ΑΕΚ

Το μήνυμα με νόημα του Πογέτ

Το μήνυμα με νόημα του Πογέτ
Πογέτ Αραβίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά την επανέναρξη του κυπέλλου, ο Γκουστάβο Πογέτ οδηγείται σε διαφορετική διαχείριση και το μετέφερε ήδη στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ακόμα και όταν η Πολιτεία και η ΕΠΟ δεν έδειχναν πως μπορούν να βρουν κανένα σημείο συμβιβασμού, γενικώς στην ΑΕΚ είχαν στην άκρη του μυαλού τους πως υπήρχε ενδεχόμενο να υπάρξει λύση και να ξεκινήσει και πάλι το κύπελλο.

Το ίδιο και ο Γκουστάβο Πογέτ και μάλιστα το έλεγε και ανοικτά. Όπως επίσης ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει δει τόσα πολλά στους περίπου έξι μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα, που ακόμα και χθες (13/4), έλεγε πως θέλει να περιμένει επίσημες ανακοινώσεις μέχρι να είναι βέβαιος πως θα υπάρξουν ξανά παιχνίδια κυπέλλου.

Παρόλα αυτά ο Πογέτ ήδη ετοιμάζεται να προσαρμόσει το πλάνο του και την δουλειά, πάνω στο δεδομένο πως ακολουθούν δυο ημιτελικοί και πιθανόν και ένας τελικός. Και μάλιστα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά και «κολλητά» σε ημερομηνίες με τα ματς των πλέι οφ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από την προσεχή εβδομάδα και για τον επόμενο έναν μήνα, οι παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να δίνουν παιχνίδια και μάλιστα καθοριστικά, σχεδόν ανά τρεις μέρες.

Κάτι που εκ των πραγμάτων υποχρεώνει τον Πογέτ, να αλλάξει και τον τρόπο διαχείρισης του υλικού. «Θέλω να είστε έτοιμοι, διότι όλοι θα χρειαστεί να βοηθήσετε» είπε ο Ουρουγουανός χθες (13/4) στους παίκτες του, όπως διαβάσατε στοSport24. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια φράση που ο Πογέτ έχει επαναλάβει πολλές φορές σε ομιλία του. Ωστόσο ένας από τους λόγους που το τελευταίο διάστημα συσσωρεύτηκε ένταση στα Σπάτα, ήταν πως δεν είχε υλοποιήσει ο Ουρουγουανός αυτή την κουβέντα. Κάτι όμως, που δεδομένα θα αλλάξει τώρα.

Ο Πογέτ θα χρειαστεί να επιστρατεύσει σχεδόν όλους τους παίκτες του ρόστερ, για να μπορέσει η ΑΕΚ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των παιχνιδιών κυπέλλου αλλά και πλέι οφ που ακολουθούν. Και θα προχωρήσει ο Ουρουγουανός στην εκπόνηση ενός πλάνου με ένα σχεδόν συνεχές ροτέισον. Έστω και περιορισμένο.

Κάτι που δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Αφενός διότι θα εκτονώσει την δυσαρέσκεια που υπήρχε σε παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής, καθώς πλέον όλοι θα είναι… «μάχιμοι». Αφετέρου διότι θα δώσει την ευκαιρία, να γίνει μια τελευταία αξιολόγηση του υλικού και μάλιστα σε συνθήκες… «μάχης».

Photo Credits: Action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ