ΑΕΚ

Το δίλημμα του Χιμένεθ με Αραούχο-Λιβάγια

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ένα και σημαντικό φαίνεται να είναι το δίλημμα του Μανόλο Χιμένεθ για την ενδεκάδα της ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (24/09, 20:30) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ κι αφορά στους Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάγια.

Στην επιλογή που θα κάνει σε σχήμα και ενδεκάδα ο Μανόλο Χιμένεθ στο ντέρμπι της Κυριακής (24/9) με τον Ολυμπιακό, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της έκπληξης και του αιφνιδιασμού του αντίπαλου προπονητή. Είτε μ' ένα 3-5-2 και τον Γιόχανσον σε ρόλο λίμπερο, ήταν μ' ένα 4-3-3 και γεμάτη και "μπετοναρισμένη" μεσαία γραμμή με Γιόχανσον, Σιμόες και Γαλανόπουλος.

Όμως αν ο Χιμένεθ δεν επιλέξει την έκπληξη και κινηθεί εντός των… καθιερωμένων πλαισίων επιλογών, τότε η ΑΕΚ θα πάει στο ντέρμπι μ' ένα 4-2-3-1. Και η αλήθεια είναι πως σ' αυτό το σχήμα, οι δέκα από τις έντεκα θέσεις μοιάζουν ήδη κλειδωμένες. Και ας μην έχει κάνει ακόμα ο Ισπανός τεχνικός, καμία δοκιμή σχήματος στα Σπάτα.

Ο Ανέστης είναι σίγουρος κάτω από τα δοκάρια, το ίδιο και η τετράδα της άμυνας με Μπακάκη, Βράνιες, Τσόσιτς και Γκάλο. Το δίδυμο Σιμόες και Γιόχανσον έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, με δεδομένο πως ο Χιμένεθ ξεκούρασε τον Σουηδό στο κύπελλο, ενώ Μάνταλος και Χριστοδουλόπουλος είναι σε φουλ φόρμα και δεν μένουν στον πάγκο.

Επομένως το δίλημμα πέφτει πάνω σε Λιβάγια και Αραούχο. Και δεν είναι διόλου απλό. Δεν είναι εύκολο να αποφασίσει ο Χιμένεθ να αφήσει εκτός ενδεκάδας έναν εκ των δυο φορ. Ούτε όμως και να τους βάλει να ξεκινούν για πρώτη φορά μαζί στο αρχικό σχήμα. Είναι ένα δίλημμα σημαντικό, καθώς δεν αποκλείεται, η επιλογή που τελικά θα κάνει ο Χιμένεθ, να κρίνει και το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα του διλήμματος.

O ΑΡΑΟΥΧΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΛΙΒΑΓΙΑ

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο ματς με την Λαμία στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα, ο Χιμένεθ επέλεξε να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα τον Αραούχο και να αφήσει στον πάγκο τον Λιβάγια. Ήταν η πρώτη του Αργεντινού φορ, στο αρχικό σχήμα. Ήταν ηλίου φαεινότερο, πως ο Αραούχο ακόμα δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας του. Και αυτό έχει την σημασία του και για την επιλογή που θα κάνει ο Χιμένεθ στο κυριακάτικο ντέρμπι.

Από την άλλη πλευρά, ο Αργεντινός φορ απέδειξε ήδη από πέρυσι, πως είναι ποδοσφαιριστής των μεγάλων παιχνιδιών, ενώ ήδη από πέρυσι, έχει εξαιρετική χημεία με τον Μάνταλο. Αν τελικά ο Χιμένεθ επιλέξει να ξεκινήσει με τον Αραούχο στην κορυφή και με τον Λιβάγια στον πάγκο, θέση στην ενδεκάδα της ΑΕΚ θα πάρει ξανά ο Κλωναρίδης.

Ο ΛΙΒΑΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΡΑΟΥΧΟ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ακόμα και από τότε που επέστρεψε ο Αραούχο στα Σπάτα, με εξαίρεση το ματς με τη Λαμία για το κύπελλο, ο Λιβάγια είναι αυτός που ξεκινά στο αρχικό σχήμα και στην κορυφή της επίθεσης. Από τον Κροάτη φορ μπορεί να λείπει το γκολ, αλλά βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Το έδειξε και με τη Λάρισα πριν από δυο Κυριακής και με τη Ριέκα στην Κροατία, αλλά ακόμα και στα δυο ματς με τη Λαμία. Έχει πλέον βρει ο Λιβάγια τον ρυθμό του και τις συνεργασίες του με Μάνταλο και Λάζαρο. Κάτι που σημαίνει πως δύσκολα μένει στον πάγκο. Αν τελικά ο Κροάτης φορ ξεκινήσει βασικός και ο Αραούχο μείνει στον πάγκο, πάλι θέση βασικού στην επίθεση, θα έχει ο Κλωναρίδης.

Ο ΑΡΑΟΥΧΟ ΚΑΙ Ο ΛΙΒΑΓΙΑ ΜΑΖΙ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μέχρι τώρα σε κανένα ματς, δεν έχουν ξεκινήσει στην ενδεκάδα, ο Αραούχο με τον Λιβάγια. Έπαιξαν μαζί πάντως στο δεύτερο ημίχρονο των δυο παιχνιδιών με την Λαμία. Οι δυο παίκτες γνωρίζονται αγωνιστικά, καθώς είχαν συνυπάρξει και πέρυσι στην Λας Πάλμας. Με δεδομένο πως έχουν χημεία και μπορούν να βρεθούν καλά μέσα στο γήπεδο. Αν ωστόσο ξεκινήσουν μαζί στο ντέρμπι της Κυριακής, θα πρέπει είτε ένας εκ των δυο, είτε ο Μάνταλος, να μετακομίσει στα άκρα της επίθεσης.

Αλλιώς δεν βγαίνει το σχήμα. Επίσης αν ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα και ο Αραούχο και ο Λιβάγια, η Χιμένεθ δεν θα έχει καθαρόαιμο φορ στον πάγκο του. Από την άλλη μεριά, ο Αργεντινός και ο Κροάτης, είναι τα δυο πιο βαριά χαρτιά της ΑΕΚ στην επίθεση. Και σε μια τέτοια… παρτίδα, όπως αυτή της Κυριακής, συνήθως στο τραπέζι, πέφτουν τα βαριά χαρτιά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ