ΑΕΚ

To Top-11 της "παρέλασης" της πρωταθλήτριας ΑΕΚ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η "παρέλαση" της πρωταθλήτριας ΑΕΚ ήταν ένα ψηφιδωτό από μαγικές στιγμές. Το Sport24.gr επέλεξε την κορυφαία ενδεκάδα από μικρές… μεγάλες στιγμές, από την ανεπανάληπτη φιέστα.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και ο φωτογραφικός φακός ή αυτός της κάμερας, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπώσει τις στιγμές που έζησαν χθες το βράδυ οι πρωταθλητές της ΑΕΚ που ήταν πάνω στο πούλμαν και χιλιάδες οπαδοί που πλημμύρισαν τους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Άπειρες στιγμές που συνθέτουν ένα ψηφιδωτό ξεσπάσματος, γλεντιού και δικαίωσης για το προπονητικό τιμ, τους παίκτες, τους ανθρώπους και τον κόσμο της Ένωσης. Όμως όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, η κουβέντα γίνεται πάντα για… ενδεκάδα.

Γι' αυτό το λόγο, το Sport24.gr ξεχώρισε τη "βασική" ενδεκάδα των μικρών… μεγάλων στιγμών, από την "παρέλαση" της πρωταθλήτριας με την κούπα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

1. "ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΤΥΜΠΑΝΟ"

Όλοι, μα όλοι που ήταν πάνω στο πούλμαν, συμμετείχαν στα συνθήματα των οπαδών. Από τον Μανόλο Χιμένεθ και τους συνεργάτες του, μέχρι και όλους τους ποδοσφαιριστές. Έλληνες και ξένους. Όμως ο Ισπανός τεχνικός ήταν μπροστάρης, ακόμα και στα συνθήματα.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όχι μόνο ακολουθούσε, όχι μόνο προέτρεπε τον κόσμο να φωνάξει ξεχωριστά για κάθε παίκτη, αλλά όταν το πούλμαν έφτασε μπροστά στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου για να κορυφωθεί η φιέστα, ζήτησε να ανέβει στην οροφή και ένα τύμπανο. Το πήρε από τον κόσμο και άρχισε να οργανώνει τα συνθήματα. Και τον ακολούθησε και ο Αραούχο και οι υπόλοιποι παίκτες.

2. ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΕΙΣ, ΜΠΥΡΑ ΕΣΕΙΣ

"Οπλισμένοι" με σαμπάνιες ανέβηκαν στο πούλμαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Τις άνοιγαν και κατά την διάρκεια της διαδρομής, έλουζαν τον κόσμο. Όσο για την απάντηση από τους οπαδούς; Εκτόξευαν και μ’ αυτό τον τρόπο προμήθευαν τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ με μπύρες. Όσο και αν επιμένετε πάντως, δεν θα σας αποκαλύψουμε αν υπήρχε παίκτης που να ήπιε περισσότερες της μιας και ποιος ήταν.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

3. Ο ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ… ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ

Το πούλμαν της πρωταθλήτριας ξεκίνησε από την Ριζούπολη με περισσότερους από δυο χιλιάδες οπαδούς να το συνοδεύουν. Στην πορεία προστέθηκαν και άλλοι, ενώ στη Νέα Φιλαδέλφεια επικρατούσε το αδιαχώρητο από τον κόσμο.

Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα, ήταν πως στη διαδρομή που ακολούθησε το πούλμαν, απ’ όλες τις πολυκατοικίες, έβγαιναν στα μπαλκόνια οπαδοί της ΑΕΚ και τραγουδούσαν συνθήματα. Με τους παίκτες να απαντούν, αλλά και να τραβάνε βίντεο και φωτογραφίες τα κιτρινόμαυρα μπαλκόνια.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

4. ΚΙ ΟΜΩΣ "ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ" Ο ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Δεν είναι από τους πιο εκδηλωτικούς παίκτες του κόσμου ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Και μπορεί μετά από την χθεσινή παρέλαση να έλεγε πως "δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι ανάλογο, ούτε πίστευα πως θα το ζήσω". Όμως γενικώς ο Ουκρανός ήταν συγκρατημένος. Εξαίρεση, όταν ακουγόταν, είτε από τους οπαδούς, είτε από τα μεγάφωνα όταν το πούλμαν έφτασε στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο ύμνος της ΑΕΚ. Ήταν οι μόνες φορές, που ο Τσιγκρίνσκι ακολουθούσε.

5. "ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΚΡΥΑ"

"Το πρωί στο ξενοδοχείο ήρθε ένας φίλος να με επισκεφτεί και του είπα πως η μέρα θα ήταν ακόμα καλύτερη αν δεν έβρεχε. Και μου απάντησε πως δεν είναι βροχή, αλλά είναι τα δάκρυα χιλιάδων ΑΕΚτζήδων από την συγκίνηση για το πρωτάθλημα". Αυτή ήταν η ιστορία που περιέγραψε ο Χιμένεθ μετά την λήξη του ματς με την Ριζούπολη. Και όταν στο φινάλε της παρέλασης έπιασε καταρρακτώδη βροχή, όχι μόνο κανείς δεν πτοήθηκε, αλλά ο Χιμένεθ έδειχνε στον κόσμο προς τον ουρανό και έκανε με τα χέρια του νεύματα, για να περιγράψει πως η βροχή είναι δάκρυα.

6. Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΣΙΜΟΕΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν συγκρίσεις του Αντρέ Σιμόες με τον Τόνι Σαβέβσκι. Άλλωστε οι δυο φορούν και το ίδιο νούμερο. Το "οκτώ". Μάλιστα ο Πορτογάλος μέσος πήρε από οπαδό και φόρεσε κατά την διάρκεια της παρέλασης, μια παλιά φανέλα της ΑΕΚ, με το όνομα και το νούμερο του Σαβέβσκι.

7. Ο ΔΗΜΙΟΣ… ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

Προφανώς και ψυχή των πανηγυρισμών, ήταν ο Νίκος Κορομηλάς. Την περισσότερη ώρα, αγκαλιά με τον Μανόλο Χιμένεθ. Όμως ο Μήτσι θυμήθηκε και την μάσκα που του είχε φορέσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και τον είχε ονομάσει δήμιο. Και στην χθεσινή παρέλαση, ο Κορομηλάς φόρεσε και πάλι την μάσκα του δήμιου.

8. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ

Κορυφαίος επιστήμονας είναι ο γιατρός της ΑΕΚ Άλκης Καλλιακμάνης. Όμως στους χθεσινούς πανηγυρισμούς, έκανε σαν μικρό παιδί. Πραγματικά ισχύει αυτό που λένε, "ο γιατρός τρελάθηκε". Με κασκόλ και κατόπιν μ’ ένα τεράστιο κιτρινόμαυρο καπέλο στο κεφάλι, δεν άφησε σύνθημα που να μην τραγουδήσει.

9. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Με την φανέλα του 1994 είχε εμφανιστεί στη Ριζούπολη χθες ο Βασίλης Δημητριάδης. Συνδέοντας εκείνο το πρωτάθλημα που κατέκτησε ως παίκτης, μ’ αυτό που κατακτά ως τιμ μάνατζερ. Κι η αλήθεια είναι πως το γλέντησε με την ψυχή του πάνω στο πούλμαν. Ήταν μάλιστα απ’ αυτούς που έδιναν τον τόνο σχεδόν για όλα τα συνθήματα.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

10. "ΑΝΑΨΕ ΤΟ"

Η νύχτα έγινε μέρα πολλές φορές χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τα πολλά καπνογόνα που άναψαν. Και όχι μόνο από τον κόσμο. Δεκάδες καπνογόνα έφτασαν πάνω στο ανοικτό πούλμαν και σε χέρια ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, όπως για παράδειγμα του Βράνιες. Κάθε φορά η προτροπή από τους υπόλοιπους ήταν "άναψε το".

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

11. ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ Η ΚΟΥΠΑ

Την κούπα του πρωταθλητή την σήκωσε ο Πέτρος Μάνταλος στη Ριζούπολη. Και από εκείνη την στιγμή, δεν ήθελε να την αποχωριστεί. Μάλιστα έκανε, πάνω από το πούλμαν, αναπαράσταση της στέψης, πολλές φορές. Έπαιρνε την κούπα στα χέρια του, την έδειχνε στους οπαδούς και στη συνέχεια την σήκωνε στον ουρανό. Με τον κόσμο να παραληρεί.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η στέψη και η φιέστα της πρωταθλήτριας ΑΕΚ
PHOTOS: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με την κούπα του πρωταθλήματος
Photostory από την πορεία του πούλμαν της ΑΕΚ
VIDEO: "Δεν θα φύγεις από εδώ ποτέ, Λάζαρε... Λάζαρε"
Photostory: Η στέψη της ΑΕΚ σε εικόνες
VIDEO: Πήρε "φωτιά" η Ριζούπολη τη στιγμή της στέψης της ΑΕΚ
Μάνταλος: "Η καλύτερη στιγμή της ζωής μου"
Η απονομή του πρωταθλήματος στην ΑΕΚ
Κιτρινόμαυρη τρέλα και σε t-shirt
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ