ΑΕΚ

Το λέει και το εννοεί ο Πογέτ

Το λέει και το εννοεί ο Πογέτ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ουρουγουανός τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, ρίχνει στην… μάχη όλο το ρόστερ της "Ένωσης", για περισσότερους από έναν λόγους. Το Sport24.gr αναλύει.

Μια από τις πιο συνηθισμένες ατάκες του Γκουστάβο Πογέτ στις ομιλίες προς τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, είναι η προτροπή «να είστε όλοι έτοιμοι διότι όλοι θα χρειαστεί να βοηθήσετε». Ο Ουρουγουανός γενικώς δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί γνωστά προπονητικά κλισέ. Ούτε καν είναι από τους προπονητές που επί σταθερής βάσης, βγάζει ατελείωτα λογύδρια στα αποδυτήρια.

Μιλά στους παίκτες, μόνο όταν έχει κάτι να τους πει. Και όταν θέλει να περάσει συγκεκριμένα μηνύματα. Αυτό το να "είστε όλοι έτοιμοι", που τελευταία φορά το είπε ο Πογέτ στους ποδοσφαιριστές του πριν από τον ημιτελικό με τον Ατρόμητο (που αναβλήθηκε), το λέει και το εννοεί.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, ο Ουρουγουανός τεχνικός ήθελε να έχει όλους τους παίκτες του ρόστερ σε αγωνιστική ετοιμότητα. Κυρίως διότι ήξερε πως θα προκύψουν και τιμωρίες και τραυματισμοί, ακόμα και κούραση. Και θα χρειαστεί να επιστρατεύσει σχεδόν όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του.

Για παράδειγμα, στο ματς της προσεχούς Δευτέρας (14/7), ο Πογέτ σκοπεύει να δώσει θέση βασικού στα άκρα της επίθεσης, στον Βαγγέλη Πλατέλλα. Τον παίκτη δηλαδή, που είχε αφήσει εκτός αποστολής και από τον ημιτελικό του κυπέλλου (που τελικά δεν έγινε) αλλά και από το ματς της Τρίπολης. Και ενώ πριν από περίπου δυο εβδομάδες, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν και πάλι βασικός.

Επίσης το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής ο Άνταμ Τζανετόπουλος, παρόλο που μέχρι και τα τέλη Γενάρη ήταν σταθερά εκτός αποστολής. Έπαιξε την προηγούμενη Δευτέρα (7/3) στην Τρίπολη ως αλλαγή και είναι εξαιρετικά πιθανό να αγωνιστεί και στο ματς με τον Πανθρακικό.

Με δεδομένο πως οι απουσίες για το παιχνίδι της Δευτέρας είναι δεδομένα έξι (Ντίντακ, Βάργκας, Μπαρμπόζα, Τζεμπούρ, Μπακάκης, Σουκουλίνι) και πιθανότατα να γίνουν και επτά (Γιόχανσον), δεν αποκλείεται την αποστολή να συμπληρώσει ακόμα και ο ξεχασμένος Κρισάντους. Άλλωστε ο Νιγηριανός φορ, δεν έφυγε τελικά τον περασμένο Γενάρη και καθημερινά είναι απολύτως συνεπής στις προπονήσεις στα Σπάτα.

Βεβαίως ο Πογέτ δεν κάνει ροτέισον μόνο εξ ανάγκης. "Θέλω να δίνω ευκαιρίες στους παίκτες μου", είχε πει ο Ουρουγουανός τεχνικός μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Και στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι και το φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, ο Πογέτ θα προσπαθήσει να κάνει και μια τελευταία αξιολόγηση ολόκληρου του υλικού της ομάδας, ενόψει του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν. Σε περίπτωση που τελικά συνεχίσει στην ΑΕΚ, θέλει να έχει έτοιμες τις εισηγήσεις του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ