ΑΕΚ

Το στοίχημα του Μοράις

Το στοίχημα του Μοράις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το σημερινό (26/11-19.30) παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πλατανιά, έχει μια εξαιρετικά σημαντική ιδιαιτερότητα για τον Πορτογάλο τεχνικό, Ζοζέ Μοράις. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Με εννέα βαθμούς απόσταση από την κορυφή και τη νίκη να αγνοείται για την ΑΕΚ εδώ και τρεις αγωνιστικές, το προφανές είναι πως το σημερινό (26/11-19.30) παιχνίδι με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ έχει αποκτήσει εξέχουσα σημασία.

Ωστόσο υπάρχει και μια ακόμα σημαντική παράμετρος. Το ματς αυτό, αποτελεί ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα για τον Ζοζέ Μοράις. Και όχι μόνο διότι ο Πορτογάλος τεχνικός ψάχνει εναγωνίως την πρώτη του νίκη ως προπονητής της ΑΕΚ σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως για πρώτη φορά από τότε που Μοράις ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, θα κριθεί η δουλειά του. Κάτι που ο Πορτογάλος τεχνικός και το ξέρει και το μετρά πολύ.

Ο Μοράις μέσα στην ατυχία του με τους πολλούς τραυματισμούς, πήρε ένα δώρο που λίγοι προπονητές που αναλαμβάνουν μια ομάδα μεσούσης της σεζόν, το έχουν πάρει. Είχε την ευκαιρία να πέσει πάνω σε δυο Σαββατοκύριακα που δεν υπήρχαν αγώνες πρωταθλήματος και ως εκ τούτου είχε τρεις σχεδόν γεμάτες εβδομάδες, για να κάνει μια μίνι προετοιμασία. Χωρίς παράλληλα να χρειάζεται να προετοιμάζει την ομάδα για επίσημη αγωνιστική υποχρέωση. Είχε δηλαδή χρόνο να δουλέψει επισταμένα σε τομείς του παιχνιδιού της ΑΕΚ και σε στοιχεία που θέλει να βάλει ο ίδιος.

"Θα φανεί η δουλειά που έχουμε κάνει όλες αυτές τις μέρες", δήλωσε ο Μοράις στην κάμερα της Nova. Κάτι που φανερώνει πως αφενός ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει για πρώτη φορά να δει στο γήπεδο την αγωνιστική εικόνα που ο ίδιος θέλει να δώσει στην ΑΕΚ. Και αφετέρου πως για πρώτη φορά, θα τεθεί υπό κρίση και η δουλειά του και αυτή η αγωνιστική εικόνα που θέλει να δώσει. Γι αυτό άλλωστε και τις τρεις τελευταίες μέρες, έχει προσπαθήσει να δουλέψει ακόμα πιο εντατικά στην τακτική, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και με σχεδιαγράμματα στα αποδυτήρια.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μοράις: "Να πει ο κόσμος, αυτή είναι η ομάδα μας"
Σιμόες: "Υποφέραμε από τα λάθη μας"
Έτοιμος ο Αλμέιδα, καλύτερα ο Τσιγκρίνσκι στην ΑΕΚ
Στις 30 Νοεμβρίου η κρίσιμη μέρα για την "Αγιά Σοφιά"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ