ΑΕΚ

Το "σεντόνι" έφερε 70% αύξηση σε έσοδα και διαρκείας

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης που έφερε στα έσοδα και στα εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΚ, η επιστροφή στους ομίλους τουChampionsLeague. ΤοSport24.grαναλύει

Είναι βέβαιο πως πολλές φορές ισχύει η ρήση πως οι αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα. Στην περίπτωση ωστόσο της ΑΕΚ, είναι (και) οι αριθμοί που λένε την αλήθεια, για την "εκτόξευση" που έχει κάνει την τελευταία πενταετία. Και η αλήθεια είναι πως η πρόκριση στους ομίλους τουChampionsLeague, έδωσε την πιο μεγάλη ώθηση.

Τουλάχιστον αυτό υπαγορεύει, η γλώσσα των αριθμών. Λόγω του «σεντονιού», τα έσοδα της ΑΕΚ θα αυξηθούν κατά περισσότερο από 70% σε σχέση με πέρυσι. Κυρίως διότι από την Ευρώπη και μόνο, από τα περίπου 10 εκατομμύρια πέρυσι, θα πάει κοντά στα 25 φέτος.

Ενώ επίσης λόγω (κυρίως) του "σεντονιού", ακόμα και τα εισιτήρια Διαρκείας της ΑΕΚ, είχαν αύξηση κοντά στο 70% (68%) σε σχέση με πέρυσι. Δεδομένα οι 14.267 κάρτες που πούλησε φέτος η Ένωση, συνιστά ρεκόρ στη νέα εποχή που μπήκε η ομάδα, από την μεγάλη καταστροφή του 2013 και μετά. Και φυσικά η επιστροφή στους ομίλους τουChampionsLeagueέπαιξε καθοριστικό ρόλο. Το Sport24.gr αναλύει τους… αριθμούς των διαρκείας της ΑΕΚ.

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΕΛΤΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΝΤΙ

Η αλήθεια είναι πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, "ζέστανε" πολύ τον κόσμο της ΑΕΚ και έδωσε ώθηση στα εισιτήρια Διαρκείας. Άλλωστε στις αρχές του Αυγούστου και πριν καν δώσει η Ένωση παιχνίδια για την προκριματική φάση τουChampionsLeague, οι πωλήσεις είχαν ήδη πλησιάσει στις 11 χιλιάδες.

Και κυρίως πλησίαζαν το καλύτερο νούμερο της πενταετίας. Όμως το ρεκόρ το έφερε η πρόκριση στους ομίλους τουChampionsLeague. Περίπου 3,5 χιλιάδες διαρκείας "έφυγαν" μετά τις πρόκρισης επί της Σέλτικ και επί της Βίντι και μέσα σε διάστημα περίπου 20 ημερών.

Η ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΡΕΚΟΡ

Το καλοκαίρι του 2013 η ΑΕΚ μπήκε στην εποχή Μελισσανίδη, μετά την μεγάλη καταστροφή και τον υποβιβασμό. Χρειάστηκε να ξεκινήσει ουσιαστικά από το μηδέν. Από την Γ’ εθνική. Σ’ εκείνο το καλοκαίρι όμως, φάνηκε και η συσπείρωση του κόσμου της ΑΕΚ. Αγόρασε 12.855 εισιτήρια διαρκείας! Ρεκόρ που κράτησε μέχρι και φέτος το καλοκαίρι.

Ακολούθησε το επιφυλακτικό καλοκαίρι πριν από την συμμετοχή στηFootballLeague, όπου δεν ανακοινώθηκε καν επισήμως νούμερο για τα διαρκείας που έφυγαν, αλλά δεν ξεπέρασε τις 8 με 9 χιλιάδες. Ακολούθησε το καλοκαίρι της επιστροφής στηSuperleague, όπου ο κόσμος παρέμεινε επιφυλακτικός και αγόρασε 9.832 εισιτήρια διαρκείας.

Περίπου ίδιος ήταν ο αριθμός μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και την επιστροφή στα προκριματικά τουEuropaLeague, καθώς το καλοκαίρι του 2016 "έφυγαν" 9.894 κάρτες διαρκείας. Ακριβώς το επόμενο καλοκαίρι, δηλαδή το περυσινό, ο αποκλεισμός από τους ομίλους τουChampionsLeague έφερε και μια "παγωμάρα" στα διαρκείας, γι αυτό και ο αριθμός «κόλλησε» στο 8.453. Μέχρι την φετινή αύξηση κατά 68% που εκτόξευσε τις κάρτες διαρκείας στις 14.267.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ