπερ, αν δεν αποκτήσει άμεσα κεντρικό αμυντικό.

Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι ο μηχανισμός εύρεσης κεντρικού αμυντικού, δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή. Περιμένει να διαπιστώσει αν θα λάβει τέτοια άνωθεν εντολή. Η περίπτωση του Βράνιες όμως, είναι από αυτές στις οποίες αδυνατείς να δείξεις την παραμικρή εμπιστοσύνη. Είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα αποδυτήρια και, πλέον, είναι ανώφελο να προσπαθείς να πείσεις ότι αυτή η σχέση μπορεί να λειτουργήσει.

Ελάτε για λίγο στη θέση του Χιμένεθ... Ο προπονητής πρέπει από εδώ και στο εξής, εφόσον αποφασιστεί και πάλι (όπως μετά το πρώτο και δεύτερο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Βόσνιο) ότι "δεν τρέχει και τίποτα, είναι καλό παιδί ο Ογκνιεν, απλά λίγο αντιδραστικός", να υπολογίζει κάθε φορά που θα σχεδιάζει την ενδεκάδα, ότι αν ο 28χρονος δεν πάρει φανέλα βασικού, η απόδοση για να δημιουργήσει θέμα, προσφέρεται στο 1.15. Και ειδικά αυτή η περίοδος, κάθε άλλο παρά για τζόγο προσφέρεται.

Ο Βράνιες είναι απόλυτα ανάξιος εμπιστοσύνης. Και στη φάση που οδηγήθηκε η ιστορία, δύο πράγματα μπορούν να συμβούν: Είτε να φύγει ο Χιμένεθ, είτε να αποχωρήσει ο ποδοσφαιριστής. Για να συμπλεύσουν οι δυο τους, θα πρέπει ο Μανόλο να βάλει για τρίτη φορά νερό κρασί του. Κι αν θα αναγκαστεί να το κάνει (κι ενώ τα παραδείγματα λαμβάνουν συνεχώς λάθος μηνύματα για το τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει ο καθένας), θα πρόκειται για μια απόφαση η οποία θα αφορά πρόσωπο το οποίο, δεν τον εμπνέει πια.

Όχι ως ποδοσφαιριστής, αλλά ως χαρακτήρας. Ήδη δε, το θέμα διχάζει κόσμο και κοσμάκη στα social media. Υπάρχουν και εκείνοι που χρεώνουν στον Χιμένεθ ότι του έκανε καψώνι. Για την ενδεκάδα όμως αποφασίζει ο προπονητής και εκείνος που είναι ήδη δις υπότροπος, οφείλει να σεβαστεί.

Αυτό που η ΑΕΚ πρέπει να πράξει στις 6 ημέρες που έχει μπροστά της είναι να κλείσει την τρύπα. Δεν υπάρχουν θαυματουργοί μηχανισμοί που να πείθουν ότι ο Χιμένεθ θα νιώσει ξανά άνετα με τον Βράνιες, ούτε ότι ο Βόσνιος θα καταφέρει να παραμένει ψύχραιμος στις αποφάσεις του κόουτς. Κάποια στιγμή αυτό το αστείο (που δεν είναι τελικά καθόλου αστείο) πρέπει να τελειώσει.

Απόκτηση στόπερ, αυτό είναι το αντίδοτο. Ή αν πάλι, η ομάδα αποφασίσει να πορευτεί και σε αυτή τη θέση με απόλυτο ρίσκο (όπως επέλεξε να κάνει, ασφαλώς με συμμέτοχο τον Χιμένεθ, μη αποκτώντας εξτρέμ και μπακ για τη γυμνή αριστερή πλευρά της), ας μπει στην εξίσωση ο Τζανετόπουλος με την ευχή να γυρίσει κάποια στιγμή ο Τσόσιτς. Ειδάλλως θα έχουμε ακόμα ένα «κουκούλωμα» της υπόθεσης Βράνιες.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ