ΑΕΚ

Το "πετυχημένο" και το "αγαπημένο" του Πογέτ

Το "πετυχημένο" και το "αγαπημένο" του Πογέτ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει δίλημμα για το σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ΑΕΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η αλήθεια είναι πως ο Γκουστάβο Πογέτ πέρασε έναν «κολασμένο» Δεκέμβριο, με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ΑΕΚ και «ηχηρά» χαστούκια όπως η ήττα από τον Λεβαδειακό, μέχρι να καταλήξει σε μια επιτυχημένο αγωνιστική συνταγή. Όταν όμως την βρήκε, με το 4-3-3, ακολούθησαν από τις αρχές Γενάρη μέχρι και σήμερα, δέκα νίκες σε έντεκα παιχνίδια σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Πογέτ: "Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσω στην ΑΕΚ"

Και προφανώς μια τέτοια πετυχημένη συνταγή, δεν θα περνούσε καν από το μυαλό του Πογέτ να την αλλάξει. Εκτός αν άρχισαν να λείπουν βασικά… συστατικά της, όπως συμβαίνει τώρα. Γι αυτό και στον Ουρουγουανό τεχνικό της ΑΕΚ, έχει προκύψει δίλημμα ως προς το σχήμα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το ερώτημα για τον Πογέτ, είναι αν θα κρατήσει το «πετυχημένο» 4-3-3, με ανακάτωμα των συστατικών ή θα πάει στο «αγαπημένο» του 4-4-2. To Sport24.gr έχει το ρεπορταζ.

Το «πετυχημένο» έχει προβάδισμα

Δεν είναι καθόλου εύκολο να αποφασίσει ο Πογέτ να εγκαταλείψει το 4-3-3. Είναι ένα σύστημα που όχι μόνο του έχει βγει στο γήπεδο, αλλά το έχει δουλέψει πολύ με τους παίκτες του και η ομάδα το έχει εμπεδώσει. Βεβαίως οι απουσίες του Μάνταλου και του Ζουκουλίνι και του Κορδέρο (από τη βασική ενδεκάδα), δυσκολεύουν την εφαρμογή του. Όμως ο Πογέτ έδειξε και στην χθεσινή (24/2) προπόνηση, όταν έβαλε τον Βάργκας στην ίδια ομάδα με τον Γιόχανσον και στη μεσαία γραμμή στο δίτερμα, πως έχει την λύση. Με τον Βενεζουελάνο να γίνεται ο τρίτος χαφ και το σύστημα να μην αλλάζει. Μάλιστα μ’ αυτή την επιλογή, μπορεί να χωρέσει και ο Πέκχαρτ στην ενδεκάδα, με τον Αραβίδη στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο μοναδικός προβληματισμός του Πογέτ, είναι ως προς την αποτελεσματικότητα του Βάργκας, σε ρόλο εσωτερικού μέσου. Και αυτό είναι κάτι που θέλει να το δει στην πράξη στα Σπάτα, μέχρι να αποφασίσει να το κάνει στο ντέρμπι της Κυριακής (28/2) με τον Παναθηναϊκό.

Το «αγαπημένο» είναι ισχυρή εναλλακτική

Από την πρώτη στιγμή που τραυματίστηκε ο Σουκουλίνι, στο μυαλό του Πογέτ ήρθε η αλλαγή του συστήματος στο ντέρμπι. Και φυσικά το πρώτο που σκέφτηκε ο Ουρουγουανός τεχνικός, με δεδομένο πως έχουν απομείνει μόνο δυο ετοιμοπόλεμα χαφ, είναι το 4-4-2. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα σύστημα, που δεν έχει φύγει από το μυαλό του Πογέτ. Ο Ουρουγουανός στην χθεσινή του συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι, το χαρακτήρισε «αγαπημένο». Και αν πάει κανείς τον χρόνο πίσω στις πρώτες μέρες που ο Πογέτ είχε αναλάβει την ΑΕΚ, θα διαπιστώσει πως τότε σκεφτόταν σοβαρά να πάει σ’ ένα σχήμα με δυο επιθετικούς. Απλώς διαπίστωσε στην πορεία πως δεν είχε το… υλικό για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, ενώ προέκυψε πετυχημένο και το 4-3-3. Όμως το 4-4-2 παρέμεινε το αγαπημένο του. Και πλέον υπάρχει και ο Πέκχαρτ που μπορεί να κάνει «δίδυμο» με τον Αραβίδη. Ενώ ο Βάργκας και ο Μπαρμπόσα επί της ουσίας θα παραμείνουν στις θέσεις τους, στα δυο άκρα. Ο ισχυρός προβληματισμός του Πογέτ για την αλλαγή συστήματος, είναι πως το 4-4-2, δεν το έχει δουλέψει καθόλου και θα είναι μεγάλο ρίσκο να το εφαρμόσει ξαφνικά και μάλιστα σε ντέρμπι.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ