ΑΕΚ

Το τρικ που δεν έπιασε με Γιόχανσον

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αποκαλύπτει την πρόταση-έκπληξη του Λυμπερόπουλου που δεν έκανε αποδεκτή ο Γιόχανσον πριν τραυματιστεί. Ποια είναι τα σημερινά δεδομένα στην υπόθεση του Σουηδού και τι μπορεί να φέρει το νέο έτος.

Στην ΑΕΚ είχαν σχεδόν ξεγράψει το ενδεχόμενο παραμονής του Γιάκομπ Γιόχανσον στην ομάδα και μετά το ερχόμενο καλοκαίρι. Η όλη στάση του Σουηδού έδειχνε το δρόμο της φυγής από τη μεριά του, δίχως διάθεση διαπραγμάτευσης. Επί της ουσίας διατηρούσε την "Ενωση" στο κόλπο με τα λόγια, ενώ αυτά απείχαν από τις πράξεις.

Μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Λυμπερόπουλος, σκαρφίστηκε ένα τρικ, στην προσπάθειά του να τον πείσει να υπογράψει. Πρότεινε στον Γιόχανσον την υπογραφή νέου συμβολαίου, με συμφωνία εφόσον πωληθεί, να καρπωθεί ένα μεγάλο ποσοστό (ακόμα και τα μισά χρήματα) της μεταγραφής!

Επί παραδείγματι, αν ο Σουηδός δεχόταν την πρόταση της "Ενωσης" για επέκταση της συνεργασίας και κατέφθανε πρόταση αγοράς του αντί 3 εκατ. ευρώ, ο Γιόχανσον θα έπαιρνε τα μισά ή κάτι λιγότερο. Ένα έξυπνο τρικ προκειμένου η ΑΕΚ να μη χάσει τον ποδοσφαιριστή ως ελεύθερο, δίχως να καρπωθεί ούτε ευρώ, ώστε να εξαργυρώσει τα όσα κατάφερε μέσω αυτής της πορείας στην Ελλάδα. Ωστόσο ο Σουηδός ήταν κι εδώ αρνητικός!

ΤΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Ολα αυτά ίσχυαν πριν από τον τραυματισμό του. Ενδεχομένως να ισχύουν και σήμερα. Στην ΑΕΚ είχαν πάντοτε την υποψία ότι ο Σουηδός ίσως να είχε προσυμφωνήσει με άλλη ομάδα (γνωρίζετε όλοι καλά ότι δεν υπάρχει ατζέντης στον κόσμο που να μην κάνει υπόγειες συζητήσεις με άλλους συλλόγους) και δεν θα τους φανεί περίεργο αν τις πρώτες ημέρες του νέου έτους (όταν θα έχει νόμιμα το δικαίωμα να το φανερώσει) πληροφορηθούν ότι θα μεταναστεύσει από το καλοκαίρι και μετά.

Αν όμως δεν προκύψει κάτι τέτοιο, αν ο Γιόχανσον δεν έχει τίποτα χειροπιαστό στα χέρια του ή αν μια συμφωνία που ήταν στα σκαριά "κόλλησε" εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του, τότε το πράγμα αλλάζει ενόψει του καλοκαιριού. Αλλωστε η πρόταση της ΑΕΚ παραμένει εν ισχύ, αρκεί ο Σουηδός να μπει στη διαδικασία να απαντήσει εγκαίρως, όχι αφήνοντας το χρόνο να "τρέχει" υπέρ του, κοινώς να πει ξεκάθαρα στην ομάδα που ούτως ή άλλως θα ανήκει μέχρι το καλοκαίρι, αν σκοπεύει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι για μια τελική συζήτηση, εντός του Γενάρη.

Σε περίπτωση που παραμείνει απαθής ή επιλέξει να κάνει και το δεύτερο στάδιο αποθεραπείας του στη Σουηδία, οι "κιτρινόμαυροι" θα αποσύρουν την πρότασή τους και θα "χτενίσουν" την αγορά για επιπλέον έναν μέσο, ασχέτως με το ποιος θα είναι αυτός που θα αποκτηθεί ( ο Μοράν λογικά όπως διαβάσατε στο Sport24.gr) κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Άλλωστε η ανάγκη για ακόμα έναν κεντρικό χαφ είχε διαπιστωθεί ακόμα και όταν ο Γιόχανσον ήταν ενεργός, ενώ η υπόθεση αυτή παραμένει αλληλένδετη με το συμβόλαιο του Σιμόες ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΑΕΚ για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ