ΑΕΚ

Το σκεπτικό του Δέλλα

Το σκεπτικό του Δέλλα
INTIME SPORTS

Στο «4-2-3-1» καταλήγει ο προπονητής της ΑΕΚ με μεσοεπιθετική τετράδα εκείνη που είχε παρατάξει στο ίδιο γήπεδο στις 11 του περασμένου Φεβρουαρίου, στον αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι σκέψεις της τελευταίας στιγμής για τον Μπουονανότε.

Το κάζο της Τούμπας, το οποίο όπως ο ίδιος ο Τραϊανός Δέλλας ομολόγησε ήταν αποτέλεσμα δικών του λανθασμένων επιλογών σε διάταξη και πρόσωπα, υποχρεώνει τον τεχνικό της ΑΕΚ να επιστρέψει στην επιστροφή της πεπατημένης. Θα παρατάξει την Ένωση σε διάταξη «4-2-3-1» και όπως όλα συνομολογούν (βάσει και των δοκιμών που έκανε τις τελευταίες ημέρες), στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας θα εμπιστευθεί την τετράδα του περασμένου Φεβρουαρίου (στο 1-1 του Καραϊσκάκης για το Κύπελλο Ελλάδας), αποτελούμενη από τους Μάνταλο - Μπαρμπόζα - Πλατέλλας - Αραβίδη.

Το σκεπτικό του Δέλλα συζητιέται πολύ τις τελευταίες ώρες, ειδικά όσον αφορά τη διαφαινόμενη επιλογή του να μην συμπεριλάβει στο αρχικό σχήμα τους Ντιέγο Μπουονανότε και Ρόναλντ Βάργκας. Περισσότερο για τον πρώτο όμως, καθώς πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας (με τρία τέρματα) και γενικώς τον ποδοσφαιριστή που στο μυαλό των φίλων της ΑΕΚ λογίζεται ως αυτός που μπορεί (περισσότερο από κάθε άλλον) να κάνει τη διαφορά στον αγώνα, άρα και τη ζημιά στον Ολυμπιακό.

Ας τα πιάσουμε ανά θέση... Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο βασικός σε όλα τα επίσημα ματς εφέτος Αλάιν Μπαρόχα. Στα αριστερά της άμυνας θα ξεκινήσει ο Ντίντακ ενώ από τα δεξιά ο Γκάλο θα διατηρήσει τη θέση του. Το κέντρο της άμυνας θα αποτελείται από τους Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο, λογικά ο Κολοβέτσιος θα μείνει στον πάγκο.

Το δίδυμο Σιμόες - Γιόχανσον δεν κουνιέται, ενώ στη θέση του επιτελικού μέσου θα αγωνιστεί ο Πέτρος Μάνταλος. Ασχέτως με το ότι αγωνίστηκε και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος, ο Τραϊνός Δέλλας πιστεύει πως ο 24χρονος μέσος θα μπορέσει να αντεπεξέλθει καθώς πλέον είναι απόλυτα έτοιμος για απανωτά ματς και συνεχή 90λεπτα.

Συνταγή Κυπέλλου διότι...

Στο αριστερό φτερό της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Έλντερ Μπαρμπόσα. Μία κίνηση που θεωρείται λογική αν αναλογιστεί ότι πως στα τελευταία παιχνίδια που έχει πάρει χρόνο συμμετοχής ο Πορτογάλος έχει δείξει βελτίωση, δικαίως θεωρείται ένας από τους φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου και φυσικά είναι κανονικός ακραίος, δηλαδή γνωρίζει τακτικά τη θέση και πως πρέπει να την καλύψει τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά.

Ο τεχνικός της Ένωσης θα θελήσει η ομάδα του να παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας ψηλά από το πρώτο λεπτό. Θεωρεί ότι το σχέδιο αυτό μπορεί να εξυπηρετηθεί πιο εύκολα βάζοντας στα δεξί άκρο της επίθεσης τον Πλατέλλα, ποδοσφαιριστή που συνεισφέρει πολλά περισσότερα ανασταλτικά εν συγκρίσει με τους Μπουονανότε και Βάργκας. Ασφαλώς υπολείπεται σημαντικά σε εκτελεστικές ικανότητες των δύο προαναφερθέντων.

Ο Δέλλας βλέπει στο πρόσωπο του Πλατέλλα τον απαραίτητο για το συγκεκριμένο δυναμισμό, πιστεύοντας παράλληλα ότι με το πείσμα που διαθέτει και τα τρεξίματα που βγάζει, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός θα είναι πιο αποτελεσματικός για την πιστή εφαρμογή των αγωνιστικών πλάνων που προκύπτουν από την επιλογή του συγκεκριμένου συστήματος. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Χρήστος Αραβίδης.

Λίγες ώρες πριν από τον αγώνα λοιπόν, είναι κάτι πολύ παραπάνω από πιθανό το σενάριο να αφήσει ο Δέλλας στον πάγκο τόσο τον Βάργκας ο οποίος προέρχεται από διεθνείς υποχρεώσεις, όσο και τον Μπουανανότε παρατάσσοντας τη μεσοεπιθετική τετράδα που είχε προτιμήσει πέρσι στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αποτελούμενη από τους Μπαρμπόσα - Μάνταλο - Πλατέλλα - Αραβίδη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ