ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το επιθετικό δίλημμα του Ουζουνίδη

Το επιθετικό δίλημμα του Ουζουνίδη

Οι πρώτες σκέψεις του Ουζουνίδη για το αγωνιστικό πλάνο του παιχνιδιού της Κυριακής (23/9) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το δίλημμα που έχει για την επιθετική γραμμή.

Υπό κανονικές συνθήκες, ακόμα και σήμερα (Σάββατο, 22/9), τρεις μέρες μετά το ματς στο Άμστερνταμ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα ανέλυε μαζί με τους συνεργάτες του όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν στο παιχνίδι με τον Άγιαξ. Όμως όταν υπάρχει σε μια μέρα (Κυριακή 23/9) ένα ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι συνθήκες είναι ακριβώς κανονικές.

Και ήδη ο Ουζουνίδης άρχισε να φτιάχνει στο μπλοκάκι του το αγωνιστικό πλάνο για την «μάχη» της Θεσσαλονίκης, όσο οι ποδοσφαιριστές του έκαναν πρόγραμμα που αφορούσε περισσότερο την αποκατάσταση από το παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Η αλήθεια είναι πως το σχήμα και για το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι «κλειδωμένο», καθώς ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν πρόκειται να αφήσει το δουλεμένο και αποδεδειγμένα λειτουργικό 4-2-3-1.

Επίσης τα… κουκιά για την τετράδα της άμυνας και το δίδυμο των αμυντικών μέσων είναι μετρημένα. Από την στιγμή που ο Τσιγκρίνσκι δεν είναι στο 100% της ετοιμότητάς του ως προς τον αγωνιστικό ρυθμό του και ο Λόπες είναι πιο φρέσκος από τον Χουλτ, υπάρχει μόνο μια πιθανή αλλαγή στην αμυντική τετράδα σε σχέση με το ματς με τον Άγιαξ (βασικοί οι Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης). Το δίδυμο Σιμόες και Γαλανόπουλου έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για τις δυο θέσεις στα χαφ, με μικρή χαραμάδα για μια έκπληξη με Τσόσιτς. Αλλά εξαιρετικά μικρή.

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ουσιαστικά το δίλημμα που έχει ο Ουζουνίδης για το αγωνιστικό πλάνο της Τούμπας εντοπίζεται στις δυο από τις τέσσερις θέσεις της επίθεσης. Ο Λιβάγια είναι σίγουρος. Το είπε και ο ίδιος ο τεχνικός της ΑΕΚ δημοσίως. Επίσης ο αρχηγός Μάνταλος δεν μένει εκτός ενδεκάδας. Επομένως οι δυο θέσεις είναι κλεισμένες. Το ερώτημα αφορά τις άλλες δυο.

Ο Μπακασέτας δεν έπαιξε στο Άμστερνταμ, είναι φρέσκος και επομένως το πιθανότερο είναι πως θα επιστρέψει στην ενδεκάδα. Είτε ως δεξιός εξτρέμ, είτε ακόμα και ως δεύτερος επιθετικός. Στο πρώτο σενάριο, ο Ουζουνίδης θα πρέπει να αποφασίσει για τον «παρτενέρ» του Λιβάγια. Με τον Πόνσε να είναι το φαβορί και τον Κλωναρίδη το αουτσάιντερ. Στο δεύτερο σενάριο, ο Γκάλο θα πάρει θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ