ΑΕΚ

Το πρώτο κουίζ λέγεται Μάνταλος

Το πρώτο κουίζ λέγεται Μάνταλος
Μάνταλος INTIME SPORTS

Ο Πέτρος Μάνταλος επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό του και ο Τραϊανός Δέλλας πρέπει να βρει έναν τρόπο για να τον χωρέσει στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ.

Τα τρια πρώτα ματς της επιστροφής της ΑΕΚ στη Σουπερλίγκα είχαν ιδιαίτερη σημασία και για περισσότερους από έναν λόγους ήταν περίπλοκα στη διαχείριση. Όμως η πρώτη μεγάλη δοκιμασία, έρχεται σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Και είναι δεδομένο πως ο Τραϊανός Δέλλας θα έχει βρει μπροστά του πολλούς αγωνιστικούς γρίφους, μέχρι να ολοκληρώσει το πλάνο του για το παιχνίδι της Τούμπας. Από την σύνθεση της γραμμής κρούσης, μέχρι την επιλογή της άμυνας. Ωστόσο το πρώτο μεγάλο κουίζ έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Πέτρος Μάνταλος.

Μπορεί ή δεν μπορεί να υπολογίζει ο Δέλλας τον διεθνή μέσο για τη βασική ενδεκάδα στο ματς με τον ΠΑΟΚ; Ιδού η απορία για τον τεχνικό της ΑΕΚ. Ξεκάθαρη απάντηση δεν έδωσαν ούτε τα 15 λεπτά συμμετοχής που πήρε ο Μάνταλος στο ματς με τον ΠΑΣ, ούτε φυσικά το γεγονός πως ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα του φιλικού με τον Απόλλωνα. Το παιχνίδι στην Τούμπα έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πολύ ειδικές συνθήκες.

Ο Μάνταλος έδειξε πως πατάει γερά στο γήπεδο. Και το παιχνίδι του φανέρωνε πως σε μεγάλο βαθμό έχει αφήσει πίσω του την περιπέτεια του. Από την άλλη μεριά, ακόμα του λείπει ρυθμός. Βεβαίως ο ρυθμός έρχεται μέσα από τα ματς. Ενδεχομένως όμως, όχι απ’ όλα τα ματς. Ή τουλάχιστον όχι απ’ αυτά που θα είναι «πόλεμος» μέσα στο τερέν, όπως αυτό της Τούμπας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η αλήθεια είναι πως ο Δέλλας δεν μπορεί να πάρει εύκολα την απόφαση να ρισκάρει να ξεκινήσει τον Μάνταλο στην βασική ενδεκάδα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Παρόλο που ο ίδιος ο διεθνής μέσος θέλει σαν τρελός να παίξει και θα προσπαθήσει μέσα από τις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι και το ματς, να αποδείξει πως είναι έτοιμος. Η ΑΕΚ από σήμερα (17/9) που ξεκινούν και πάλι οι προπονήσεις μετά το χθεσινό(16/9) ρεπό, έχει μπροστά της έξι μέρες δουλειάς στα Σπάτα μέχρι το παιχνίδι στην Τούμπα. Ενδεχομένως αρκετές για να απαντήσει η αγωνιστική εικόνα του Μάνταλου, στο ερώτημα αν ο παίκτης μπορεί να ξεκινήσει βασικός.

Η παράμετρος του ρίσκου όμως έτσι κι αλλιώς θα παραμείνει, ενώ υπάρχει και ένα επιπλέον ερώτημα. Αν ο Δέλλας θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή, για να φτιάξει το αγωνιστικό πλάνο. Γιατί ένα σχήμα χωρίς Μάνταλο είναι εντελώς διαφορετικό από ένα σχήμα με τον Μάνταλο. Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο αλλά όχι το μόνο, που θα «σπαζοκεφαλιάσει» τον Δέλλα ενόψει Τούμπας, είναι η περίπτωση του διεθνούς μέσου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ