ΑΕΚ

Το περίπλοκο πρόγραμμα της ΑΕΚ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΠΡΙΖ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΙΜΟΕΣ
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΠΡΙΖ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΙΜΟΕΣ ICON

Η ΑΕΚ δεν έχει κληθεί να ανταποκριθεί ξανά σε συνθήκες συνεχόμενων επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, ανάλογες με τις τωρινές. Ο Χιμένεθ ψάχνει για τις λύσεις.

Για να καταφέρει η ΑΕΚ να πάρει την πρωτιά στα περυσινάplayoff, χρειάστηκε να ανταποκριθεί σε μια σειρά έξι αγώνων, μέσα σε διάστημα 17 ημερών. Και ήταν ένα πρόγραμμα που και ο Μανόλο Χιμένεθ αλλά και οι ποδοσφαιριστές, είχαν χαρακτηρίσει εξοντωτικό.

Άλλωστε δεν ήταν καν συνηθισμένοι, σε τέτοιο ρυθμό αγώνων. Όμως τώρα θα πρέπει να ανταποκριθούν σ’ ένα ακόμα πιο βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα. Κάτι που είναι επί της ουσίας πρωτόγνωρο γι αυτό το ρόστερ της ΑΕΚ.

Η Ένωση θα χρειαστεί μέσα σε διάστημα ακριβώς τριών εβδομάδων, να δώσει επτά επίσημα παιχνίδια. Τέσσερα για το πρωτάθλημα, δυο για την Ευρώπη και ένα για το Κύπελλο. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να δίνει ένα ματς, ανά τρεις μέρες.

Η αρχή έγινε την Κυριακή (10/9) με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ. Και η ΑΕΚ συνεχίζει την Πέμπτη (14/9) στην Κροατία απέναντι στην Ριέκα, την Κυριακή (17/9) εκτός έδρας με την Λαμία για το πρωτάθλημα, στις 19 Σεπτεμβρίου πάλι με την Λαμία αλλά στο ΟΑΚΑ για το κύπελλο, στις 24 Σεπτεμβρίου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στις 28/9 με την Αούστρια Βιέννης και την 1Οκτώβρη στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Μάλιστα, από το τελευταίο ματς αυτής της… σειρά, θα υπάρξει μια διακοπή δυο εβδομάδων για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και θα ακολουθήσει για την ΑΕΚ ένα ακόμα… σετ επτά αγώνων, μέσα σε διάστημα πάλι τριών εβδομάδων. Και μάλιστα θα περιλαμβάνει ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αλλά και τα δυο ματς με την Μίλαν σε Σαν Σίρο και ΟΑΚΑ.

Ο "ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Προφανώς ο Χιμένεθ δεν βλέπει τόσο… μακριά. Για τον Ισπανό τεχνικό εκείνο που έχει σημασία, είναι να βρει τις κατάλληλες αγωνιστικές λύσεις καταρχήν για το ματς της Πέμπτης με την Ριέκα και μετά την Κυριακή με την Λαμία για το πρωτάθλημα. Και φυσικά ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για Χιμένεθ, ειναι στη μεσαία γραμμή.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος δεν υπολογίζεται ούτε για το ματς με τη Ριέκα, αλλά ούτε και γι αυτό με την Λαμία. Ενώ ο Αντρέ Σιμόες, μπορεί να γλίτωσε την θλάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι έτοιμος για το ματς της Πέμπτης. Θα χρειαστεί να ξεπεράσει άμεσα ο Πορτογάλος μέσος τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό και να προπονηθεί κανονικά στη σημερινή (12/9) τελευταία εν Ελλάδι προπόνηση της ΑΕΚ.

Βεβαίως, αν ο Σιμόες είναι καλύτερα, δεν αποκλείεται ο Χιμένεθ να τον πάρει μαζί του στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Κροατία και να αποφασίσει την τελευταία στιγμή. Όμως αν δεν τα καταφέρει ούτε ο Πορτογάλος μέσος, τότε ο Χιμένεθ έχει "δεμένα" χέρια ως προς τις επιλογές στη μεσαία γραμμή, ενώ εγκαταλείπει οριστικά οποιαδήποτε σκέψη για σύστημα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας και μετακίνηση του Γιόχανσον σε θέση λίμπερο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ